Tuesday, October 2, 2012

Blogitapaaminen

Musta on kovaa vauhtia tulossa ihan oikea blogisti :) Tapasin nimittäin Suomen matkalla Maijan monenmoista murua -blogia kirjoittavan Maikun. Treffasimme Jyväskylässä kahvila konditorio Häggmannilla. Paikka on muuten käymisen arvoinen: hyvää kahvia, ihania leivonnaisia, maistuvaa pullaa. Sellainen huoleton, hyvänmielen kahvila jossa ei tarvitse juoda kahvia pikkurilli kohollaan. 


Maikun kanssa tuntui siltä, että ollaan tunnettu aina. Juttu polveili ja tarinaa riitti. Maikku on ihkaoikea kosmopoliitti: en tunne ketään toista joka olisi tanssinut Robert Redford kavaljeerinaan tai viettänyt aikaa Leonard Bernsteinin kanssa. Maikku on ollut maailmalla nuoresta tytöstä pitäen ja kiertänyt maan jos toisenkin. Hänessä yhdistyvät sivistys, sydämensivistys, tyylikkyys, viisaus. 

Minulla oli niin mukavaa, että pullakin oli jo puoliväliin syöty kun hoksasin ottaa kuvan. Aika loppui ihan kertakaikkisen kesken. Mutta seuraavalla kerralla jatketaan :) 

Sitten Maikku antoi lahjan, joka sai mut ihan sanattomaksi. Olen nähnyt työn hänen blogissaan ja ihastunut siihen ikihyväksi. Maikkuhan on kaiken muun lisäksi taiteilija. 


Tässä työssä on niin paljon asioita, jotka tuntuvat omilta. Ihan kuin se olisi minulle tehty. Jos olisin voinut toivoa taulua en olisi sitä näin hyvin osannut kuvata. Olen vieläkin ihan liikuttunut. Kiitos, Maija! 


Blogitapaaminen oli yksi työntäyteisen "loman" kohokohta. Tiedättekös, maailma on aika kiva paikka kun tapaa oikeita ihmisiä. 

28 comments:

 1. Täällä toinen kaksonen. Upean lahjan sait!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin sain. Tämä on kunniapaikalla niin, että näen sen töitä tehdessäni :)

   Delete
 2. Blogiystavan tapaaminen on jotain ainutlaatuista. Olipa sinulla ihana ja mieliinpainuva tapaaminen. Ja kauniin, blogiystavan itse maalaaman taulunkin sait.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä olisi ollut niin paljon juteltavaa. Harmi, kun kiireelliset asiat menevät tärkeiden asioiden ohi.

   Delete
 3. Blogiystävän tapaaminen on ainutlaatuista,kuten Sateenkaarikin tuossa sanoo.Ihanan taideteoksen sait Maijalta.Minulla taitaa olla muuten jotain yhteistä Maijan kanssa;olen jutellut myös Leonard Bernsteinin kanssa (aikonaan eksäni oli Tel Avivin konserttihallissa töissä,joten oli suhteita;D)ja minulla on jossain (minne sen olenkaan laittanut) sivu ohjelmalehtisestä,jonka hän on minulle omistanut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teillä olisi varmasti kanssa Maijan kanssa paljon juteltavaa. Sinäkin olet kiertänyt maailmaa ja nähnyt monenlaista. Ja taideharrastus myös. Sinulla on silläkin saralla lahjoja :)

   Delete
 4. Ihana tapaaminen! Mä olen myös tavannut neljä blogistia, se on ihan älyttömän hauskaa, kun "tuntee" toisen jo kirjoitusten perusteella ja sitten tapaa oikeasti! Ihania ihmisiä näiden blogien takana!!!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On aika hassu fiilis tavata livenä ihminen, jonka juttuja ja ajatuksia on lukenut. Tunnetaan ja ei kuitenkaan ihan tunneta :)

   Delete
 5. Olipa hieno tapaaminen.

  Pari kertaa olen tavannutuutamia muita bloggaajia. Kaukaisin oli Sydneyssa, jossa ruotsalainen Charlotta esitteli kaupunkia meille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmasti mahtava retki! Ja kun seuraavan kerran tulet New Yorkiin, niin vinkkaa etukäteen. Tiedä vaikka saisin itseni roudatuksi sinne ja voisimme tehdä treffit. Voisit sitten esitellä Isoa Omppua maalaistytölle :)

   Delete
  2. No se olisikin hauskaa! Lomasuunnitetlmia ei le marraskuun Köpiksen reissua pidemmälle, mutta New Yorkiin mieli halajaa aina. Lomasuunnitelmat riippuvat kuitenkin myös free laner-miehen työ- ja rahatilanteesta...

   Delete
  3. Pidetään mielessä. Ei sen puoleen, mun kolme työnantajaani on aika vaateliaita ja jos sattuu olemaan mies työmatkalla, niin sitten ei onnistu. Mutta aina voidaan kokeilla jos tilaisuus koittaa :)

   Delete
 6. VOIH-EIH....mä olen mun toismistossa(=keittiön ruokpöytä ja kattelen toria joka on tyhjä!) ja luen vähän nolona ja naama punasena tätä vuodatusta...hih ja olen varsin perso imarteluille tällä hetkellä....helpottaa polvikipuakin kun joku huomio, vissiin se sieltä saakka tuleva lempeä lämpö toimii erinomaisesti näin kaukoparanuksena....;D

  No, tosissaan...suosittelen ehdottomasti näitä tapaamisia! Kyllä se sydän sen sanoo kun sielun-sisko löytyy kohdalle! Meitä yhdisti jo tämä yhteinen kaupunkimme sekä oma elämäni joka on ollut Amerikkalais vaikutteinen, sukuni ja työni puolesta.
  Elämän myönteisyys ja tapa jolla sitä itse kukin sitä elää ja toivoo sisimissään toistenkin ottavan oppia. Olipa asia ylä-tai alamäkeä, niin mukana ollaan!
  Hyvänä esimerkkinä ulkosuomalaisena kaikkine kirjoituksineen ja kuvinee olet Johanna sinä, arvostat myöskin entistä kotimaatasi.

  Horoskooppi taulut ja kirjoitukseni niistä ovat olleet varsin osuvia tietämättäni...mutta taiteelisesti parempia teoksia kyllä löytyy lisää blogostani!
  Ilo oli tavata ja tapamisiin....;D

  ps.vielläkin hihityttää ja poskia polttaa...ei haittaa... ihan kivaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä imartelu aina on paikallaan, mutta tämä nyt oli vain tällaista tosiasioiden toteamista :) Ja ihan parasta, jos polikipukin vähän hellittää.

   Meillä oli niin tosi kivaa. Ja kiitos Sinulle myös kaikesta avustasi. Näit kovasti vaivaa etukäteen ja sain paljon hyviä vinkkejä.

   Kyllä suomalaisuus on sellainen asia, että sitä pitää arvostaa ja vaalia. Lapsetkin ovat puoliksi suomalaisia ja haluan, että ovat aina ylpeitä taustastaan ja pohjoisesta toisesta kotimaastaan. Samalla voi sitten tuntea itsensäkin vähän erityiseksi :)

   Sinulla taitaa olla jonkinlaisen näkijän/astrologin lahjoja. Tämä maalaus on niin nappi kuin olla voi. Kiitos vielä.

   Delete
 7. Mukava kuulla tästä tapaamisesta ja katsella etenkin tuota pullaa... Pitäisiköhän yllättää koululaiset iloisesti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kuule, tuo pulla oli paras pitkään aikaan syömäni! Kokeilin muidenkin kahviloiden ja leipomoiden pullia, mutta tämä oli jotenkin sopiva. Mun on tehnyt nyt täällä itsekin mieli pullaa ja kai pitää alkaa leipoa.

   Delete
 8. Kiva lukea hyvästä tapaamisesta tasapainoisten ja ajattelevien ihmisten kesken - nyt täällä Euroopan toisella laidalla. Maailma on käynyt kovin pieneksi, varsinkin kun ajattelen aikoja jolloin kotii Suomeen pidettiin yhteyttä kirjeitse.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen tätä usein miettinyt: toista se oli kun laitettiin kirje laivan mukaan ja toivottiin, että laiva pääsee perille. Helppoa on nykyään, kun sähköpostit ja puhelimet toimivat. Silti tuntuu (vai kuvittelenko vain?), että yhteydenpito on satunnaisempaa. Sitä kirjettä kirjoitettiin kauan ja hartaasti. Ja odotettiin myös.

   Maija on ihan omaa luokkaansa. Ihana ihminen.

   Delete
 9. Ihana tapaaminen ruudun toisella puolella! Ja kuinka kaunis taulu :) älä Maikku siellä turhia punastele...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä taulussa on niin monta minulle tärkeää juttua. Joskus jokin asia kolahtaa kunnolla :)

   Delete
 10. Ihana tapaaminen teillä ollut!
  On se jännä miten toisen voi "tuntea" vaikka ei olisi koskaan nähnytkään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta! Ehkä minä joku kerta pääsen vielä sinne teidänkin lähelle. Itse asiassa tällä kertaa taidettiin käydä jo aika tuntumassa :) Mutta kovin pikaisesti.

   Delete
 11. Tuli postauksestasi oikein hykerryttävä olo, minäkin olen Maikun pari kertaa tavannut ja hän onihana sielunsisko! Jotkut ihmiset vaan on niin, kuin heidän kanssaan olisi koko matkan taivaltanut.
  Maikun tauluissa on kivoja oivalluksia, hän on monipuolinen ja lahjakas. Ehkä parasta kuitenkin hänessä elämänmyönteisyys ja huumorintaju.
  Kiva lomareissu sinulla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maikun seurassa kyllä viihtyy :) Ei käy aika pitkäksi eikä tarvitse miettiä, että mistäs nyt puhutaan.

   Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja sen kiteyttämsien taidon Maikku kyllä osaa. On ilo katsella hänen töitään.

   Delete
 12. OI MITEN IHANAN PÄIVÄN OLET VIETTÄNYT...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tämä oli tuon päivän ja matkankin kohokohtia :)

   Delete