Friday, July 6, 2012

Beach house

Rantatalo oli kohtuullisen hyvin varustettu kokolattiamatosta alkaen. Onneksi ulkona oli suihkukoppi, jossa sai suihkuteltua enimmät hiekat pois. 


Aamukahvi tarjoiltiin mulle hyvin henkilökohtaisesti. Ja koska isille ei löytynyt samanlaista mukia, niin siihen barista kirjoitti lapun saatteeksi. Kahvinkeitin ja kahvimylly meillä oli mukana omasta takaa. Hulluahan niitä on kuljetella pitkin poikin, mutta hyvä kahvi on mulle aika tärkeä juttu. Joko päivä saa kunnollisen alun tai sitten ei. Jatkosta puhumattakaan. Itse en olisi asiaa ymmärtänyt, mutta mies muutama reissu sitten sen keksi ja niin on pysytty kunnon kahveissa. 


Talo oli ihan mukavasti sisustettu. Ja siisti. Tosin mun pitää aina pestä kaikki astiat ennen kuin niitä alan käyttää, vaikka näyttäisivät kuinka puhtailta. 


Ikkunoita oli kaikilla seinillä ja paljon. Olkkari, keittiö ja ruokatila olivat kolmannessa kerroksessa ja yhtä suurta tilaa. Lattialla oli villamatto, johon oli taltioitu kokonainen akvaariollinen mereneläviä. 


Eivätkä ainoastaan lampunjalat vaan myös valokatkaisijoiden suojukset oli kuvoitu kaloilla ja kilpikonnilla.  


Tässä kaapissa oli seurapelejä vaikka muille jakaa. Toisesta kaapista löytyi elokuvia kuten "My Big Fat Greek Wedding". Olen katsonut leffan aikaisemminkin, mutta lapset näkivät sen eka kertaa. Tuntui toimivan. Windexiä on kulunut viime aikoina huomattavan paljon. 


Talon omistaja oli laittanut esille ystävällisesti myös kirjoja. Selailin "The Best Loved Poems of Jacqueline Kennedy-Onassis". "One Good Turn" jäi ikävä kyllä kesken. Hyllyssä oli paljon rannikosta ja merestä kertovia kirjoja. Ja kalaisa keittokirja. 


Kaloja oli joka puolella. 


Musta tuntui hassulta, kun grafiikanvedokset oli ripustettu kylppäreiden seinille ja nämä sisustussysteemit olivat muissa tiloissa. Mä olisin tehnyt päinvastoin. 
Suola- ja pippurisirotinkin jatkoivat samalla linjalla. 


Jokaiselle löytyi lokoisa paikka, johon käpertyä. 


Mutta melkein kaikkein parasta oli wrap around porch, jossa istuin iltaisin kiikkustuolissa kuunnellen meren pauhua ja katsellen tähtiä.


Ja talon nimi? One Good Tern eli Yksi Kunnon Tiira.

16 comments:

 1. Ihana! Nappaan tuon mielikuvan verannasta, keinutuolista ja meren pauhusta aarrekartalleni... Kun näin kalakuvan ennen tekstilukua ajattelin, että kivat kalat kylppärissä - eikä sitten ollutkaan :)
  Mukavaa viikonloppua sinne Atlantin toiselle puolelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Heljä! Viikonloppu menee lasten kisoissa, aamusta iltaan kun on eri ikäryhmiä.

   Siinä terassilla istuskellessa jotenkin aika ja paikka pysähtyivät, ajatuksetkin hiljenivät. Ja unohdin tietysti kokonaan, että kyllähän meri tuoksuukin ihan omanlaiselleen.

   Hyvää viikonloppua teidän koko perheelle!

   Delete
 2. Ihana talo runsaine kaloineen ;) olen sivusilmällä seurannut Kosto-sarjaa, jossa nuori nainen asuu upeassa rantatalossa. Sarja on pöljä, mutta talo upea, en muista kuollaksenikaan sarjan nimeä englanniksi. Äärettömän symboli nimessä kuitenkin on. Anyway, noissa rantataloissa on joku ihana juttu. Meren läheisyys, aaltojen äänet ja se että ne ovat ihan oikeita taloja, eivätkä suomalaisittain pieniä mökkejä. Upea loma teillä on varmasti ollut, kiitos kun kerrot näistä kaikista! Minäkin olisin varmaan istunut juuri samassa paikassa, siellä terassilla nauttimassa. Kuulosti ihanalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy tutkia mikä tämä sarja on. Katsomme pääosin tv-sarjatkin Netflixiltä, jossa on tuotantokaudet ja EI mainoksia. Yhtenä iltana ehtii katsoa monta jaksoa, jos sille tuulelle sattuu.

   Mun täytyy antaa täysi tunnustus tälle meidän ikiomalle matkatoimistolle. Hän suunnitteli ja varasi kivat paikat ja kohteet.

   Tykkään myös, kun on vähän enemmän tilaa ympärillä. Olen lukutoukka ja välillä on mukava poistua omiin oloihinsa lukemaan. Kovin pienessä tilassa se on hankalampaa toteuttaa.

   Delete
  2. Sarja taitaa olla Revenge, pääosan esittäjän mm. everwood-sarjasta tuttu Emily Van Kamp =)

   Ihanassa rantatalossa olette saaneet lomailla!

   Delete
 3. Onpas kaunista, ja sisustaja on ottanut meri-teeman omakseen! Onko nuo beach houset kalliita vuokrata? Jossain mielen perukoilla haaveillaan että jospa lomailtais rapakon takana :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vain oli meriaiheita ja kaloja. Talossa oli myös lintujen bongauskirja ja vihkonen, johon omistaja oli kirjannut luonnon tapahtumia. Ilmiselvästi siis joku, jolle meri ja luonto ovat tärkeitä.

   Tämä maa on siitä mukava, että tarjontaa riittää kaikille: merta, vuoristoa, kaupunkeja, erämaata. Ihmiset ovat ystävällisiä, avuliaita ja palvelu toimii.

   Delete
 4. Tuo terassi vei sydämen. Ihan voin kuulla meren äänen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuntuu, että iltahämärällä mehen kohina vielä voimistuu. Johtuuko se siitä, että muu luonto hiljenee. Parina iltana taivaskin oli tähtikirkas :)

   Delete
 5. Tuo kuisti on ihana;juuri täydellinen vaikka iltapäiväkahvia varten.Ja kivasti teillä on baristat omasta takaa;D
  Hauskat nuo kaikki kalat:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän baristat ovat hyvin koulutettuja ja osaavat tehdä juuri oikeanlaiset kahvit :)

   Rantatalo on siitä kiva, että sisustuksessa voi käyttää kaikenlaista hauskaa meriaiheista. Usein sisustuksesssa on ollut joko sailoriaiheita tai rantalomailua flip floppeineen, joten tämä oli ainakin erilainen.

   Delete
 6. Ihana kuisti!

  Valtameren pauhua on ihana kuunnella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Talossa oli toinekin kuisti, joka oli vain merellepäin. Joten sai olla ihan omissa oloissaan jos halusi :)

   Delete
 7. Luin tässä matkakertomustanne ja olen ihan ihastuksesta pyörryksissä.Mitä herkkuja, rakennuksia ja kaikkea mitä muuta kuvissa vilahtaa....Aika huikeeta Lapin likalle.
  Mie kyllä ottaisin rantatalon,ne suklaat, jotka olivat tablettimuodossa ja paljon paljon muuta!Ja oikeaa kahvia olla pitää. Täällä toinen jonka päivän kulku on sidoksissa saatuun aamukahviin:D
  Talo vaikuttaa juuri siltä mitä elokuvissa näkee,ranta ja meri...ah niin ihanaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä kahvi naisen tiellä pitää. Aikaisemmin matkoilla kuljetin sellaista pientä lieden päällä käytettävää italialaista espressokeitintä. Se on aina hyvä hätävara.

   Meillä n. 600 oppilasta katseli halitoissaan niitä Sinun maisemia, kun joulupukki kävi matkaan. Koululla oli kansainväliset messut ja mun "messuosastolla" pyöri Rovaniemen matkailun leffa. Ja moni sanoi, että tuonne pitää mennä :) Muutama luokkahuoneellinen on elokuvan nähnyt ennen joululomaa ja ovat olleet enemmän kuin innoissaan. Omille lapsilleni soisin myös kokemuksen Suomen talvisesta Lapista.

   Delete