Wednesday, October 17, 2012

Asuntoesittely

Tällä kerralla paistoi aurinko ja kuvatkin ovat vähän valoisampia. Talossa on vajaa 2800 neliöjalkaa, kaksi kerrosta. Kolmas kerros on viimeistelemätön, mutta sinne voisi rakentaa kokonaisen sviitin kylpyhuoneineen tai vaikka pelihuoneen. Makuuhuoneita on neljä, kylppäreitä kolme. Talon hinta $380 000.


Heti sisääntulosta oikealla on dining room, ruokahuone. 


Valaisimet muuten jätetään kattoon, kun talo myydään. Tämä tuntuu tietysti suomalaisittain hassulta.  


Ruokahuoneen ohi matka jatkuu tilaan, jossa yhdistyvät olohuone ja keittiö aamiaisnurkkauksineen.


Olohuone siis vasemmalla ja keittiö oikealla. Ja suoraan kun marssii pääsee patiolle. Sinne oli rakennettu tulisija. Kokoa ei tästä oikein osaa arvioida, mutta sanoisin että korkein kohta on reilun kolmen metrin tuntumassa. Tulisija on massiivinen.


Keittiössä on pitkänomainen saareke, jonka alla on runsaasti säilytystilaa. Oikealla on valmiiksi rakennettu työpöytä, jonka ääressä voi pistää reseptejä järjestykseen. Tai laskuja. Asukkaat tuovat yleensä omat jääkaappi-pakastin -yhdistelmät mukanaan. 


Ruokakomero, pantry, oli oikeastaan vain hyllyllinen kaappi, mutta sen lasiovi oli hauska.


Aamiaisnurkkauksesta pääsee katetulle terassille. 


Kaikki makuuhuoneet ovat yläkerrassa ja innostuin kuvaamaan master bedroomia. 


Tyynyjä...


... pikkuinen säilytyspenkki sängyn päädyssä, jonne voi  vaikka kätkeä ylimääräiset tyynyt.


Tällaiset metalliset häkkyrät ovat suosittuja seinäkoristeita. 


Ja tottakai makkarissa pitää olla kunnon dresser...


... ja paikka istuskelua varten. 


Master bedroomin kylpyhuone oli ihan hyvänkokoinen. Kyllä tuossa mahtuu hampaat harjaamaan.


Poreammeita muuten on näkynyt viime aikoina vähemmän. Ei kai niitä poreita sitten tule niin paljon käytettyä. Tässäkin ihan tavallinen amme. 


Tykkäsin tästä laskutilasta ammeen päädyssä. Yleensä reunat ovat aika kapeat.


Suihkun vierestä olevasta säilytyskaapista piti myös ottaa kuva. Yleensä säilytystilaa on kylpyhuoneissa vähänlaisesti. 


Wc on kylpyhuoneen toisessa päädyssä. 


Vielä kuva yläkerran toisesta kylppäristä. Tummaa puuta oli käytetty kaikissa kylpytiloissa. Rannalla ollessa keräilen aina simpukoita ja mietin sitten, että mitä näilläkin tekisi. Koristeeksi suureen maljaan olisi varmasti hyvä idea.


Kolmas kerros on viimeistelemätön. Tästä voisi rakentaa vaikka vierashuoneen. Suuresta tilasta voisi tehdä pelihuoneen myös. 


Putkityöt on tehty ylös saakka, joten kylppärin saisi tehtyä helposti. 


Ja tässä viimeisessä kuvassa on se monen talon kallein komponentti: ilmastointi. Rumilus maksaa helposti sellaiset $15 000. Ilman ei pärjää. Tulee suru ja hiki puseroon aina huhti-toukokuulta syykuuhun. Nytkin välillä pitää ilmastointia hurisuttaa. 


Talo on huomattavasti pienempi kuin aikaisemmin esittelemäni. Tällaisessa talossa asuu yleensä (siis tässä meidän kulmilla) perheitä, jossa on 1-2 lasta. Tai sitten lapseton perhe. Ja tietysti se labradorinnoutaja :)12 comments:

 1. Kiva talo :) Tuo aamiaisnurkkaus oli ihana ja Suomeenkin soisin tuon tavan rakentaa kylppäri makuuhuoneen yhteyteen. Kylpyhuoneiden sisustus kyllä ei iske miun makuun, mutta muuten tykkäsin talon sisustuksestakin.

  Mukavaa, kun esittelet näitä taloja. Oletteko etsimässä uutta kotia, vai muuten vaanko käyt taloja katselemassa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin vähän vierastan tätä tummaa puuta, vaikka olisi jo kai pitänyt tottua traditionaaliseen tyyliin kaikkien näiden vuosien jälkeen.

   Tämä on tällaista ajankulua. Meillä on ihan mukava koti ja kun nämä sattuvat olemaan lähimaastossa niin on helppo lähteä kameran kanssa liikkeelle. Mutta eihän sitä koskaan tiedä :)

   Delete
 2. Tykkään näistä asuntoesittelyistäsi:)
  Aamiaisnurkkaus on ihana,mutten pidä paljon tuollaisesta tummasta puupinnasta (jota täälläkin on usein)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minuakin tämä tumman puun suosio ihmetyttää. Mutta se on kai sitten niin perinteistä, että sitä halutaan käyttää aina vaan.

   Aamiaisnurkkaukset ovat näppäriä, kun ovat siinä keittiön vieressä. Ja kauniita myös, sillä usein sitä varten tehdään oma erkkeri.

   Delete
 3. Missä päin yhdysvaltoja asutte? Mietin vain noita asuntojen hintoja... Itse olemme katselleet silicon valleyn alueelta taloa, ja vastaavasta kompleksista saa pulittaa ainakin sen 600-700t $.
  nämä esittely kertomukset ovat kyllä mukavia!:) ja koko blogi muutenkin!:)

  -jenni-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muistan, kun itse katselimme San Diegon tietämiltä taloa. Uh! Hirvittäviä lääviä alkuperäisessä 40-luvun kuosissa jossain vuoren rinteillä. Pieniä, sokkeloisia ja hintaa puoli miljoonaa. Tästä on nyt kymmenisen vuotta ja silloin tosin hinnat olivat huipussaan.

   Kiva, jos tykkäät näistä jutuista.

   Tällä hinnalla muuten saisi taas Teksasista kunnon mansionaatin uima-altoineen päivineen. Kaikki on niin suhteellista.

   Delete
 4. Ihania nuo aamiaisnurkkaukset! Eniten pisti silmään nuo avoimet puistomaiset maisemat, kun täällä harvaan asutussa Suomessa ollaan niin liki. :/
  Nauttikaahan lämmöstä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jännä juttu, kun mainitsit. Itse mietin tätä asiaa Suomen matkalla. Tontit voisivat olla suurempia ettei ihan oltaisi kylki kyljessä. Nämä nyt esittelemäni talot ovat aika lähekkäin, mutta esimerkiksi sijainti golf-kentän reunalla avaa sitten kauniin maiseman. Mansionaatit jättisuurilla tonteilla ovat vielä asia erikseen.

   Delete
 5. Mä en kestä... Haluun takas sinne! Toi oli ihan "mun talo" :) Vancouverissa 2007-2008 maksoi muuten vastaava noin 600-800 canukkia, mut rahahan oli silloin ihan yksi yhteen jenkkitaalan kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No teillä on kyllä niin kaunis koti :) Ja sie osaat sisustaa.

   Vancouverin hinnat ovat varmaan taas ihan toista luokkaa. Siellä pitää tehdä myös pakkasenpitäviä. Meillä riittää, kun saadaan viileys pysymään sisällä.

   Delete
 6. Kiva talo, kyllä taloilla on kokoa siellä... Ihana tosiaan tuo aamiaisnurkkaus ja tuo ulkotakka on ihan huippu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä muuratut tulisijat ulkona ovat kyllä upeita. Ne ovat yleistyneet kovasti viime aikoina.

   Aamiaisnurkkaus on usein se paikka, jossa syödään kaikki arkipäivän ateriat ja lapset tekevät läksyt. Sikäli kätevää, että ovat siinä ihan silmien alla kun itse puuhailee keittiössä.

   Delete