Wednesday, August 15, 2012

Netflix

Silmiini osui uutinen, jonka mukaan Netflix on tulossa Suomeen. Hyvä juttu, sillä Netflix on huikean hyvä palvelu. Eikä ole hinnalla pilattu. 


Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma toimii niin, että kuukausimaksua vastaan voi katsoa miltei rajattomasta valikoimasta niin paljon elokuvia ja sarjoja kuin sielu sietää. Maksu on $7.99 kuukaudessa ja ohjelmat näkyvät joko tietokoneelta tai telkkarista, kuten myös iPadilta ja iPodilta. Useimmat sarjat olen katsonut tätä kautta. Voi katsoa milloin ja missä vain eikä tarvitse käyttää aikaansa mainoksiin. 

Netflix aloitti toimintansa reilut 10 vuotta sitten. Aluksi se välitti elokuvia kotiin kirjekuoressa. Yhtäaikaa kotona sai olla kolme leffaa. Kuukasimaksu oli silloinkin alle $10. Yhden leffan kun oli katsonut pisti sen vain postiin ja seuraava henkilökohtaisessa toivejonossa oleva elokuva tuli parin päivän kuluttua. Siihen aikaan palvelu tuntui jo loistavalta. Näin katselin mm. sarjan 24. Olisikohan yhdellä levyllä ollut nelisen jaksoa. Joskus meni ilta katsoessa kaikki osat kerralla. 

Tämä palvelu laittoi jo videovuokraamoja ahtaalle. Nykyinen palvelu saattaa unholaan varmasti viimeisetkin vuokraamot. Kehitys kehittyy. 

Hämmästyin kuinka optimistisesti tuossa uutisessa haastateltu MTV3-pomo suhtautuu kilpailijaan. Meiltä jäivät sadat taivaskanavat pois. Ovat olleet poissa jo useamman vuoden ja TiVot ym. nauhoittavat systeemit tuntuvat kömpelöiltä. 

Netflixillä on myös pay per view -ohjelmia. Toistaiseksi olen malttanut odottaa lähes kaikkien kanssa, että sarjat ja leffat valahtavat luokkaan jossa voin katsoa ne kuukausimaksulla. Ehkä uudet Downton Abbeyn jaksot pitää nähdä heti. 


Jos Netflix tarjoaa Suomessa kuukauden ilmaista kokeiluaikaa, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Sinä aikana ehtii katsoa jo monta klassikkoa ja upeaa tv-sarjaa :)  Tuossa linkissä selailtavissa olevat leffat ja sarjat ovat vain jäävuoren huippu firman tarjonnasta. 

14 comments:

 1. Vautsit, kiitos tiedosta Johanna, innolla odotan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uutuuksien kanssa menee tietysti hetki, mutta mä olen ainakin malttanut odottaa :) Ja on niin paljon sellaista, mitä muuten ei olisi nähnyt esim. ulkomaisia leffoja ja BBC:n sarjoja...

   Delete
 2. Kiinnostavaa! Kilpailu ei tee ainkaan huonoa esim Soneran ja Elisan koti-tv palveluille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kilpailu on saanut monet asiat paremmiksi, ainakin asiakkaan kannalta :) Kaikkien pitää suhtautua asiaan ammattimaisemmin, vakavammin. Monopolista harvoin seuraa mitään hyvää.

   Delete
 3. Luin tuosta vielä lisää aamun Hesarista. Tässä voisi olla palvelu, jota voisin jopa käyttää, jos sieltä näkee sellaisia uutussarjoja, joita Suomessa ei vielä ole näytetty. Kanavapakettia olen joskus kokeillut ilmaiseksi, jäi aika lailla katsomatta ja maksullisena hinta olisi ollut aika suolainen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huomasin eilen toisenkin uutisen asiaan liittyen: myös HBO on tulossa samaan businekseen yhteispohjoismaisella yrityksellä. HBO:n tarjonta on kyllä ihan parasta. Tosin monet heidän sarjansa olen sitten katsonut myöhemmin juuri Netflixiltä. Mutta aikamoinen myllerrys on tulossa markkinoille ja asiakkaathan siitä yleensä hyötyvät :)

   Delete
 4. Siis mie olen niin kyllästynyt kotimaisten kanavien tarjontaan että! Samat sarjat ja varsinkin elokuvat pyörivät aika tiheään ruudussa! Itse kaipaisin uusinnoista esim. Teho-osastoa ja Rimakauhua ja rakkautta.
  Ja kunnon elokuvia.
  Tosin aika on rajattua vuorotyönkin takia joten en tiiä mikä ois sopiva vaihtoehto.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samanlaiset tuntemukset itsellänikin oli silloin, kun kanavia oli enemmän. Hypin kanavalta toiselle ja joko oli tarjolla jotain reality sarjaa, vanhoja sarjoja, uusia sarjojoja joista en välittänyt tai elokuvia jotka on nähty moneen kertaan. Harvoin tuli sellaista, että olisi katsomalla katsonut.

   Lasten kanssa katsottiin mm. Cake Boss -sarja Netflixiltä. Sen vuoksi piti päästä sitten sinne leipomoonkin :)

   Delete
 5. Voi että ,harmi että täällä ei tuota ole.On kyllä muita VOD-palveluja mutta tuo ainakin hintansa puolesta kuulosta ylivedolta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti hinnoittelevat tämän viisaasti Suomeenkin. Tämä meidän hinta on sellainen, että oikeastaan tulee vain hyvälle tuulelle laskua maksaessa :) Tuntuu, että saa enemmän kuin maksaa. Harvoin sillä tavoin enää nykyään käy.

   Delete
 6. Kiitos vinkistä! Täytyy katsoa mitä täällä sitten tarjotaan (luulen että hinta on kyllä enemmän..)

  Posti-pate kantaa luoksesi postia joskus ensi viikolla...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Anne-Marie, oletpas ihana! Kiitos Sinulle.

   Luin jotain keskustelua ja siinä pohdittiin myös tekstitysasioita. Toisaalta Suomessa jos missä osataan vallankin englantia niin hyvin, että osan ohjelmistosta voisi kai tarjota ilman tekstitystäkin.

   Delete
 7. Todella mielenkiintoinen palvelu! Harmi, etta ei ole tarjolla taalla Italiassa. Tvkaista on kuitenkin huomattavasti parempi kun Italian telkkari! Seka tarjonnan etta alkuperaiskielen takia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin saatan kuunnella ja katsella Ylen Areenalta sellaisia ohjelmia, joita en olisi varmaankaan Suomessa ollessa tullut seuranneeksi. Ihan vain kielen takia.

   Olisi hienoa jos saisi sen Netflixin suomen kielisen tarjonnan tänne. Ei taida onnistua. Muutama ilta on nyt mennyt katsellessa brittiläistä "Wire on the blood" tv-sarjaa Netflixiltä.

   Delete