Wednesday, July 11, 2012

Kenkähaaste

Oikeastaan selviäisin haasteesta kuvaamalla Ikean $3.99 flip floppeja ja enemmän tai vähemmän linttaan tallattuja lenkkareita. Niitä tulee käytettyä eniten. Mutta koska meistä aika monella taitaa olla nitä riittämiin, niin näytän sitten muita kenkiäni. Kiitos Business Womanille, kun haastoit. Ja kuka tahansa voi  haasteeseen tarttua tästä.  

1. Viimeisin ostoksesi, mistä? - No ne Ikean flip flopit :)2. Lempiparisi, väri, koko?

 Merrellin vetoketjullinen Lorelei. Mukavampaa jalkinetta on vaikea löytää. Ostan jalkineparin joko tummansinisenä tai mustana. Koko on 7. 


3. Onko jokin jalkinemalli, jota inhoat?

Oikeastaan terveyskengät. Tosin kaapista löytyy yhdet sellaisetkin. Dr. Scholl´s puukengät on kuitenkin maalattu näyttämään vähän lennokkaammilta. 


4. Kuinka paljon olet valmis maksamaan uusista kengistä?

Hinta riippuu aikalailla kenkien käyttötarkoituksesta ja -iästä. Esimerkiiksi talvisaappaat ovat sellaisia, että käytän samaa paria varmaan seuraavat 20 vuotta. Ralph Laurenin bootsit pistän jalkaan, kun mittari näyttää alle 10 C astetta eli kerran, pari vuodessa. Kumppareita en omista ollenkaan. 


Balleriinojakaan ei kovin paljon ole. Mun kengässä pitää olla pikkuisen korkoa, selkä tykkää. Report merkkiset baltsut ovat kankaiset. Näistä kenkähyllyni "erikoisuuksista" en ole monta kymppiä maksanut. Arvokkaimpia taitavat olla lenkkitossut. Hyvä, tukeva kenkä on hintansa väärti. 


5. Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia?

Toisia käytän useita vuosia ja ovat edelleen hyväkuntoisia. Toisiin kyllästyn nopeammin. Esimerkiksi eläinprintit eivät ole ihan ominta omaani. Printtiä voi olla vähän: huivissa, jalkineissa tai jossain pienessä yksityiskohdassa. Guessin sandaletit ovat siirtymässä todennäköisesti tyttärelle. Ihastuin näihin, mutta koko on vähän suuri ja ihastus ohimenevä. 
6. Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin ystävälläsi on?

No  mikä ettei. Moni malli on klassikko, kuten kitten heels ja sellaiset varmasti on ystävälläkin jonkinlaisena versiona. Mustat Calvin Kleinin kittenit on helppo yhdistää jos vaikka mihin. 


7. Millaisilla kengillä käveleminen on mukavinta?

Tuossa onkin jo tullut esille tärkeimmät: tukeva, vähän korkoa, mukava. Circa Joan & David avokkaat ovat jalassa ennen kaikkea mukavat. Jostain syystä mua kiehtovat kaikki soljet ja koristeet. 


 Franco Sarton nudet korkkarit ovat yllättävän helpot kävellä ja mukavat jalkaan. Korko on siinä rajoilla. 


Kiilakorot ovat kuitenkin huomattavasti kätevämpiä. Unisan mustat mokkanahkaiset ovat olleet paljon käytössä. 


8. Oletko kesäisin ulkona ilman sukkia tai kenkiä?

Ilman sukkia useinkin, myös "talvisin". Mutta jonkinlaiset kengät ovat aina jaloissa.

9. Jos saisit ilmaiseksi millaiset kengät tahansa, millaiset ottaisit?

Mun unelmien kengät olisivat jostain vuosikymmenien takaa, jalkaan sopivat ja käyttämättömät. Punaiset kengät ostin kirpparilta. Koko ei ole sopiva, mutta nämä ovat juuri sellaiset kengät jotka ilahduttavat. 


Tuntuu, että ennen kengätkin olivat kauniimpia. 


6 comments:

 1. Mukava kun tartuit haasteeseen!! Nuo punaiset korkkarit on tosiaan syötävän hyvännäköiset, mutta niin on kyllä nuo nudetkin! Unisaa monet kehuu ja minäkin vannon sen merkin nimiin, ainakin parin kenkäkokemuksen jäljiltä. Ne on selvästi huomioineet jalan hyvinvoinnin, mikä ei todellakaan aina ole itsestäänselvyys.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vain haasteesta! Nämä punaiset ovat kyllä aarre. Harmi, kun pitäisi tehdä kuin Tuhkimon sisarpuolten jos haluaisi kenkiä käyttää.

   Unisat ovat olleet ehkä parhaat kengät, mitä on koskaan ollut. Siis käyttömukavuuden kannalta. Jalat eivät väsy ja jotenkin jalkinen on tehty niin, että jalka näyttää siinä pienemmältä :)

   Delete
 2. Mä käytän myös Unisan kenkiä. Muutenkin kivan näköisiä popoja sinulla. Mä en itse osaa käyttää ruusukkeita ja solkia mutta ihailen niitä aina muilla:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun silmä aina kaupassa kiintyy kenkiin, joissa on solkia. Muuten vaatetus on aika simppeliä, joten nämä ajavat sitten korujen asemaa. Olen ollut valtavan tyytyväinen Unisan kenkiin. Niitä voi kyllä ihan suositella.

   Delete
 3. Jos olisi isompi koti, niin kenkä ja laukkuhuone olisi se jonka heti sisustaisin!
  Nyt nämä on pienessä vaatehuoneessa joka on täysi, vaikka kuinka laitan kiertoon niitä, niin yhtään uutta tilaa ei tunnu tulevan....;)
  Sulla on kauniita kenkiä, bootsit minun makuun!
  Jokus tietin Kreikassa tällä samalla tyylillä kesäbuutsit, vähän lyhemmallä varrella.Tykkäsin ja pidin niitä, moni halusi ostaa ne, viimein lahjoitin sellaiselle jolle ne mun mielestä kävi parhaiten! Muuten vähän harmitti jäkikäteen.....;/

  Nyt on kenkien mulla oltava hyvät ja muutaman merkin olen löytänyt. Pakko pitää vain "järkeviä"kenkiä, koska kävely on mitä sattuu.
  Mummo-kengätkin on nykyisin ihan muodikkaita ja väriäkin löytyy. Vaihtelen kenkiä ja viisaat kehoittavatkin sitä. Unkarissakin löysin Saksalaisen kenkäkaupan josta sitten olen innostunut niitä hankkimaan. Tarjouksia käytän hyväkseni siellä. Olen jo oppinut ettei mun tarvi aina ostaa jos saan omaa kokoa/makua vastaavia kenkiä... heh..;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, oma huone laukuille ja jalkineille olisikin kiva :) Tosin mulla ei näitä vielä niin paljon ole, että huone täyttyisi mutta olisipahan väljyyttä.

   Minä tykästyin näihin bootseihin siksi, että malli on aika klassinen. Tykkään vähän raskaammistakin jalkineista ja nämä täyttävät sen viran. Olet kyllä aika reilu, kun lahjoitat mieluisat jalkineet eteenpäin.

   Budapestissä on muuten varmaan mainiot kaupat. Muistan silloin vuosien takaa, että tarjontaa oli enemmän kuin Suomessa. Ja naiset kyllä osaavat pukeutua. Ihan tuli orpo olo niiden pitkäsääristen ja huoliteltujen neitokaisten rinnalla :)

   Delete