Friday, September 21, 2012

Puskien trimmailua

Toukokuussa alkanut helle alkaa sen verran helpottaa, että pihatöitä voi taas tehdä. Nurmikko pitää tietysli leikata viikottain, mutta muuten trimmailua ei ole kovin harrastettu. 


Nämä käytävän päässä olevat puskat olivat alkuunsa pyöreitä, mutta muuttuivat hyvin pian kuutioiksi. Kuten koko käytävän muutkin pensaat. Me ollaan vähän tällaisia suoraviivaisia yksilöitä. Ainakin pihatöiden suhteen.


Täkäläinen tyyli on, että talo kun ostetaan on siinä jo valmis pihasuunnittelu. Niin meilläkin. Kävimme taloa katsomassa ensimmäisen kerran, kun lattiapäällysteet puuttuivat. Ne tulivat sitten parin päivän päästä. Muutama valaisin vaihdettiin pyynnöstämme, mutta muuten tämä oli valmiiksi suunniteltu. Kuten myös pihamaa.


Ainoastaan postilaatikon ympärillä oli pieni läntti, johon tarvittiin sisäistä puutarhuriamme. Ratkaisu on kyllä tavattoman hyvä, sillä aika paljon olisi mennyt aikaa jo yksinomaan sen selvittämiseen että missä minkäkinlaiset kasvit viihtyvät. Mulla ei ole vieläkään mitään hajua siitä, minkä nimisiä meidän pensaat ja puskat ovat. Pääasia, että kukoistavat. 


Mies on pitänyt kaikesta hyvän huolen.  Puutarharoskisauto käy hakemassa puutarharoskat kerran viikossa. 


Omenapuun haluaisin istuttaa. Ja mustikkapensas olisi eri vänkä. Eikä raparperipuskakaan haittaisi.  20 comments:

 1. Hauskaa tuo "toukokuussa alkaneet helteet alkavat helpottaa..." Meillä oli aamulla autonkatot jäässä, jep, pakkasta!

  Ihanan siistiltä ja hoidetulta näyttääkin teidän tienoo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Perinteisesti touko-, kesä-, heinä- ja elokuu ovat tukalia. Tänä vuonna oli ehkä aavistuksen viileämpää kuin aiemmin. Ulkona ei paljon viitsi päivänvalolla puuhailla.

   Ihmiset pitävät pihoistaan hurjan hyvää huolta. Jo säännötkin vaativat, että ruoho vihertää ja kasvit trimmataan. Nopeasti on muistutuslappu laatikossa jos näin ei toimi.

   Delete
 2. Voi vitsi, vai helteet helpottavat :) Tulin juuri ulkoa ja nenän pää on jäässä... Kiva postaus, mukava nähdä vilaus teidän pihamaasta. Lisää näitä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Syksyinen Suomi on omanlaisensa: posket, nenänpäät ja omenat punaisina.

   Pihamaa on aika simppeli, kukkivat pensaat tapoin heti kättelyssä ja uudetkin tilalle istutetut kokivat saman kohtalon. Mutta jospa saisin joskus jotain aikaiseksi.

   Delete
 3. Hienot puskat teillä:) Meillä on kerrostalojen ympärillä myös usein puskia ja niitä parturoidaan silloin tällöin;joskus mielestäni liikaakin. Hyvä että helteet helpottivat;meillä ainakin illalla ei enään hikoile kun vie koiran ulos;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös ole ihanaa, kun voi taas vapaammin hengitellä! Kyllä viileämpää on odoteltu, ainakin meillä. Nyt on sellaista reilua 20 astetta ja ihanalta tuntuu. Ja ehkä tänä talvena tulisi luntakin :)

   Delete
 4. Kaunis piha ja hienot istutukset :). Onko teillä kastelusysteemit, sillä kun täällä oli pari vuotta sitten hellettä, niin nurmikko suorastaan kuoli (olimme poissa kotoa puolisentoista kuukautta)? Puutarharoskisauto kuulostaa hupaisalta :).

  Meillä oli äsken +3.5 ja laitettiin auto piuhan päähän, aamulla piti rapsutella auton ikkunoita. Huomenna aikainen lähtö eikä kehtaa käyttää aikaa rapsutteluun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kastelusysteemi on välttämätön. Ja siltikin nurmikko kärsii. Monta päivää ei tarvitse jonkin suuttimen olla pelistä pois kun jo alkaa nurtsi olla mennyttä. Nyt on helpompaa, kun pihalla on enemmän varjoa, mutta alkuunsa kärtsäsi joka kesä. Ja vesilasku on sitten tietysti sen mukainen...

   Auton ikkunoita ei ole tullut rapsuteltua pitkiin aikoihin. Joskus kyllä toivon, että pakkanen sen verran paukkuisi :)

   Delete
 5. Mun puutarhani on ollut jo melko pitkään tämä bulevardin puistikko, jonka varella asun...HIH!
  Sitä muuten hoidetaan hyvin ja säänöllisesti, vähän on kutistuneen oloinen, koska isot vanhat koivut kaadetiin ja uudet ovat viellä keskenkasvuisia teinejä. Vanhat puut olivat vaaraksi lahoine runkoineen! Kävin ne muuten tarkistamassa kun savotta siellä alkoi!
  Puistonpekit on ollut aikoinaan, vaan nykyisin mahdottomuus, asun keskellä cityä juottolat vieressä, siitä sit seuraa ne haitat! Onnekseni seuraava iso hyvä puisto on vieressä....;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Traagisia onnettomuuksia on sattunut lahojen puiden kanssa, joten ihan hyvä kun puut kaadetaan. Vaikka on jotenkin kurjaa, kun vanhat, kauniit puut hävitetään.

   Ne juomakarsinat, varsinkin kesäisin, ovat luku sinänsä. Ja on ihan mahdotonta ymmärtää, miksi kaikki pitää tärvellä ja tuhota.

   Delete
 6. Kiitos jo nyt kommenteista! Vastaan näihin ajan kanssa viimeistään sunnuntaina :)

  ReplyDelete
 7. Pensasaidat ovat kauniita hyvin hoidettuina.
  Meilla taas oli tama kesa todella poikkeavan kuuma ja kuiva. Vielakin paivalampötilat ylittavat reilusti +e30 astetta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teillä lämpöä riittää :)

   30 C on vielä sellainen, että sen kanssa pärjää. Sitten kun lähestytään seuraavaa kymmenlukua alkaa käydä tukalaksi. Nyt täytyy tunnustaa tyhmyyteni: onhan teillä ilmastoinnit kotona ja autoissa?

   Delete
 8. Meillä oli pari viikkoa sitten "viileämpi" kausi, ja tässä meidän naapurustossa kaikki ryhtyivät pihahommiin. Siinä kävi kuhina, surina ja pörinä :). Meillä mies leikkaa aina nurmikon ja isommat puskat, ja minä hoidan pienemmät puskat.

  Meillä on kaikenmuotoisia puskia; on pyöreää, neliskulmaista, pallomaista, spiraalinmuotoista jne., ja niitä pitää silloin tällöin muotoilla. Pidän pihatöistä, mutta oikein kuumalla säällä se on raskasta. Nyt on +35 C, eikä pihatyöt houkuttele, vaikka pientä tekemistä olisi.

  no name

  ReplyDelete
  Replies
  1. No teillä onkin sitten kunnon pihamaa! Riittää hommia molemmille :)

   Itse henkilökohtaisesti vielä odottelen, että läytäisin sisäisen puutarhurini. Se tykkää lymyillä jossan, kun olisi aika kääriä hihat ylös. Mutta ehkä jonan päivänä :)

   Delete
 9. Meillä ei ole kauhean iso piha, mutta siinä on kuitenkin kaikenlaisia puskia, joita pitää välillä muotoilla. Minulla vähän sama juttu, kiinnostusta on enempi kuin taitoa, pakolliset hommat tehdään, ja kaikki omat istutukset ja kokeilut tahtovat mennä pieleen. Istutin tomaatintaimia, yrttejä, paprikan taimia jne. keväällä. Osan yrteistä söi kanit, tomaatit kasvoivat vain vartta monta metriä, ei yhtään hedelmää. Kaadoin ne pois. Paprika on alkanut tehdä hedelmää vasta nyt :).

  ReplyDelete
 10. Hei, tuo äsköinen olin minä

  no name

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meilläkin käyvät pienet kanit ja oravat ruokailemassa :)

   Kasvata siinä sitten yhtään mitään. Mutta mukavahan se on toisaalta, että menee hyötykäyttöön.

   Odotan, että sisäinen puutarhuri joku kerta innostuu ja sitten vain pitää kääriä hihat. Kai sekin aika koittaa. Ja lapsethan olisivat innoissaan jos omalta kasvimaalta saisi jotain suuhun pantavaa.

   Delete
 11. Ihanan näköistä! Meidän postilaatikkoon taitaisi tipahtaa muistutuksia harva se päivä, pensasaita lähentelee joskus luonnontilaa ennenkuin se saadaan leikatuksi :) Onneksi normi on naapureillakin samanlainen, ei erotuta joukosta.
  Ei helteitä täällä jos ei pakkastakaa. Irlantilaisen epävakaista säätä, välillä sataa ja välillä paistaa, lämmintä silti sellaiset +15 asteen molemmin puolin.
  Terveisiä Atlantin tältä puolen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se on tärkeintä että pysyy naapureiden kanssa samoilla linjoilla. Meillä on ikävä kyllä yksi himonuohoaja rajanaapurinia. Oma piha näyttää aina jotenkin tylsältä. Terkkuloita sinne Sinulle! Oltiin hetki sitten aika lähellä.

   Delete