Tuesday, November 13, 2012

Vain idiootti

Aamu-uutisissa oli mielenkiintoinen juttu. Clevelandilainen rouva piti tapanaan väistää pysähtynyttä koulubussia ajamalla sen ohi jalkakäytävän kautta. Pysähtyneen koulubussin ohittaminenhan on ankarasti kielletty mitään kautta.


Koulubussista onnistuttiin kuvaamaan rouvan hurjastelut. Ei siinä juuri vauhtia hiljennetty, kun pyyhkäistiin jalkakäytävälle ja ajettiin bussin ja koulurakennuksen välistä. 


Tuomari keksi sitten tämän varsin mielenkiintoisen rangaistuksen. Sen lisäksi, että ajokortti joutui kuivumaan 30 päiväksi ja pienet sakot piti maksaa saa 32-vuotias autoilija seistä koulun lähellä vilkkaassa risteyksessä kyltin kanssa. 


Yläkuvassa tuomari.

Alakuvassa ohiolainen autoilija.


Tänä aamuna Ms. Hardin seisoi vilkasliikenteisessä risteyksessä lähellä tapahtumapaikkaa kylttinsä kanssa. Huomenna uusiksi. Seisomista ei ole kuin tunti molempina päivinä, mutta ehkä se muistuu mieleen jos heräilee ajatuksia jalkakäytävällä ajamisesta.  


Olin huomaavinani, että Suomessa oli autoilu muuttunut jos vielä mahdollista entistä agressiivisemmaksi. Mulle ja lapsille antoi ystävällinen autoilija tietä, kun olimme odottelemassa suojatien laidalla. Perässätulija alkoi soittaa torvea tälle autoilijalle. Uskon, että tällainen rangaistus voisi auttaa esimerkiksi niitä autoilijoita, jotka unohtavat jarruttaa suojatien kohdalla kun punaiset valot palavat. Vai mitä olette mieltä? 

19 comments:

 1. Häpeärangaistuksesta voi olla monta mieltä.

  ReplyDelete
 2. Ei taida tämä nainen enää ajella luvattomasti ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eiköhän tämä vähän hillitse. Oli sonnustautunut aika peittäviin vaatteisiin. Ja kun uutinen ylittää kansallisen kynnyksen, nimi julkaistaan ja vielä näytetään itse tapahtuma - kyllä siinä jotakin varmasti oppii. Tajusin juuri, että voi vaikuttaa aika tavalla työnsaantiin ja muuhun, sillä googlatessa tulee monta osumaa.

   Delete
 3. Aika agressiivista on autoilu nykyään. Kun pysähtyy antamaan tietä jalankulkijoille, ohi syöksyvästä autosta tulee keskisormea ja torvea... ja punaisia päin ajaminen on ihan arkea.

  Kerran otin yhden törkeästi suojatien edessä takaani koukanneen auton rekisterinumeron ylös, soitin auton omistajan työpaikalle (oli onneksi aika harvinainen nimi, googlaaminen oli helppoa) ja lähetin hänelle terveisiä, että häen tekemällään liikennerikoksella on seurauksia ja keskisormen näyttäminen ei kuulu sivistyneen ihmisen tapoihin. Työpaikka oli selkeästi naisvaltainen, ainakin kuhinaa ja juoruilua se varmasti aiheutti, toivottavasti sai myös miettimään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wau! Toivottavasti viestisi meni perille. Meille muuten kävin joku vuosi sitten Suomen lomalla niin, että Valion maitoauto päätti oikaista väärältä puolelta liikenteenjakajaa ja hilkulla oli ettei alle jääty. Otin silloin yhteyttä Valiolle ja kuljettaja kai myönsi, että vähän oli juhannuskiireitä. Mutta kuinka monta sekuntia siinä säästää, kun ajaa jakajan väärältä puolelta risteyksessä - ei mene mun jakeluun.

   Delete
 4. Mikä häpeä! ja mikä opetus,,,,,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuossa oli suuri vaaranpaikka, että koulun sivuovesta olisi joku tullut kadulle. Ja tietysti mahdolliset jalankulkijat. Tälläkin rouvalla syynä oli, ettei oikein malttanut odottaa pysähtyneen bussin takana...

   Delete
 5. Suosittelen pienen ilmatorven hommaamista ja sita pitaa sitten taskussa. Seuraavan kerran kun torvi kuski toottaa, niin silloin ilmatorvi pihalle ja antaa soittaa :) Pitaisi silloin kuskin herata.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loistava idea! Täällä muuten jotkut tekevät niin esimerkiksi lehtien myyjille ja muille puhelinkaupustelijoille. Se on jo sikäli vähän vaarallista, että kuulo voi mennä.

   Delete
 6. Huh, tällaista rangaistusta tarvittaisiin myös Ranskassa. Joka aamuinen koulukuskaus saa vereni kiehumaan itsekkäiden ja anteeksi vaan paskapäisten ranskalaisten autoilijoiden vuoksi. Kaikki keinot ovat käytössä ja vain tuurilla olen välttänyt peltikolarit tähän mennessä. Voi kun joskus saisin oikein kunnolla ripittää jonkun fransmannin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hui, mulla taitaisi jäädä ajamiset siellä ajamatta. Kerran muuten seurasin Suomessa vierestä, kuinka ranskalaisittain laitetaan auto liian ahtaaseen parkkiruutuun: käsilaukkua vaan väliin (siis siihen toisen auton suojaksi) ja pikkuhiljaa nitkutetaan. Oli uskomaton suoritus!

   Delete
 7. Aika hurjaa!

  Täällä päin on sattunut useammankin kerran ikäviä loukkaantumisia, kun suojatien eteen on pysähtynyt auto antamaan tietä jalankulkijalle ja viereiseltä kaistalta onkin toinen autoilija pyyhältänyt pysähtymättä ohi... Niin ja sitten jalankulkija on jäänyt tietysti alle...

  Kyllä tuolla liikenteessä on oltava tosi tarkkana koko ajan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo tilanne minua aina pelottaa, varsinkin lasten kanssa. Kun sitä pientä kulkijaa ei sitten edes erota sieltä autojen takaa/edestä.

   Muuten, tässä ihan päivä pari mietin että mitä sinne ralliradan varikolle kuuluu. Toivottavasti olette voineet hyvin :)

   Delete
  2. Täällä pörrätään vanhaan tuttuun tapaan ja (siltikin) voimme oikein hyvin.;) Kiitos! Hirmuisesti tekisi mieli jatkaa bloggailua, mutta nyt aika ja energia menee vain tähän perusarjen pyörittämiseen. Ajatus uudesta blogista on olemassa kyllä.

   Mutta ajatuksen ja toteutumisen välillä käyn mielelläni lukemassa teidän kuulumisia täällä! :D

   Lämmin rutistus!

   Delete
  3. Voin vain kuvitella minkälainen vilske siellä teillä on. Bloggailu on hauskaa hommaa, mutta kyllähän se aikaa vie.

   Totuin siihen teidän vilinään ja vilskeeseen, lasten teräviin kommentteihin ja huomioihin. Sulla on myös niin mukava tapa kirjoittaa. Hassua, kun blgisteista alkaa tulla sitten kuin tutumpiakin ihmisiä :)

   Oli kiva, kun jätit puumerkin. Oikein suuri hali Sinulle!

   Delete
 8. Hyvä rangaistus!
  Sopisi kyllä tännekin!!!!
  Luulisi muistuvan seuraavan kerran mieleen kun on liikenteessä ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä siinä entisaikaisessa jalkapuussa kirkonmäellä on jotain taikaa. Tämä nyt on tällainen modernimpi versio. Rahan menetys sakkojen muodossa titysti kirpaisee, mutta onhan se vielä aika siisti tapa hoitaa törttöilynsä. Tässä joutuu jo laittamaan itsensä peliin :)

   Delete
 9. Kaaharit vai jalkapuuhun, on autoilu kulttuureissa eroa. Tällä Norjassa autot antavat aina tietä kun on suojatien edessä, toisin on Suomessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle tuli tietysti heti mieleen, että joutuvatkohan suomalaiset siellä käydessään vaikeuksiin ajamisensa vuoksi.

   Joissakin asioissa jalkapuu olisi paikallaan :)

   Delete