Sunday, June 17, 2012

"This woman is amazing. I love her"

sanottiin edellä ajavan auton takalasissa. Pisti hymyilyttämään. Ajatella niitä fiiliksiä jotka on täytynyt olla, kun teksi on takalasiin tekstattu. Katsoin autoa vähän tarkemmin ja rekkarit olivat väliaikaiset. Tämä Ällistyttävä 
Nainen oli nähtävästi saanut auton lahjaksi. Tai sitten tämä Ällistyttävä Nainen oli ostanut auton itselleen. Kummin vain, niin teki mieli töötätä torvea ja huiskuttaa. Ällistyttävä 
Nainen on ällistyttävä nainen. Siinä jää toiseksi supernainen ja moni muukin nainen :)

Meillä on isänpäivä ja mun täytyy vain todeta, että "This man is amazing. I love him". Kuten meidän kolme kaverustakin. Viikonloppua on vietetty urheilukisojen parissa. Mies otti eilen aamuvuoron ja mä olin kisoissa illalla. Ilta venyi ja venyi, viestit päätettiin jo jättää väliin. Katselin taas muita vanhempia. Taisivat heidän kasvonsa heijastaa omia tunteitani: rakkautta, hellyyttä, huolenpitoa, ylpeyttä, hämmästystä "onko toi mun lapsi? Milloin siitä on noin vahva ja nopea tullut?". Lapset tekivät omia ennätyksiään, kävivät vakavia keskusteluja coutsin kanssa ja pitivät hauskaa kavereiden kanssa. Ja tänään taas otettiin kaikki uusiksi, paitsi isänpäivän kunniaksi otin aamuvuoron.  


Eilen illalla pistin paikkoja kuntoon, pakkasin eväitä, valmistelin tulevaa päivää. Tuli  mieleeni ystäväni ystävä, joka kertoi elämänsä onnellisimmasta päivästä. Hänellä oli kaksi afgaaninvinttikoiraa ja hän asui tunturissa kaukana pohjoisessa. Täydellinen päivä oli talvinen pakkaspäivä, kun hän kuljetti avannosta vettä liedelle, lämmitti veden, pesi ja huolsi afgaanit, kuivatti takkatulen lämmössä. Mut valtasi täydellinen onnen tunne illalla (tai siis yösydännä), kun koko muu perhe nukkui ja tein eväitä, pesin astioita, huolehdin ja valmistelin. 

Täydelliseen päivään kuuluu tietysti suomalainen ruisleipä. Loppuviikosta tuli postipaketti leipuri-Simolta New  Yorkista.  Olen kirjoittanut leivästä aikaisemminkin, mutta aina tämä vain on ajankohtainen aihe sillä muuta lähellekään suomalaista ruisleipää muistuttavaa en ole kaupoista löytänyt. Toimitusehdot ovat muuttuneet aikaisemmasta niin, että nettimyyntiin leivotaan vain maanantaisin. Ennen leivottiin myös torstaisin. Tein tilaukseni jo kaksi viikkoa sitten sunnutaina ja olin auttamattomasti myöhässä maanantain leipomuksiin. Mun leivät postitettiin vasta tällä viikolla. Joten tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Leipä oli yhtä hyvää kuin ennenkin, suussa sulavan rukiista. Huomautan myös, että tämä EI ole maksettu mainos. Ihan vain ruisleivän himossani tästä mainiosta palvelusta ja tuotteesta kerron. Mitä useampi tilaaja sen varmemmin minäkin saan elintärkeän ruisleipäni :)


Musiikkia kuuntelen paljon ajaessani. Kisamatkat ovat siitä kivoja, että lapet ovat pakotettuja kuuntelmaan mamman valintoja. Tämän päivän soittolistaa:

- The Corrs "Only When I Sleep"
- Eros Ramazotti, Tina Turner "Cose Della Vita"
- Neil Young "Out Of The Blue" 
- Fat Boy Slim "Right Here, Right Now"
- The Doors "Waiting For The Sun"
- The Beatles "My Guitar Gently Weeps"
- Luciano Pavarotti "Nessum Dorma"
- Screamin Jay Hawkins "I Put Spell On You"
- Creedence Clearwater Revival "I Put Spell On You"
- Eva Dahlgren "Vem Tänder Stjärnorna"
And many others...

Meidän lapset muuten ovat siinä uskossa, että Eppujen "Poliisi pamputtaa taas" on suomalainen lastenlaulu. He ymmärtävät "poliisi ajaa sinisellä autolla", mutta "poliisi pamputtaa kumisella pampulla" on jo vaikeampi käsite...

14 comments:

 1. Eikös me kaikki naiset olla aika amazing women;D
  Ihanaa,kun voi tuolla tavoin tilata kunnon suomalaista ruisleipää:) Muistan kun kirjoitit siitä edellisen kerran,ja kävinkin sen innoittamana leipurin sivustolla.Ensi kuussa sitten pääsen Suomessa maistamaan kunnon ruisleipää:)Mukavaa viikkoa Johanna!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ehdottomasti ;)

   Sinulla on kyllä mukava matka tiedossa. Hyvää on leipuri-Simon ruisleipä, mutta kyllä mulle kelpaisi tietysti ihan sellainen Reissumieskin. Ne ne vasta hyviä ovatkin.

   Delete
 2. Ihanaa ruisleipää!! Toimittaisikohan Irlantiinkin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kysäisepä! Tosin taitaisi tulla postarit ainakin halvemmaksi jos tilaisit Suomesta. Tämä ruisleipä on sellaista, kun oikein hyvä kotona tehty ruisleipä voi vain olla. Teollinen maku puuttuu ja rakennekin on vähän erilainen.

   Delete
 3. Miksei täällä kukaan leivo asiallista ruisleipää? Tosin koska täältä ei saa ruisleipää, ei tule syötyä leipää ollenkaan. Vatsani kiittää. Hapankorppuja rouskuttelen aina kun jostakin saan kiinni. Aiemmin myivät niitä täkäläissä kaupoissa, mutta nyt ei enää;(.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hapankorput on hyviä! Finn Crispejä rouskutan myös minä ahkerasti. Joskus löytyy näkkileipääkin. Mutta kyllä tuore leipä on aina tuoretta. Ja varsinkaan joulut eivät ole mistään kotoisin ilman ruiseleipää. Yksi sellainen joulu on koettu.

   Delete
  2. Meidän pakollinen joulu-leipä on karjalanpiirakat. Leivon ne itse, joten varmasti löytyy joka joulu pöydästä.

   Delete
  3. Meilläkin on karjalanpiirakoita, mutta ei riitä! Pitää olla myös ruisleipää :)

   Delete
 4. Simon leipä on aitoa tavaraa! Maistelimme viime kesänä New Yorkin New Amsterdam Marketilla.

  Ihanista miehistä; omani soitti kaupasta kysyäkseen mitä ostetaan, kertoi samalla korjanneensa pyöräni etukumin ja ostaneensa minulle autolaturin. Kumpaakaan en ollut pyytänyt. Ihana mies!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinua on tainnut onnistaa ainakin yhden jättipotin verran :) Kuulostaa jotenkin yltiöromanttiselta tuo pyörän korjaaminen. Pitäähän se rouvan päästä huristelemaan, kun on kesä ja kaikkea.

   Meille leivät ovat tullessaan nelisen päivän ikäisiä. Joten ihan tuoreita nämä eivät enää ole, mutta kyllä tuoksu ja maku ovat silti mahtavat. Onneksi ruisleipä kestää pitemmänkin toimitusajan.

   Delete
 5. Jokaisen naisen pitäisi saada edes joskus kokea olevansa Amazing Woman!
  Arjen sekä luksuksen muodossa.Valitettavasti kaikki eivät ole yhtä onnekkaita:(

  Kyllä ruisleipä on parasta! Meillä menee rukiista aika paljon:D On sitä raahattu lomille mukaankin...
  Hyvää musiikkia sie kuuntelet,mie kans tykkään oikein huudattaa autossa poppivehkeitä.Ja laulan ja lujaa: Nuotin vierestäki välillä.
  Aika hauska toi viimeinen Eppu-juttu:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kuule, meillä lapset pyytää välillä että soitetaan se "poliisi ajaa sinisellä autolla". Se on heidän mielestään oikein hyvä ja passeli laulu lapsille :) Mä olen ollut jotenkin saamaton suomalaisten lasten laulujen hankkimisen suhteen. Kirjoja olen kyllä ostanut. Lentokoneessa kuulivat sen lastenlaulun jossa lauletaan "piupali paupali" ja lapsia nauratti hervottomasti.

   Kyllähän sitä joskus pitää saada tuntea itsensä ruusuksi, kukaksi kämmenellä ja kerrassaan ihmeelliseksi.

   Meillä menisi ruisleipää enemmänkin, mutta onneksi olen löytänyt hyvän sekaleivän. ALkuaikoina ei ollut oikein muuta kuin valkoista vehnämössä kaupoissa tarjolla.

   Delete
  2. Siis siinähän se sävel sellanen rallatus mistä lapset tykkää:)
   Tuosta piupalista tulikin mieleen, että lapsena inhosin sitä.Se oli jotenkin surullinen laulu.

   Delete
  3. Mulla meni piupali paupalit pienenä ohi, sen sijaan Hottentottilaulu kolahti kovaa :)

   Delete