Monday, July 9, 2012

No good in a bed

Etsin kannustavia ja inspiroivia mietteitä lasten koulumappien kansiin. Löysin aarteen Eleanor Rooseveltilta:"I once had a rose named after me and I was very flattered. But I was not pleased to read the description in the catalogue: no good in a bed, but fine up against a wall."


En tosin taida tätä laittaa mappia koristamaan. Meillä alkoi koulut ja yhdeksän viikkoa pitäisi tehdä töitä. Sitten on kolmen viikon loma. Viikonloppu meni lasten kisoissa. Ihmettelen heidän kestävyyttään. Itse nuupahdin 40 ja risat helteessä. Lämpöaalto on koetellut jo kohta pari viikkoa. Olisin tosi tyytyväinen sellaisesta 30 asteen pikkulämmöstä.


12 comments:

 1. Tää on hyvä! Kiitos nauruista.

  Rita

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eleanor Roosevelt oli kyllä uskomattoman upea nainen. En ollut tätä aikaisemmin kuullut ja kyllähän se nauruksi meni :)

   Delete
 2. :D

  Siellä on varmaan uimavedetkin altaissa jo kuuman puolella? Itse olen nykyään sellainen hikipossu, että kun lämpötila nousee yli 24C asteen, alan voida huonosti. 30C asteessa olisin hikoilijan lisäksi äreä lötkimys. Olen siis tottunut näihin Suomen viileisiin kesiin.

  Tai sitten minusta on tullut Aikuinen Nainen. ;D

  Mukavaa ja antoisaa koulujaksoa lapsille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Ylva. Kovin touhukkaina taas kouluun lähdettiin. Saas nähdä miltä eka päivä on tuntunut. Mun pitää kohta lähteä tunniksi hikoilemaan autoon, kun menen lapsia hakemaan koululta.

   Sen verran on tullut sietokykyä, että sellainen vähän yli 30 C vielä menee. Munta kun lämpö lähentelee 40 C, niin ei ole enää mikään kivaa.

   Uimavesi on lämmintä. Pitäisikin joku aamu mennä pulikoimaan, kun lapsetkin ovat koulussa.

   Delete
 3. Koulu, mitä ihmettä?

  Esikoinen yrittää pitää hölkkäharrastuksestaan kiinni, mutta on kaksi kertaa tullut suoraan ökäämään pönttöön ja minä sanoin, että se loppui nyt. Näillä helteillä ei juosta ennen kuin aurinko laskee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on ympärivuotinen koulu. Rytmi on suunnilleen niin, että yhdeksän viikkoa koulua ja kolme viikkoa vapaata. Kesäloma on n. 4-5 vkoa.

   Maisema on aika autio päiväsaikaan. Ei näy ihmisiä. Juoksijat ja hölkkääjät ovat liikkeellä aamuvarhaisella ja iltamyöhällä. Golfkentällä oli joku urhea aamulla 9 pintaan. Tosin hänkin suojasi itseään suurella sateenvarjolla.

   Delete
 4. Hahhaa, täältäkin kiitokset nauruista! :D

  Teillä on lapset helteenkestävää mallia. Toivottavasti sielläkin hellittää, täällä lauantai-illasta astien on voinut jopa nauttia ulkoilmasta, etenkin parinkymmenen Farenheitin pudotus parissa tunnissa tuntui taivaalliselta viileine tuulenvireineen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun kiva, siis teidän kannalta. On tosi tylsää, kun ei oikein pääse ulos mitään touhuamaan. Vähän sama kuin Suomessa paukkupakkaset, silloinkaan ei viitsi tarvittavaa enempää olla ulkoilmassa.

   Lasten hellekestävyys on huomattavasti parempi kuin omani. Tosin sietokyky on lisääntynyt. Johtu kai siitäkin, että olen oppinut juomaan vettä.

   Odotellaan, josko täälläkin hellittäisi. Edes muutama aste.

   Delete
 5. Kiitos täältäkin nauruista. Aika hauska täti tuo Eleonoora oli jo aikanaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hän kyllä oli persoonallisuus ja aikaansa edellä. Tähän sanonparteen en ollut törmännyt koskaan aikaisemmin ja kyllä oli naurussa pitelemistä :)

   Delete
 6. Aika hyvä :D Oijoi... 40 astetta lämmintä, meillä oli kaksi päivää vähän yli 20 astetta lämmintä ja me oltiin onnesta ymmyrkäisenä ;) Siihen loppui meidän helteet... Onneksi kuitenkin minulla alkoi loma! Mukavaa viikkoa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, kukkakatalogit saattavat olla aika julmia.

   Meillä vähän tuntuisi helpottavan. Ei ole ihan niin paha. Sinulle toivotan onnellista ja hauskaa lomaa!

   Delete