Sunday, April 1, 2012

Kaikenlaista

Sillit on syöty ja juotu kuravettä päälle. Virpomiset jäivät väliin tänäkin vuonna. Olen miettinyt, että pitäisi parin naapurin kanssa neuvotella ja kysyä jos lapset voisivat käydä heidät virpomassa. Ehkä ensi vuonna. Kaupassa melkein lensin pyllylleni, kun ensimmäisen kerran Amerikan vuosina tarjolla oli pajunkissoja. Oksasta pyydettiin $4. Luonnonvaraisena en ole pajunkissoja meidän kulmilla nähnyt.


Monta asiaa tuli hoidettua viikonlopun aikana. Kuten veroilmoituksen teko ja jättö. Ilmoitusta on tehty pitkin alkuvuotta, mutta tänään se saatiin viimeisteltyä. Virallien jättöpäivä on 15. huhtikuuta, joten olemme hyvissä ajoin liikkeellä. Ilmoitus tehdään elektronisesti ja siinä täyttäessä jo hyvin näkee paljonko on verokarhulle velkaa tai paljonko voisi saada takaisin.

Lapset odottivat viikon verran, että ehtivät katsomaan Hunger Games -elokuvan. Kolmiosainen kirjasarja on luettu ja mies uhrautui kirjat lukemaan vanhempien edustajana, kun lapset totesivat että genre ei ole äidin makuun. William Goldingin Kärpästen herran jälkeen ovat jotenkin tökkineet kirjat, joissa lapset lahtaavat toisiaan. Ei voi mitään. Hunger Games (Nälkäpeli kai suomeksi) on iskenyt kuin flunssa varhaisteineihin. Kirjoja tavataan silmät ristissä yökaudet ja elokuva piti nähdä ensi-iltanaan. Ystäväperheistä monet tekivät kuten me: ainakin toinen vanhemmista luki kirjat, jotta niistä voidaan lasten kanssa jutella ja asioita pohtia.

Kädentaitojakin ehdittiin treenata. Nuorimmainen vuoli saippuapalaa kuin konsanaan Vaahteramäen Eemeli.

Pääsiäisviikko ei muutoin elämässä näy kuin että perjantai on koululaisilla vapaa. Traditionaalisissa kouluissa on spring break, mutta meillä pusketaan tavalliseen malliin.


16 comments:

 1. Pajunkissat ovat söpöjä ja oikeat kisut myös. Tosin 4$ tuntuu aika suolaiselta hinnalta! Olen niin suklaamunien lumoissa, että niitä töihin itselle ja asiakkaille. Yhden jo syönytkin!
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin kyllä ihan innoissani, kun pajunkissat löysin :) Meiltä ei löydy myöskään kunnon suklaamunia. Siis sellaisia, joissa olisi yllätys sisällä. Muutama vuosi sitten löysin pienestä putiikista Kinder-munia, ja ne maksoivat jo silloin yli $5 kpl.

   Delete
 2. Minä olenkin miettinyt, pitäisikö lukea sarja ja tai mennä katsomaan filmi. tartun näihin ilmiöihin yleensä hiukan jälkikäteen. Alkoi kyllä hymyilyttämään tuo kommenttisi Kärpästen herrasta. Ei kuulosta kauhean kivalta teemalta nuortenkirjalle, ei voi kieltää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla menevät kaikki ohi, kuten Avatar. Kai se on niin, että jo vähän turtuu kun joka puolelta rummutetaa uutuutta.

   Tänä aamuna bussipysäkillä oli kahden tenavan käsissä Hunger Games -kirja. Hyvä tietysti, että lapset lukevat.

   Kärpästen herra teki lähtemättömän vaikutuksen. Kammottavimpia kirjoja, jonka olen lukenut.

   Delete
 3. Täällä koko maa pysähtyy lomailemaan. To, pe,su ja ma ovat pyhäpäiviä ja kaupat kiinni. Ihmiset ovat mökeillään tai tunturissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaipailen kyllä sellaista pohjoismaista pääsiäistä. Vähän pitemmän loman lisäksi tietysti myös niitä pääsiäisen herkkuja. Lammasta löytyy, mutta mämmiä ei mistään. Kaivelin jo reseptin esille, mutta mistä tähän hätään mallasta tempaisee?

   Delete
 4. En ole koskaan päässyt kiinni aprillipäivään, mutta pääsiäinen on minun juttuni! Sain juuri vieraat lentokentälle ja nyt alan hullun siivouksen ja koristelun. Täällä muslimimaassa pääsiäinen ei muualla näy joten täytyy käyttää mielikuvitusta. Koristeita ostan heti kun joku vähänkään aiheeseen liittyvä osuu silmään. Suklaamunia saa, mutta vain paria laatua. Eilen kävi onnenpotku, kun törmäsin pieneen suklaapuotiin, jossa myytiin suklaapupuja:).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinulla on sitten vähän haasteellisempaa pääsiäisen järjestäminen! Meillä kyllä koristeita on tarjolla, ihan liiankin kanssa. Tuossa jo tilitin Tillariinalle pääsiäismunista ja Arille mämmistä. Mämmiä olen syönyt viimeksi viime vuosituhannella.

   Delete
 5. 4 dollaria, HUI!!!!!!! Aikamoinen hinta, tosin sieltà se sentààn lòytyy kiskurihinnallakin. Tààllà olen tehnyt virpomisvitsoja joskus oliivipuun oksista, heh! Pààsiàinen on ihanaa aikaa, mutta jotenkin en ole koskaan erityisemmin tykànnyt aprillipàivàstà tai niistà typeristà piloista, olen kai tullut liian usein hòynàytetyksi, heh!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun näin hinnan hetken jo suunnittelin, että alan tuoda pajunkissoja Suomesta tänne. Mutta oliivipuun oksa kuulostaa kyllä varsin eksoottiselta :)

   Olen samaa mieltä, että tyhmät pilat eivät ole koskaan kivoja. On taitolaji huijata niin, ettei huijattavan mieli ihan synkkene.

   Delete
 6. Hui miten suolainen hinta pajunkissoista! Vrpomassa meidän lapset eivät tänä vuonna käyneet. Normaalisti ovat käyneet isotädillä naapurissa ja parina vuonna kokeilemassa naapurustossa, mutta hyvin nuivasti ihmiset kerrostaloissa suhtautuvat virpojiin. Viime vuonna yhtäkään ovea ei avattu vaikka lapset olivat liikkeellä ns. sopivaan aikaan eli iltapäivästä päivauniajan jälkeen.

  Minusta oli hassua että niistäkään kodeista joista virpojia oli kiertämässä, ei avattu ovea muiden lapsille. Tuli sellainen olo että omat laitettiin namuja metsästämään, mutta muut olkoon ilman. Meillä kävi monen monta porukkaa ja kyllä siinä itsekin herkuteltiin "palkkakupin" äärellä =)

  Voinko laittaa omaan blogiini linkin tänne?

  Tanja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaapa kurjalta! Halloween on meillä samanlainen kiertelypäivä ja harvassa ovat ne talot, joista ei nameja annettaisi. Innokkaimpia näyttävät olevan milteipä vanhemmat ihmiset, joilla ei enää ole lapsia kotona. Moni järjestää oheisjännitystä tekemällä talosta ekstrapelottavan.

   Tottakai saa linkittää. Oletpas kultainen.

   Delete
 7. Olispa täällä pajunkissoja! Mutta tuo 4 dollaria on kyllä aika kova hinta yhdestä oksasta! Täällä on paljon ollut esillä tuo elokuva;juuri tuon aiheen vuoksi.
  Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Yaelian! Juu, mietin kyllä kovasti, että ostaako vai eikö ostaa. Kiskonnaltahan se melkein tuntuu, kun on tottunut siihen että käy ojan reunalta hakemassa koristeita maljakkoon. Mutta yllätyin kyllä ihan älyttömästi, kun kissat näin. Siinä piti jo hieroa silmiä :)

   Delete
 8. Meillä onneksi kasvaa täällä pajunkissoja ihan luonnossakin:) Aika hinta kyllä, myös siitä Kinderistä!

  Lapset tekivät Suomi-koulussa virpomisoksia ja istuttivat rairuohoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yritin tänään löytää niitä turkasen Kindereitä - ei mistään! Mua ihmetyttää, kun kaikkea muuta on, mutta ei oikeita suklaamunia. Tai on munia, mutta joko täytettyjä tai sitten sellaisia muovisia. Ostin sitten pupuja.

   Voi kun kiva, kun Suomi-koulussa on tehty pääsiäisjuttuja. Suomi-koulu meiltä näiltä tienoilta puuttuu. Kaliforniassa kävimme kerran pari, mutta lapset olivat niin pieniä että aika ei vielä ollut ihan oikea.

   Delete