Tuesday, January 22, 2013

We The People

Applea mukaillakseni: iHappy! 


Huu, eilinen päivä meni telkkarin ääressä. Mies tietää mieltymykseni, joten hän kävi lounasaikaan tuomassa perheelle pari pizzaa ettei nääntyminen yllätä. Mä en kaikelta tohinalta a) tuntenut nälkää, b) malttanut tehdä asialle mitään vaikka olisin tuntenutkin. Lapsilla oli vapaapäivä, olihan Martin Luther Kingin päivä. 


Virkaanastujaiset ovat juhlalliset ja monivaiheiset: jumalanpalvelus, virkavalat, lounas, paraati, tanssiaiset. 


Obamat ja Bidenit olivat iloisia, vakavia, välillä vähän vallattomia. Mulla on sellainen hytinä, että vasta toisella kaudella Obama pääsee vauhtiin. Neljän vuoden päähän jo kuikuillaan ja mun ennustukseni on, että sitten meillä on edustajainhuone, senaatti ja presidentti demokraattien hallussa. No, neljä vuotta on pitkä aika ja ihmisen poliittinen muisti vain muutamia kuukausia. Mitä vain voi tapahtua. 


Trivial Pursuitia pelaavat voivat nyt vastedes muistella, että ainoastaan Franklin D. Roosevelt ja Barack Obama ovat vannoneet virkavalan neljä kertaa. Roosevelt tosin toimi presidenttinä neljä kautta, Obama vain otti vannomisen pari kertaa uusiksi. 


Martin Luther King Jr. päivä on yksi harvoista kansallisista vapaapäivistä. Sitä juhlitaan aina tammikuun kolmantena maanantaina. Moni viettää päivää osallistumalla hyväntekeväisyyteen, auttamalla vähäosaisia, avuntarvitsijoita. 


Juhlallisuuksiin liittyi monta liikutuksen paikkaa. Sykähdyttävin taisi olla hetki, kun Obama oli poistumassa Capitolilta ja pysähtyi katsomaan näkymää National Mallille. "I want to take a look, one more time. I'm not going to see again." 

6 comments:

 1. Toivottavasti ennustuksesi pitää paikkansa.,..Meillä on tänään vaalit,ja en taida niiden todennäköisestä tuloksesta tykätä....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmi kun en ole maankuulu nappiin osuneista ennustuksistani :(

   Teillä on siellä jännät hetket. Tänään NBR:llä oli pitkä selvitys teidän vaaleista ja haastateltiin mm. telavivilaista naista.

   Delete
 2. Täällä virkaanastujaisia näytettiin myös, niitä oli kiva seurata.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tällaisissa juhlallisuuksissa on oma tunnelmansa. Nyt keskustelu käy kuumana siitä lauloiko Beyonce livenä vai oliko laulu nauhoitus.

   Delete