Tuesday, April 3, 2012

My favorite things

Joitakin vuosia sitten pihakirppikseltä löytyi oikea pääsiäismunien pesä. Munia oli varmasti lähemmäs 50. Eikä mitä tahansa munia, vaan ne olivat samalla myös soittorasioita. Joku näppäräsorminen oli askarrellut ne aidoista munankuorista.


Mies osti minulle tämän soittorasian. Valinta ei ollut ollenkaan vaikea, sillä melodia oli suosikkini "My Favorite Things" elokuvasta "The Sound of Music".


"Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens
Brown paper packages tied up with strings
These are a few of my favorite things"

Kun veto soittorasiasta alkaa olla lopuillaan tulee laulusta surumielinen. Soittorasian sisällä on aarre, jonka olen saanut säilytettäväkseni.


Nyt alkaa olla taas pihamyyjäisten huippusesonki. Odotan innolla aarteenmetsästystä. Ovatko pihamyyjäiset yleistyneet Suomessa?

16 comments:

 1. Onpa ihastuttava pääsiäismunasoittorasia;oikea aarre!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä pihamyyjäisten aarteet ovat kyllä ihan ylivetoja :) Hinta-laatusuhde on ainakin paikallaan.

   Delete
 2. Eikä! Onko tuo taideteos oikeaa kananmunan kuorta? Aika uskomatonta näpräystä ja lopputulos on suorastaan kuninkaallinen :)

  Kesällä on jonkin verran myös pihakirppiksiä, mutta ei varmaankaan sillä tapaa kuin teidän suunnalla. Viime kesänä kävin Loviisassa jokusessa pihatapahtumassa, ja mikäs sen mukavampaa lämpimänä kesäpäivänä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulen, että kuorta on jotenkin vahvistettu.

   Loviisasta kirjoititkin ja näytit kuvia. Se vaikutti oikein mukavalta tapahtumalta. Meillä on asujaimiston kirppispäivä parin viikon kuluttua. On vaan tylsää jos itse on myymässä niin ei ehdi oikein toisten pihoja kierrellä.

   Delete
 3. Mikä ihanuus! Oletpa onnekas, että olet saanut sen ja sen sisällä olevan pienen aarteen :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Myyjällä oli toinen toistaan mielenkiintoisempia soittorasioita. Jos valinta olisi pitänyt tehdä pelkän kuoren perusteella olisin valinnut ehkä toisin. Mutta sävelmä ratkaisi.

   Delete
 4. Oih, todella kaunis! Ja yksi minunkin lempikappaleita :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulin joulun aikaa tästä vähän erilaisen, jazzahtavan version. Se kuulosti ensin vähän oudolta, mutta parin kerran jälkeen se alkoi tuntua vallan mainiolta.

   Delete
 5. Tuohan on oikein fabergemainen muna!

  Pihakirppiksiä ei usein ole, mutta muistenlen lukeneeni jostain koko kaupungin (Helsingin) pihakirppispäivästä toukokuussa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kauppias möi näitä fabergen munina :)

   Hyvä idea jos on yhteinen pihakirppispäivä. Ihmiset lähtevät liikkeelle, kun myyjiä on enemmän.

   Delete
 6. Minutkin valtasi epäusko. Miten se on mahdollista:). Sävelmää soittava tuunattu muna, ei voi olla...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vaan, mua nyt naurattaa täällä tämä termisi "tuunattu muna"...

   Delete
 7. Onpa kaunis "soittorasia"! Mä myös pidän ko. kappaleesta :). Ja mikä aarre rasian sisällä..OOooooO :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin kyllä kuin kakara karkkikaupassa, kun soittorasioista omaani valitsin. Harmittaa vieläkin, kun ei ollut kamera mukana. Siinä oli mielikuvitus ollut lennossa!

   Delete
 8. Oi mikä ihanuus! Olisi melkoinen aarre mun 8v:lle tuollainen, tyttö kun on sellainen "harakka", kaiken hienon ja kiiltävän perään =)

  Meidän lakeuksilla ei ole kyllä pihakirppiksiä tullut vastaan vaikka isossa kaupungissa asutaan. Joskus jossain lehdessä oli ilmoitus mutta oli vain yksi koju jossa hyvin vähän huonokuntoista tavaraa.
  Peräkonttikirppiksiä täällä on joskus mm. srk järjestänyt eli ihmiset tulevat isolle parkkipaikalle myymään tavaraa peräkärrystä tai peräkontista.

  Leppis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tällaiset aarteet vain puhuttelevat kaikenikäisiä "harakoita". Jos muna ei olisi musikaalinen, niin sitten en ehkä olisi hankkinut. Mutta tämä musisointi on piste ii:n päälle.

   Peräkonttikirppis kuulostaa fiksulta idealta!

   Delete