Wednesday, April 25, 2012

Parsaa ja mansikoita

Parsat ja mansikat alkavat olla taas parhaimmillaan. 


Illalla tehtiin kevyt kevätlounas: grillattiin kalaa ja kyytipojaksi tehtiin salaatti. Nyt kaupoissa olevat vihreät parsat ovat ohutkuorisia, joten kummoista esikäsittelyä ei tarvita. 

Säikäytin pilkotut parsat ensin suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä, pari minuuttia riittää. Sen jälkeen upotin parsat jääveteen, jotta väri säilyisi kauniin vihreänä. Pilkoin mansikat ja sekoitin kastikkeen: yhden sitruunan mehu, 2 ruokalusikallista öljyä ja 2 ruokalusikallista hunajaa sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa ja salaatin annetaan jäähtyä puolisen tuntia jääkaapissa. Parsaa oli pilkottuna n. 5 desiä, mansikoita vähän vähemmän. 

13 comments:

  1. Täydellinen pari; mansikat ja parsa!
    Meillä oli kaupassa niin paksuja parsoja etten viitsinyt ostaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paksut parsat käyvät äkkiä jotenkin tikkuisiksi. Meillä kerätään jo ensimmäisiä mansikkasatoja, mutta nämä taisivat olla vielä Meksikosta.

      Delete
  2. Kuulostaa ihanalta ja koska meillä nyt on toreilla ja kaupoissa molempia helposti saatavilal,taidankin tehdä tuota joku päivä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sinulla on kyllä siellä niin upeat torit, joista ostaa tuoreita herkkuja! Tämä oli muuten hyvää vielä tänä aamunakin, kun söin loput aamupalaksi :)

      Delete
  3. Toihan on hyvä idea, pitääkin matkia.

    ReplyDelete
  4. Varmasti on maittava salaatti. Tykkaan parsasta minakin. Ja mansikka-aika meillakin on meneillaan, joten pitaisi kokeilla ohjettasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tämä ei ole pössömpi, vaikka ensi ajatuksena voi tuntua vähän hassulta :)

      Delete
  5. ooh ooh ja ooh, mä rakastan parsaa :-) Just tänään katsoin kaupassa ja totesin, että olen liian väsynyt laittamaan sitä - jäi vielä ostamtta. Yleensä tuo toukokuu meneekin sitten ihan vaan parsan, munapyreen ja voisulan voimalla :D

    ReplyDelete
  6. P.S: Ihana sinä, olit laittanut mun arvonnan mainoksen blogiisi :-D KIITOS!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parsa on kyllä hyvää. Itse tykkään vallankin, kun on ohuempaa ja ei tarvitse kuoria tai muuta.

      Voi kuule, kokemuksesta tiedän kuinka kiva on saada sulta paketti! Toivottavasti linkin kautta joku tulisi arvontaan. Palkinto on ainakin tosi kiva :)

      Delete
  7. Oih, ja kauniisti katettunakin! Meillä Suomessa kestää vielä hetken ennenkuin pääsee grillaamaan ja mansikoita maiskuttelemaan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaunis kattaus on tietysti puolet ruokaa. Vai miten se meni... Minä olen näiden Taika-astioiden ystävä aina vaan. Vieläkään muutaman vuoden jälkeen ei kyllästymisen tunnetta ole tullut kuin siihen punaiseen väriin.

      Delete