Sunday, February 24, 2013

Ihana helmikuu!

Oikeastaan vasta tänään pääsin huokaisemaan ja ihailemaan helmikuuta. Parin päivän vesisateiden jälkeen luonto kukoisti ja aurinko paistoi, käytiin jo lähellä 20 C astetta. Ei meidän kiireet poikkea muiden lapsiperheiden menosta, mutta kun omalle kohdalle sattuu kiireputki tuntuu se ainutlaatuiselta. 


Kaksi edeltävää viikonloppua meni lasen urheilukisoissa. Ensin ajetaan puolitoistasataa kilsaa suuntaansa ja sitten kökitään monta tuntia. Illalla kotiin, eväiden pakkaaminen seuraavaksi päiväksi ja taas aamulla viiden jälkeen matkaan. Mutta kun lapset tykkäävät. 

Koulujen harrastukset vievät oman aikansa. Yksi lapsista kyyditään kolme kertaa viikossa koulun kuoron harkkoihin ja neljä kertaa urheilutreeneihin, kahta roudataan koulun yleisurheiluharkkoihnin neljästi viikossa ja kuusi kertaa viikossa varsinaisiin omiin treeneihin. Mutta kun lapset tykkäävät. Mun kaasujalka alkaa olla ylikunnossa. 


Tänään lähdimme miehen kanssa aamukävelylle vastarakennetulle luontopolulle. Polku puikkelehtii joen rannassa ja päättyy sitten ihan yllättäin farmarin pihan tuntumaan (yläkuva). Puusilta on niin leveä ja tukeva, että sillä mahtuu huoltoauto ajamaan. 


Huikean korkeat puut kaareutuivat taivaalle.


Mutta mikä miehen mielestä oli parasta oli tietysti ajaa kuratietä ja kokeilla maastoauton nippeleitä ja nappeleita. Kuvan kumpareen takana oli julmetun kokoinen lätäkkö, paremminkin lampi. Yritin muistutella hellästi, että autokoulun ohjeiden mukaan seisovaan veteen ei koskaan pitäisi ajaa. Ei auttanut. Koiran kanssa sitten jännäsimme kuinka käy. 


Hyvin siinä kävi, vaikka joku hälytysääni varoittikin veden olevan korkealla. Autokin kuraantui maltillisesti. Vaelsimme reilun tunnin ja sulassa sovussa valmistimme lounaaksi pasta carbonaraa. Viinit pitää jättää illaksi Oscareille. Muuten saattaisi löhötuoli houkuttaa. 

12 comments:

 1. Hui mitä kuraa ! Minut ensimmäinen aurinkoinen päivä sai pesettämään auton ja sääennusteen mukaan saan siitä ainakin nauttia yhden päivän, jos sade taas saapuu tiistaina...
  Muuten kuuntelin lauantai aamuna NPR:ä ja Car Talk on vanha suosikkini, siinä eräs soittaja kyseli juontajien mielipidettä, josko rouva vai herra oli oikeassa autoasioissa....vastaukset olivat humoristisia ja rouvaa kehotettiin kertomaan herralle varovaisesti, koska herra oli väärässä molemmissa asioissa! Nautitaan auringonpaisteesta silloin kun sitä saa !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Car Talk on tuttu ohjelma. Herra sitä kuuntelee ja minä olosuhteiden uhrina. Onhan se ihan hauska, mutta välillä toivoisi veljesten nauravan ihan tosissaan.

   Auto toki pestiin ennen kuin päästiin lounaan valmistukseen. Mies on kyllä sikälikin ihana, että pestä huljauttaa munkin auton siinä samalla.

   Aurinkoisia päiviä! Onneksi päivä tuntuu jo pitkältä, vaikka sateista olisikin.

   Delete
 2. Kumpihan olisi työntänyt, jos olisitte jäänyt kuralammikkoon kiinni:D?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä varmaan. Olen itse asiassa aika hyvä tässä autojen työntelyssä. Tosin lähes kolme ja puolitonninen murikka olisi tuskin paljon änähtänyt mun lihasvoimasta :) Onneksi ei tarvinnut kokeilla.

   Delete
 3. Täällä Suomen puolella eilen oli ensimmäinen oikeasti aurinkoinen päivä, ja lämpötila kävi yli nollan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne keväiset päivät Suomessa on ihania! Ja sitten varsinkin, kun pienet purot alkavat liristä. Äh, tässä taas tulee koti-ikävä.

   Delete
 4. Nippelit ja nappelit olisi täälläkin tarpeen tosin eri syystä. Sataa ja on +4C, tiet ovat luistinratoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo kuratie oli muuten kanssa aikas liukas. Siihen on huomattavan ikävä mätkähtää takamukselleen, sillä maassa on niin paljon punaista että se ei lähde vaatteista sitten millään.

   Delete
 5. Hei,

  Olen uusi lukija ja siksi kysyn (olen koittanut selata postauksia mutta en ole löytänyt vastausta), että missä päin Yhdysvaltojen länsirannikkoa asutte?

  Pidän blogistasi todella paljon. Luen mielelläni varsinkin mielipidepostauksia sekä ajankohtaisia asioita käsitteleviä kirjoituksia. Minusta on myös ihanaa kun kirjoitat lapsiperheen arjesta niin rehellisesti (ja hauskasti) ja pidän myös kirjoituksista jotka käsittelevät paikallisia tapoja ja elämää :) On myös ilahduttavaa kun voi ikäänkuin osallistua blogiin noiden "Reactions"-nappien kautta :)

  Hyvää kevättä sinulle ja perheellesi! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Kiva kun jätit kommentin ja kerroit mitä tykkäät lukea. Sellaista palautetta saan harvoin ja joskus mietin, että lukeeko näitä juttuja kukaan. Vaikka kuinka omaksi iloksi kirjoittelisi niin on kyllä mukava saada palautettakin.

   Joo, ei tämä meidän elämä mitään glamooria ole. Hömpelletään hommasta toiseen. Mutta hyvä niin. Ehtii sitä sitten joskus muistella näitä aikoja kuinka oli vilinää ja vilskettä.

   Asumme "raamattuvyöhykkeellä", osavaltiossa jossa on ahkeria kirkossakävijöitä, mutta pohjoisesta tulleita "jenkkejä" jo ihan kiitettävästi.

   Onnellista kevättä Sinulle. Kiitos vielä kerran kivasta kommentistasi.

   Delete
 6. Hurjasti teilllä menee aikaa lasten harrastusten kanssa;onnekkaat lapset!
  Täällä oli tänään 26 astetta mutta kuivaa,joten ei pahemmin tuntunut,Mutta selvästi ovat lämpötilat jo nousseet,vaikka tänä aamuna kyllä oli kylmä.Mukavaa alkanutta viikkoa !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos olisi julkkarit tai mahdollisuus pyöräillä kouluun, niin vähemmällä vanhemmat pääsisi. Onhan tämä älytöntä, mutta ei tässä enää monta vuotta mene kun lapset ajavat itse. Ja onneksi saa kaksi aina samaan paikkaan :)

   Niistä paraatikuvista katsoin, että näyttää jo ihan lämpöiseltä. Toivotaan, että kesä ei ihan vielä ala siellä tai täällä. Kyllä sitä joutaa taas kesäkuukausina kärvistelemään.

   Delete