Sunday, February 17, 2013

Kaikki särkyy

Eilen tuli lunta, mutta ukko oli tänä aamuna kutistunut miniatyyrikoosta olemattomaksi. Lätäkkö vain oli jäljellä. 


Mutta eilen illalla mulla hyppäsi sydän kurkkuun, kun lasten kanssa kaarsimme urheilukisoista kotipihaan. Etupihalle oli ilmestynyt mötikkä. Tarkemman tutkiskelun jälkeen ymmärsin siinä olevan tiskarin. Hädissäni jo pälyilin ympärilleni, että olisiko siinä muita mulle kuuluvaksi katsottavia tavaroita. Ei ollut. Uskalsin sisälle. 

Mies ähelsi tiskipöydän alla. Uusi kone oli melkein paikoillaan. Olen monta kertaa ihmetellyt miksi kaikki hajoaa yhtäaikaa. Ensin hajosi audio-visuaalinen vahvistin. Telkkari hiljeni, kuva näkyi. Sitten teki lakon autotallin oven moottori. Lopuksi tiskari teki tenän. Mies on sikälikin mainio, että hän osaa korjata oikeastaan mitä vain. Näistä kolmesta hajonneesta saatiin autotallin oven moottori vielä varaosalla toimimaan. Vahvistin ja tiskari olivat mennyttä kalua. 


Meillä on myös laitettu silmiä kuntoon ja viime viikolla yks kaks yllättäin tuli hammasremontti. Sillä rahalla olisi meidän viisihenkinen perhe lentänyt Suomeen ja takaisin. Siis miksi? Miksi kaikki tapahtuu aina yhtäaikaa? Toisaalta pitää olla valtavan onnellinen, kun ei vakavampaa satu. 

10 comments:

 1. Tuo on niin totta, koneilla ainakin on taipumus tehdä näitä joukkoirtisanoutumisia!

  Hyvää alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tällaiset pitäisi lailla estää! Tuli mieleeni tiskari, joka oli ensimmäisessä amerikan kodissamme. Se oli varmaan jostain 70-luvulta ja toimi kuin unelma. Varmaan vesi- ja sähkörohmu, mutta kesti aina vain. Harmittaa, kun koneet ovat nykyään niin heppoisia.

   Iloa viikkoosi, Tillariina!

   Delete
 2. Tuttu juttu, kaikki hajoaa yhtä aikaa, eikä melkein mitään voi korjata...

  Toissa viikolla hampaasta irtosi valtava lohkare. Kävin megaklinikalla, moderni yksityinen Helsingissä, johon saa samaksi päiväksi ajan. Lääkäri tosin on aina uusi.

  Nuori lääkäri poisti vanhan amalgamin hampaantyngästä ja rakensi puolessa tunnissa uuden tilalle. 47,90 € Kela-korvauksen jälkeen!! Meinasin pyörtyä, olin varautunut satasiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wau! Kuulostaa hyvältä sekä palvelu että hinta. Meillä meni tässä yhdessä hammashaverissa tuo hinta nyt melkein satakertaisesti. Operoimaan jouduttiin nukutuksessa ja sehän ei ole halpaa. Vakuutuskaan ei korvaa kuin murto-osan :(

   Delete
 3. Ainahan melkein käy niin että tulee tuollaiset jutut samoihin aikoihin;Murphyn laki;D Minäkin tarvitsin viime viikolla hammashoitoa kun hammas haljesi ja sitten KitchenAid-blenderinikin hajosi....Mutta teillä taisi olla oikein suuri ja hintava operaatio.
  Onnea uuden tiskikoneen johdosta.Ja arvaa kadehdinko tuota lunta....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt ei voi edes sanoa, että taitaa olla jotain vedessä... Kun sekä Sinulla, Lumolla että meillä on ollut näitä hammasongelmia. Joo, tuli ihan puskista ja hinta oli vielä enemmän puskista.

   Tiskari on kyllä huomattavasti hiljaisempi kuin edeltäjänsä :) Jotain hyvääkin tässä sitten on.

   Lumi tuli ja meni. Mutta saipa lapsi tehtyä pienen ukon. Sitä riemua! Ja Felixhän oli ihan tohkeissaan.

   Delete
 4. Minäkinolisin veikannut Murphyn lakia..Se on kyllä kumma kun kaikki sattuu just silloin kun todellakaan ei olisi yhtään ylimääräistä?!
  Mutta mukavaa viikon jatkoa sinne!
  Meillä kyllä riittäisi tätä lunta vaikka lahjoitettavaksi ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuule, lapsi laittoi lunta pakastimeen vähän... Että on sitten kesällä :) Meille tämä lumi on vaan niin SUURI juttu.

   Mukavaa viikkoa Sinullekin. Teillä on kai kohta hiihtoloma.

   Delete
 5. Niin totta! Meillä oli huonojen sattumusten summa joulua ennen Tuntui ettei oikein kannata nousta sängystäkään ylös kun kuitenkin jotain heti hajoaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, on harvinaisen ikävä fiilis kun aamulla miettii että mikähän tänään hajoaa. Toisaalta kun kaikki on hankittu suurin piirtein samaan aikaan, niin kai ne sitten hajoaakin samaan aikaan. Mutta kyllä se silti korpeaa :(

   Delete