Monday, February 4, 2013

Jamie Oliver Caesar salaatti - toiveuusinta


Viime aikoina blogiini on tullut monta hakua, joissa etsitään Jamie Oliverin Caesar salaattia. Tässäpä viikon aluksi oivallinen resepti. 

Viikko sitten aamutelkkarissa Jamie Oliver jakoi "Ultimate Caesar Salad" -reseptin. Ruokaohje oli yhteydessä juttuun, jossa puhuttiin ravintolapäivästä. Minulla on ollut sellainen käsitys, että ravintolapäivä on suomalainen idea mutta se ei jutusta käynyt ilmi. Sen sijaan salaatti näytti syötävän hyvältä. Jamie on siitä hauska, että hän jaksaa innostaa. Vaikka sitten sellaisen klassikon kuin Caesar salaatin kimppuun. 


Reseptin löydät kokonaisuudessaan täältä


Jamien salaatissa on kanaa, ciabatta leipää, pancetta tyyppistä kinkkua/pekonia, salaattia, vesikrassia, paprikaa, parmesania ja kirsikkatomaatteja.   


Salaatti on helppo tehdä omien mieltymysten mukaan, mutta kastike on tässä salaatissa SE juttu. 


Jamien ohje kuuluu näin:

- valkosipulin kynsi
- 2 sitruunan mehu
- 60 g parmesan juustoa 
-8 anjovisfilettä
- 2 kukkurallista ruokalusikkaa maustamatonta jogurttia
- roiskaus Worcestershiren kastiketta
- ruokalusikallinen punaviinietikkaa
- teelusikallinen englantilaista sinappia (kai tähän käy Auran sinappikin - Jamie taas vetää kotiinpäin)
- puolikas nippu tuoretta basilikaa - maku kannattaa testata yrttiä lisätessä



Sitten vain kaikki ainekset sekoittimeen ja sekoittamaan. 


Lopputulos näyttää rustiikkiselta ja herkulliselta. Mitä sitä kesäkuumalla muuta ravinnokseen tarvitseekaan kuin hiukan tuhdimman salaatin. Caesar salaattia en ole koskaan elämässäni syönyt niin paljon kuin täällä asuessani. 


Mutta aikaa meni ennen kuin ymmärsin, että kastikkeen salaisuus on anjovisfileissä. Oli aikamoinen hetki huomata, että anjovis käy muuhunkin kuin Janssonin kiusaukseen. 

11 comments:

  1. Caesar-salaatti on hyvää;tosin minulle kiitos vaan lihattomana versiona;D Minustakin se ravintolapäivä on suomalainen ilmiö;ettei vaan Jamie ole sitä lainannut;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tästä kyllä on monia maukkaita versioita. Kunnon leivällä crutonkien asemasta siitä saa jo ruokaisan.

      Olen kanssa ollut sitä mieltä, että ravintolapäivä on suomalainen keksintö. Mutta niin ne hyvät jutut sitten kiirivät maailmalle.

      Delete
  2. Caesar-salaattion hyvää Itse käytän aina Dijon-sinappia, en muista sinapeista oikein pidäkään.


    Ravintolapäivä on ihan supisuomalainen "keksintö", joka on levinnyt maailmalle. Seuraava on 17.2.2013.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dijon on hyvää. Meillä on paikallinen sinapinvalmistaja, joka tekee ihan uskomattomia yhdistelmiä. Mun tän hetken suosikki on majoneesi-sinappi :) Kalan kanssa erinomaista.

      No tästä sun kommentista se sitten selkisi, että suomalainen on tämä oiva keksintö. Olen blogistasi lukenut niin monta kertaa herkullisia kuvauksia, että taas vesikielellä odotan jos vaikka osallistut ravintolapäivän antien maisteluun.

      Delete
  3. Page not found tuli, kun klikkasin Jamien ohjeen sivua. Olisi tosi kiva saada se. No täytynee kokeilla googlausta ja toivoa, että onnistuu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei eeva! Klikkasin itse ja tuli sekä ohjelma jossa Jamie esittää salaatin teon ja reseptilinkkikin toimi. Olisiko ollut joko tilapäinen katkos? Ja näissä kuvissa on myös tarveaineet, joten niistäkin ne saa.

      Delete
  4. Tuhannet kiitokset Johanna. Paketti tuli perille jo viime viikolla ja tuotteet on jo käytössä. Tykkäsin kovasti voiteesta ja sen tuoksusta ja huulikiilto on just kivan värinen, ei liian räikeä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kun kiva, kun paketti löysi perille! Aina tietysti vähän jännitän, että kuinka siinä käy. Ne huulikiillot on ihania. Ja tummimmatkin värit sitten huulilla muuttuvat sopiviksi, antavat vain vähän kiiltoa. Mutta se sun olikin aika vaalea.

      Delete
  5. Taas karkasi kommentti kesken kaiken siis uudestaan ja lyhyesti.....;/

    Anjovis on mitä mainioin herkistäjä makunystyröille, taitaen ja varoen käytettävä!

    Kaksi klasikkoa joita ei saa päästää ruokailijan eteen ilman anvjovista:
    - Wieninkeike(valmis!) jonka päällä on sitrunan siivu siinä anjovis rulla jonka sisällä kapriksia!

    Vorschmack haudutettu uuniruoka, herrojen herkku on jauheliha seos johon kuuluu aina
    reippaasti anjovista! Erinomainen lisä mm.uuniperunoille!

    Ihan vain sitä aikaa muistelen kun ruokaa viellä tein. Salaattikastikeiden lisämausteina erinomainen.....;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi Maija, tämä Sinun kommenttisi saa kyllä veden herahtamaan kielelle. Sun pitäisi julkaista Maijan parhaat reseptit :) Varmasti olet kehitellyt jos vaikka minkälaisia maistuvia herkkuja.

      Delete
  6. Olen muuten vähän erikoinen, koska en lue ruokaohjeita ja tv-n kokkijututkin jätän kattomatta. Pakko oli työaikoina kirjoitaa muistiin mitä tein milloinkin/joilekin purtavaa, ettei vain olis samaa ruokaa tehnyt uudestaan, sehän olis ollut vähän noloo...;/

    Jokainenhan kehitteleen ne omat mieluisat versiot ruuistaan, mutta koskaan en ole niitä jaellut saatikka kirjannut muistiin. Ei se mitään mestarin salailua ole ollut jos joku kysyy jostakin, niin tottakait olen sen mielelläni kertonut eteenpäin! Mittoja ja määriä en pysty jämptisti sanomaan koska se sormi-ja suutuntuma on meillä kaikilla, miten se hyvä soppa sitten syntynee....;D

    ReplyDelete