Saturday, April 28, 2012

Yard Sale

Aamulla piti nousta kukonlaulun aikaan. Jokavuotinen kevätkirppis pidettiin asujaimistossamme. Pari viime päivää on mennyt etsiessä myytäviä tavaroita. Eilisen vielä silittelin t-paitoja ja shortseja. En tiedä kuinka järkevää se on, mutta tuntuisi karulta laittaa silittämätömät tuotteet myyntiin. 


Aika moni naapurikin intoutui myymään. Yksi pisti isolleen ja pystytty jättisuuren valkoisen teltan pihamaalleen. Aika monella on rekit ja pöydät ihan vain pihamyyjäisiä varten hankittuna. 


Naapuruston myyjäisissä on se hyvä puoli, että siitä laitetaan ilmoitus Graigslist -palveluun, paikallislehteen ja  asukasyhdistyksen puolesta pystytetään opasteita jo monta päivää etukäteen. Myyntiaika on klo 7-13. Vilinä oli aikamoinen tälläkin kertaa. Shortsit ja t-paidat vaihtoivat omistajaa vilkkaasti, lasten kirjat ovat aina olleet suosittuja. 


Hinnoittelusta olen oppinut, että mitään ei juuri kannata hinnoitella dollaria kalliimmaksi. Viiden dollarin hintalappu esimerkiksi lähes käyttämättömässä takissa on jo ihan liikaa. Ystäväni kertoi $800 matostaan, jota yritti kaupata $50 - matto ei ollut käytössä kuin muutaman hassun viikon.  Ei liikahtanut. Sen sijaan ihmiset ostavat intomielin erilaisia yllätyspusseja dollarilla parilla - yllätyksiä, joita takuuvarmasti löytyy jokaisen kotoa yllin kyllin. 


Yläkuvasta pikkuisen pilkistää toisen naapurin keltainen sohva, jota teki mieli käydä katsomassa. Se näytti jotenkin niin mahdottoman mukavalta vihreällä nurmikolla. Ihan hyvä myyntipäivä oli - hankkeilla pääsee taas ostamaan lapsille t-paitoja ja shortseja :)

10 comments:

 1. Oi joi joi,kun kerran pääsi kunnon amerikkalaiselle pihakirppikselle:) Mitä aarteita sieltä voisikaan löytyä? Vaihtelua Sarviksen astioihin, ruosteisiin haravoihin ja ketjuliikkeiden vaatteisiin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua vähän harmitti, kun en itse päässyt nyt kiertelemään kun olin myymässä. Mutta tarkkana saa olla, ihmisten käsitys myyntikuntoisesta tavarasta vaihtelee melkoisesti :)

   Delete
 2. Olen kerran ollut tuttavan pihakirppiksellä USA:ssa ja tavaraa lähti tosiaankin ihan halvoilla hinnoilla.Noissa tekee varmaankin hyviä löytöjä;harmi kun et ehtinyt itse kierrellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskon, että parhaita löytöjä olisivat juuri huonekalut ja suuremmat tuotteet. Nyt olisi ollut tarvetta mm. ulkokalusteille. Moni muuten oli liikkeellä truckin tai peräkärryn kanssa. Koskaan kun ei tiedä mitä löytyy :)

   Delete
 3. Parin kilsan päästä meiltä, yksi rivitaloyhtiö kesäisin pitää pihakirppistä ihan säännöllisesti. Markettireissulla näen mainoksen usein. Mä olen kai niin harkitseva ostaja, ettei vikatikkiostoksia juurikaan tule ja onnistuneet käytetään itse loppuun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sehän se on parasta, kun ei tee turhia ostoksia :) Amerikkalaiset suhtautuvat kuluttamiseen kovin eri tavoin kuin mitä olen Suomessa tottunut. Ihan parasta on, kun lahjoituksista (vaikka siis vie Pelastusarmeijalle) saa veroalennuksia. Joten ostosten suhteen ei olla niin tarkkoina. Sikäli nämä pihakirppikset ovat kivoja, että saa lasten pieneksi jääneitä vaatteita eteenpäin. Nyt olisi kenkiä mennyt enemmänkin. Ja yksi rouva kysyi voisinko vielä tutkia jos vaatekomeroista jotain löytyisi :)

   Delete
 4. Kiva idea, aika halvalla saa tavaraa myydä, jotta kaupaksi saa. Ovatko ihmiset oikeasti liikkeellä lauantaina jo seittemältä aamulla?
  Nimimerkki aamu-uninen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan pilkkahinnalla :) Ja silti tingitään kovasti, että jos ostan tästä nämä kaksi tavaraa, niin saanko yhden hinnalla.

   Innokkaimmat ovat kiertelemässä jo ennen klo 7. Pihakirpparit ovat sekä myyjien että ostajien kannalta perhetapahtuma: mummit ja kummit ovat juonessa myös mukana. Ihmiset uskovat kovasti siihen, että varhainen lintu nappaa madon.

   Delete
 5. Tuollainen pihakirppis olisi täälläkin mukava, myytävää löytyisi meidänkin kaapeista.
  Täällä näkee ruskalaatikoissa ihan hyviä tavaroita, olisi parempi idea kierrättää.

  Olisipa päässyt teidän kirppistapahtumaanne mukaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on kyllä sikäli valtavan kätevää, että tavaroita ei tarvitse kuljetella. Oli tosi kiva jutella ihmisten kanssa ja siinä samalla laittaa kiertämään itselle tarpeettomiksi jääneitä tuotteita. Siinä oli jo sellaista kevätriehan tuntua.

   Delete