Thursday, March 22, 2012

Talokauppaa amerikkalaisittain osa II

Kirjoitin joku tovi sitten asuntokaupasta amerikkalaisittain. Tämä alakuva oli yhdestä myynnissä olevasta kohteesta ja juuri sellaisesta, joka kunnostettiin perinjuurin myyntiä varten. Esimerkiksi autotallista ja komeroista vietiin kaikki ylimääräinen väliaikaiseen varastoon. Maalattiin, putsattiin, puleerattiin. Talo myytiin alle kolmessa viikossa. Ja hyvä niin, sillä perhe oli jo tehnyt tarjouksen toisesta talosta. Pyyntihinta talosta oli reilut $300.000, mutta epäilen vankasti, että kauppahinta jäi reilusti sen alle. (Kuvat ovat välittäjän sivuilta).


Nyt alkaa olla taas se aika vuodesta, kun taloja tulee myyntiin kuin sieniä sateella. Pari lasten ystävien perhettä on muuttamassa töiden vuoksi heti koulujen loputtua. Toinen perhe tekee muuttoa New Yorkiin, toinen Etelä-Kaliforniaan. Talouden suuntaa voi yrittää lukea monista asioista. Uudistalotuotanto on taas hyrähtänyt käyntiin. Foreclosure-taloja (pankki ulosmittaa saatavansa) on enemmän kuin koskaan. Mietinkin, että onko tässä nyt taantuman viimeinen aalto meneillään.

Tämä seuraavissa kuvissa näkyvä talo on myös naapurista. Pyyntihinta on $580.000, neliöitä hiukan yli 400.

Talossa on paljon valmiiksi rakennettuja kirjahyllyjä ja työtasoja. Pikkuinen työtila on keittiön ja ruokasalin välissä. Sitä voi sitten tarpeen mukaan käyttää joko minitoimistona tai tarjoiluapuna.


Monilla amerikkalaisilla on outo viehtymys punasävyisiin ruokasaleihin. Välittäjän sivuilla kerrotaan, että ruokasalin väri muuttuu ihan lähipäivinä. Vasemmalla on oviaukko varsinaiseen alkakerran toimistoon, jota voi käyttää kyllä vaikka makkarina tai pelihuoneena. Usein tähän kohtaan asetetaan kuitenkin työhuone jo senkin vuoksi, että kotitoimiston ylläpidon saa usein vähentää verotuksessa.

Olohuoneessa on lisää kiinteitä kirjahyllyjä ja kaappeja. Talossa on kaksi takkaa sisällä ja yksi ulkona.

Uudiskohteista löytyy jo toisinaan valkoisia keittiön kaappeja. Harvinaisia ne ovat edelleen. Traditionaalinen tyyli on kuitenkin se, joka käy kaupaksi. Taloa ostaessa kun pitää miettiä myös jälleenmyyntiä. Monissa taloissa on sekä sähkö- että kaasuliesi. Tässä on vain kaasuliesi. Island on tehty baaritiskin malliin.

Master bedroomin kylppärissä on tilaa suorittaa aamu- ja iltatoimia. Yksi kaapin alunen on jätetty tyhjäksi, jotta sinne voi asetella jakkaran meikkipöytää varten. Joku ehtoisa emäntä sinne kai sovittelisi pyykkikoriakin.

Vaatehuoneessa on tilaa. Oikealla seinustalla on peilikuva vasemmasta seinustasta.

Talon hinnassa on n. $80.000-100.000 sijaintilisää. Sama talo toisella puolella tietä, ei golfkentän laidalla, maksaisi sen verran vähemmän.


Nyt jään mielenkiinnolla odottamaan milloin tämä talo menee kaupan. Taloa on myyty viimeksi vuosi sitten. Ja sitä ennen edellisenä vuonna. Tuntuisi, että juuri nyt liikkuvat sellaiset $250.000-400.000 asumukset. Kun tämän hintaluokan talot alkavat mennä on taantuma varmasti takana.

39 comments:

 1. Mielenkiintoinen rakennus niin sisältä kuin ulkoakin. Tosin ei pätkääkään minun makuuni. Mutta minun makuni taitaa olla skandinaavisen pelkistetty ja tämä on kaikkea muuta. ;)

  Nämä takennuksista kertovat juttusi ovat ihania. Tosin kirjoitat muutenkin todella kiinnostavalla tavalla. Kiitos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän tämä tyyli on selkeään ja kevyeen tottuneelle skandinaaville hiukan haastava. Mutta kaikkeen tottuu :) Traditionaalinen tyyli on ylivoimainen ja on vaikea löytää taloa, joka olisi moderni.

   Katsoin edellisestä postauksesta, että näitä talojuttuja toivottiin lisää. Yritän kirjoitella, kun sopiva kohde tulee vastaan.

   Delete
 2. Mielenkiintoinen juttu! Tykkään etenkin näistä talopostauksistasi :) Minulle on tullut se kuva, että amerikkalaiset on mieltyneet kylppäreihin ja vessoihin, niitä pitäisi olla mahdollisimman monta? Nuo kiinteät hyllyt on toisaalta rajoittavia... Kiva talo muuten ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kylpyhuoneita ja wc-pyttyjä pitää olla riittävästi :) Yleensä kolmen makuuhuoneen talossa on ainakin kaksi täysin varustettua kylpyhuonetta (kylpyamme suihkulla tai kylpyamme ja suihku ja tietysti se wc-pytty) sekä yksi ylimääräinen wc. Neljän makkarin talossa pitää sitten olla kolme kokonaista ja yksi puolikas kylppäri.

   Totta, kyllä kiinteät hyllyt rajoittavat, mutta toisaalta ei tarvitse miettiä mihin tavaransa länttää :)

   Delete
 3. Mielestäni nuo built in -hyllystöt ovat tehty juuri niille sopiviin paikkoihin, eli ovat ihan toivottuja ja haluttuja. Minä ainakin tykkään :). Meillä on juuri yksi sellainen paikka family roomissa, joka oikein kaipaa tuollaista built in-hyllystöä. Sehän pitäisi rakentaa, ja asunnon myyntiäkin ajatellen olisi varmasti eduksi. Ei olla kuitenkaan myymässä, joten saa nyt olla toistaiseksi :).

  Muutenkin tykkään tästä amerikkalaisesta asuntotyylistä. On tilaa ja avaruutta, ja käytännöllistä.

  Olen yksi blogisi vakituisista lukijoista, mutta en ole ennen kommentoinut. Sanot aina asiat niin tyhjentävästi, että eipä ole paljon lisättävää :o).

  Terv. "no name"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, kun kommentoit! Mä aina ajattelen, että mun jutut on niin tylsiä, että ne eivät herätä mitään ajatuksia :(

   Yleensähän kalliimmissa asunnoissa on näitä lisiä, paneeleja ja built in-hyllyjä. Itse tykkään eritoten niistä ikkunoiden alle tehdyistä penkeistä. Tila olisi muuten vaikea käyttää. Ja kätevästi nämä hyllyt ratkaisevat monet säilytysongelmat. Pitäisi sitten raahata hyllyköitä muuttokuormassa.

   Meillä on muuten ilmiselvästi uudiskohteissa huoneiden koko vähän pienentynyt. Mutta eivät ne vieläkään mitään postimerkkihuoneita ole.

   Delete
 4. Mielenkiintoista kuulla, että siellä on alettu taas rakentamaan. Se on hyvä merkki, se.
  Miten paljon noilla taloilla oli hintaa ennen laman alkua? Täällähän on Dublinissa hinnat pudonneet puoleen ja sittenkin on vaikea saada taloa myytyä. Mahdolliset ostajat eivät saa lainaa, ei sitten millään. Aika hullu tilanne. Taloja (myös paljon uusia) on myynnissä, mutta niitä ei voi ostaa!
  Teillä tuo talojen "styylaus" menee kyllä överiksi. Minua ainakin harmittaisi, jos tehtäisiin remonttia ja piha kunnostettaisiin juuri kun olen muuttamassa pois.

  Mielenkiintoinen postaus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se ylempi talo oli myynnissä vähän korkeammalla hinnalla kuin mitä perhe siitä maksoi. Tämä alakuvan talon hintaa on taas alennettu muutaman kymmenen tuhatta. Veikkaisin, että myyjä on motivoitunut, sillä talo on tyhjillään.

   Moni ajattelee stailauksen suhteen, että aika on rahaa: mitä nopeammin talo menee, sen parempi. Vaikka sitten vähän halvemmallakin.

   Kyllä meilläkin on alueita, jossa rakennuttajan talot seisovat tyhjillään jo useamman vuoden ajan. Ja liikekiinteistöissä on paljon tyhjää liiketilaa. Jopa kokonaiset rakennukset tyhjillään. Mutta eiköhän tämä tästä pikku hiljaa käänny.

   Delete
 5. Tilavan näköinen talo, tykkään talotyypistä ulkoapäin ja käytännöllisenoloinen mutta ehkä sisustuksen pistäisin uusiksi:)

  Jännä juttu tämä amerikkalainen tyyli myydä taloja että laitetaan niin viimeisen päälle ennen myyntiä, naapureitden lapsia myöten:DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä kaipailen niitä vaaleampia keittiöitä. Vaikka sitten tällaiset kaapit, mutta valkoisina tai vaaleanharmaina. Puunsävyt ovat aika massiivisia.

   Juu, kaikki häiriötekijät vain tukevasti piiloon :) Kuten lapset ja koirat.

   Delete
 6. Wau, ei voi muuta sanoa. Sisustus on tosiaan aika runsasta, mutta menettelisi se noinkin!

  Kyllä täälläkin myytävien asuntojen stailaus on lisääntynyt tosi paljon, mutta ehkä vähän pienemmässä mittakaavassa kuin siellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun kommentoit Triinu!

   Tässä yksi muuttaja valitti, että heillä oli seinässä pienen pienet naulan reiät. Tai sellaistan taulukoukkujen, joissa oli ollut vielä muutama valokuva. Ostaja ei suostunut muuhun kuin koko seinän uudelleen maalaukseen. Ei riittänyt, että reikien kohdat kitataan ja peitetään...

   Delete
 7. Onpa taas upea talo! Jossain juuri luin,että nyt olisi otollisin aika ostaa talo USA:sta..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskon kanssa, että kohta alkaa olla otolliset ajat käsillä. Korot ovat alhaalla ja hinnat maltilliset.

   Delete
  2. Minä tykkään ;-)
   Ihania nuo valmiit hyllyt ja kun muutenkin tykkään puusta,nuo keittiökaapitkin on kaunita!
   Minua alkaa ahdistaa tämä vanilja-keittiöbuumi täällä :)
   Voisin muuttaa vaikka heti..

   Delete
  3. Niin kai se on, että mitä ei ole niin sitä juuri haluaisi! Minä taas kaipailen niitä valkoisia, ilmavia keittiöitä :)

   Delete
 8. Näyttää periamerikkalaiselta tuo talo kiinteine hyllyköineen. Upeaa on tuo vaatehuonetila, jota on ihanan paljon, mutta kyllä se niin on, että skandinaavinen linja kun on niin paljon pelkisteltympi niin tuo koristeellisuus ja kiinteät kaapistot häiritsee ainakin mua. Mutta uskon kyllä siihen, että maku myös muuttuu jos asuu pitkään muualla. Miten sulle on käynyt, pidätkö skandinaavityylistä vai tuntuuko amerikkalainen koti "tutummalta"?

  Hyvää viikonloppua! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musta on tainnut tulla sellainen välimuoto. Skandinaavinen niukkuus ahdistaa ja amerikkalaisessa olohuoneessa on vaikea hengittää :) Ihan alkuaikoina meillä kävi kylässä todella sydämellinen vanhempi rouva ja totesi ensimmäisenä, että kylläpäs teillä on tyhjää. Ja musta meillä oli ihan kaikkea mitä tarvittiin.

   Kovin kruusatusta en vieläkään osaa nauttia, esimerkiksi huonekaluissa. Mutta etenkin huoneiden ja huonekalujen suuresta koosta osaan jo iloita.

   Delete
 9. Ihana postaus! Mielenkiintoisia yksityiskohtia talossa. Muistan aikoinaan Kanadassa asuessani, että keittiöissä vallitsi vahva country-henkisyys. Ja veikkaanpa, että vallitsee vieläkin. Toisaalta enpä olisi osannut kuvitella noihin kanadalaistaloihin pelkistettyjä kiiltovalkoisia keittiöitä, kun muu sisustuskin upottavinen kokolattiamattoineen "mätsäsi" niin hyvin keittiön henkeen.

  Olen aina kadehtinut amerikkalaisten talojen kylppäreitä (walk in closeteista puhumattakaan)...meillä Suomessa kun ne tuppaavat olemaan juuri niin isot, että sinne mahtuu vessanpönttö ja lavuaari. Hyvällä säkällä myös allaskaappi ja peili :) Oi, golfkentän vierestä talo...se olisi kyllä unelmani! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihmettelen, että kokolattiamatot edelleenkin ovat niin suosittuja. Nyt jo alakerrat melkein ovat puulattialla, mutta makuuhuoneet edelleenkin kokolattiamatolla. Ugh!

   Country-tyyliä on paljon. Itse asiassa kun mietin, niin tämän postauksen talo on kuitenkin sieltä modernimmasta päästä :)

   Amerikkalaisessa rakentamisessa ei mietitä niin niitä hukkaneliöitä. Huomaan kyllä, että uudemmissa kohteissa huonekoko on vähän pienentynyt. Ja joku aamu sitten tuli telkkarissa juttua siitä, että uusin trendi on rakentaa his and hers bedrooms eli yhden master bedroomin asemasta tehdään herralle ja rouvalle omat makuuhuoneet.

   Delete
 10. Oi joi mitä taloja :) Ja nuo kylppärit , auts ja oi voi ... vaikka meillä on suuret kylpyhuone ja Wc tilat (harvoin Suomessa on) niin silti tuon talon tilat tuntuvat ohhhh... super isolta.
  Tykkän amerikkalaisesta tyylistä, suorasta love it ja jos ei asuttaisi täällä kotomaassa varmaan sisustaisin enemmän amerikan malliin. Tosin Englannin tyylisuuntakin on aika lähellä omaani tällä hetkellä. Niin kuin kerran eräs bloggaaja kirjoitti -muistuttaa englantilaista tyyliä meidän talo.
  Voi kun uskaltaisi ja toki olisi rahaakin sisustaa tuolla tavalla, mutta nisstä on ihana haaveilla vaan. Teillä on muuten ihana amerikkalainen koti -olisi kiva Johanna nähdä teiltä enemmän kuvia ? ?
  Ihanaa rentouttavaa viikonloppua koko perheelle. Bless You

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teillä on kyllä valtavan kaunis koti! Ja se teidän vanha kotikin oli ihan karkki. Mutta Sinullapa onkin taito hyppysissä.

   Omaa kotiamme en ainakaan toistaiseksi esittele. Mulla ei ikävä kyllä näyttäisi olevan verho- eikä muutakaan sisustusgeeniä :( (Jos tarkkoja ollaan, niin meillä ei ole verhon verhoa koko talossa.) Joten käyn vain huokailemasssa kauniiden kotien perään toisten blogeissa ja ajattelen, että ehkä jonain päivänä... Talo on sinällään ihan ok, mutta kodinhengettären taikasauvaa tarvittaisiin.

   Suomesta kaipaan taas saunaa. Täältä kun matkan päästä miettii, niin suomalaiset saunat ja pesutilat varsinaista luksusta ovatkin!

   Delete
 11. Mielenkiintoinen juttu! Näyttää siltä, että talo irtoaa aika halvalla siellä verrattuna Melbournen hintoihin. Täällä talojen hinnat ovat pilvissä! Niin tekisi mieli ostaa, mutta keskituloisellekin talot ovat liian kalliita. (Riippuu tietysti, että mitä etsii...)

  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän osavaltiossa eivät hinnat vielä päätä huimaa. Mutta tuo sama talo taas jossain New Yorkin, Washingtonin tai San Franciscon kulmilla olisikin sitten taas jotain ihan muuta. Tai ehkä talokaan niin, mutta se tontti. Tällä hetkellä olemme yksi koko maan kasvualueita: työpaikkoja, kohtuulliset koulut, edullinen asuminen. Väkeä tulee etenkin pohjoisesta ja lännestä.

   Ihanaa viikonloppua!

   Delete
 12. Minä en tiedä haluaisinko asua golfkentän vieressä... Minulla on taipumus saada kaikkien mahdollisten pallopelien pallot päähäni... Siis se on ihan totta.

  Johanna, sinulle olisi tunnustus blogissani, jos haluat ottaa vastaan :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tuula! Ilomielin otan haasteen vastaan.

   En ole vielä kuullut yhdestäkään särkyneestä ikkunasta :) Itse kyllä välillä olen vähän huolissani, kun kävelylenkillä menen kovin läheltä jotain reikää. Mietin, että kypärä olisi paikallaan. Harvoin kuitenkaan näkyy palloja muualla kuin ihan kentän laidalla.

   Delete
 13. Minusta kokolattiamatot käyvät makuuhuoneisiin oikein hyvin, mutta muihin tiloihin ei niinkään. Mutta kaikkeen tottuu, kokolattiamattoihinkin. Meillä on (ja pysyy) kokolattiamatot makuuhuoneissa, ja family roomissa on, mutta sen vaihtamista on mietitty. On siinäkin kyllä ihan mukava.

  Minä olen jotenkin ihan hulluna kodin tekstiileihin: verhoihin, mattoihin, petivaatteisiin, pyyhkeisiin. Niitä aina katselen kaupoissa, ja nettikaupoissa. Minulla on vanhoja verhoja (jopa Suomen aikaisia) ja huomasin, että yhdet verhot käy hyvin meidän yhteen makuuhuoneeseen kunhan se on maalattu ja matto vaihdettu.

  Suomessa on monesti aika ankeita asuntoja. Mustaa, valkoista, harmaata eikä pilkahdustakaan väreistä. Ei tekstiilejä, ei mattoja, ei verhoja, ei tauluja seinillä. Voisin panna tänne tuhat linkkiä ja esimerkkiä, mutta en tietenkään pane, kun ovat toisten koteja. Makuasioitahan nämä ovat tietenkin. En myöskään pidä siitä, että huoneet on ahdettu täyteen kalusteita ja kaiken maailman koristusesineitä ja tilpehööriä Made in China. Mutta hillitysti ja hallitusti, niin on hyvä. Tietenkin mikä itsestä tuntuu hyvälle on aina oikein omassa kodissa, ja jos tykkää tilpehööristä niin on tietenkin henkilökohtainen makuasia.

  Huh, anteeksi tämä vuodatus :).

  Terv. "no name"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, kun vuodatat! Sitä varten tämä blogi on, että syntyy keskustelua.

   Mulla menee kokolattiamaton kanssa raja kylpyhuoneessa. Tätä kotia etsiessämme löysimme ihanan, kertakaikkisen ihanan talon. Mutta siellä oli kylpyhuoneissakin kokolattiamatot! Siis ammeiden ja suihkujen vieressä. Ja talo oli vielä aika uusikin, joten ei mitään 70-luvun mattointoilua. Matot olisi tietysti saanut pois, mutta pelotti minkälainen sieni- tai homekasvusto siellä alla majaisilisi.

   Huomaan itse myös tulleensi värien kanssa tutummaksi. En olisi Suomessa voinut ajatella, että pistän niin huolettomasti punaista sinne tänne.

   Ja mitä noihin liinavaatteisiin tulee: mulla on kaappi täynnä lakanoita, jotka eivät ole käyttöön ehtineen. Ovat vaan niin kauniita ja alemyynneissä ei hinnat huimaa...

   Delete
 14. Meillä oli yhdessä vuokratalossa kokolattiamatto kylpyhuoneessa, siis aika inhottava, mutta ei me siinä kauan asuttukaan.

  Olen heikkona mattoihin, mutta kun pitäisi olla aitoa materiaalia ja luksusta niin ei ole sellaiseen varaa. Ne maksavat tuhansia ja tuhansia dollareita parhaimmat. En oikein jaksa sietää mitään tekokuitua tai kovia ja epämiellyttäviä materiaaleja kodin tekstiileissä.

  Me panimme jo liinavaatteita lahjoituskeräykseen kun emme tarvitse oikeasti niin paljon kun niitä on kertynyt. Nyt olen etsinyt uutta sängynpeitettä vierashuoneeseen, mutta just ne parhaimmat ja kauneimmat maksavat aina satoja dollareita :(, vähän panee miettimään.

  Tykkään väreistä, ja olen saanut "sisustettua" formal livingin ja diningin melkein valmiiksi itseäni miellyttävään värimaailmaan. Sohva on modernimpaan suuntaan valkoinen, ja ihana iso villamatto on, mutta vielä pitäisi toinen löytää, ja ruokapöydän tuolit on haussa, ja muitakin tuoleja ja pikkupöytiä, ja laundry roomiin matto, ja keittiöön ruokatilaan matto, ja...ja...ja...:).

  Milloinhan tämä kaikki on valmista, tuntuu, että tällä sisustusvauhdilla ei ikinä. Mutta se on rahakysymys tietenkin.

  Terv. "no name" taas :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle käy yleensä niin, että kun jotain etsin, en löydä. Ja sitten taas löytyy kaikkea muuta mahdollista kivaa.

   Olet ollut ahkera! Sun pitäisi pitää blogia jos et ole jo aloittanut. Kuulostat juuri sellaiselta kodinhengettäreltä, joiden kätten jälkeä voin vain ihailla.

   Kyllähän koti on niin tärkeä paikka, että siitä haluaa tehdä mahdollisimman viihtyisän. Mun pitäisi nyt varmaan skarpata :)

   Olen päässyt omissa aatoksissani niin pitkälle, että mietin seinien maalaamista. En tiedä tuleeko siitä mitään, kun ei näissä varsinaista vikaa ole. Tosin värimaailmojen kanssa on sitten vähän niin ja näin.

   Mutta ihan oikeasti, uskoisin että moni haluaisi lukea blogia amerikkalaisesta sisustamisesta.

   Delete
  2. Ei minusta ole bloginpitäjäksi, koska on niin korkea kynnys panna nettiin mitään omasta elämästä :(. En tiedä miten sen kestäisin jos saisin laajempaa huomiota jutuilleni. Nyt nämä touhut on vain pienen piirin huomioitavina ketä kiinnostaa tällaiset asiat.

   Löysin vierashuoneeseen sängynpeitteen Targetista(!). Oli halpa ja hyvä, ja olen oikein tyytyväinen. Ostin king- kokoa vaikka patja on queen, sillä ajateltiin vaihtaa sinne king. Huone ei ole kovin iso, mutta hyvin sinne king sopii.

   Yksi makuuhuone on nyt uudistuksen alla (maalaus, matto), melkein loppusuoralla. Mietitään vielä huoneen käyttötarkoitusta, eli tehdäänkä siitä meidän yhteinen työhuone, vai palautetaanko kuntoiluhuoneeksi (hih, hyvin vähän käyttöä ollut tällaiselle viime aikoina).

   Tällaista tällä kertaa, terv. "no name"

   Delete
  3. Mutta ainahan blogia voi pitää vähän nimettömämmin :)

   Target on kyllä vinkeä kauppa. Mulla on kaksi tilkkutäkkiä, jotka ostin sieltä kymmenisen vuotta sitten. Puuvillaiset täkit ovat vieläkin kuin uudet. Muistan, että maksoin niistä silloin 29 taalaa kappale.

   Olet ollut ahkerana! Jos ikinä päätät pistää blogin pystyyn, niin vinkkaa ihmeessä. Olisi kiva nähdä kättesi töitä.

   Delete
  4. Olet sitten ensimmäinen jolle kerron, jos ikinä panen blogin pystyyn :). Olisihan se hyvä harrastuskin, ja saisihan siinä kommunikoida samanhenkisten ihmisten kanssa :).
   Aion ihan vakavasti miettiä asiaa.

   Nuo maalaushommat on ihan miehen tekemiä, minä olen ollut vain haitolla enimmäkseen, ja ehkä vähän niin kuin piällysmiehenä :).

   "no name"

   Delete
  5. Voi kun kiva! Se juuri on tärkeää, että voi jutustella omalla äidinkielellä samanhenkisten ihmisten kanssa. Ja vähän erilaistenkin :) Ulkosuomalaisten kanssa on mukava jakaa näitä ulkomaan kokemuksia ja suomalaisten kanssa Suomen asioita. Ja sitten huomaa, että samanlaiset mietteet ne on ihmisillä päässä ympäri maailman.

   Olet siis myös motivaattori! Meillä on jäänyt maalailut hyvin vähälle. Minä jotenkin olen sokea seinien värille. Mutta pitää ryhdistäytyä. Ja jälkikasvulla alkaa jo olla omia mielipiteitä.

   Delete
 15. Upea talo ja suomalaisiin hintoihin vertailtuna edullinenkin. Tuota tilaa tuntuu olevan reippaasti. Ihastelen ameriikkalaisia tilavia keittiöitä.

  Mitenkähän eläkeläinen tulisi toimeen USA:ssa? Taitaisi meikäläisen eläke mennä jo pelkkiin vakutuksiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Floridasta löytyisi varmasti suomalaista seuraakin jos sellaista kaipailisi. Nyt varsinkin, kun euro on vahva niin uskoisin että voisi elellä aika mukavasti. USA:sta lähdetään tällä hetkellä eläkepäivien viettoon Costa Ricaan ja Panamalle. Edulliset hinnat, hyvä terveyden huolto, lämmin ilmasto, riittävästi mukavuuksia ja palveluja.

   Delete
 16. USA on sen verran iso maa, että osavaltiokohtaiset erot asuntojen hinnoissa on huikeat. Suomesta ei kyseisen laista "kivilinnaa" saa oikeastaan mistään 310.000 eurolla (400.000 usd).
  Olemme katselleet Helsingistä ja pääkaupunkiseudulta muutamia asuntoja, josko vaikka muuttaisimme sinne. Pistin Jokakoti.fi -sivuille hakukriteeriksi määrätyn alueen, yli 120 m2 ja alle 600.000 eur. Hakutuloksia tasan nolla. Asun tällä hetkellä 100 km Helsingistä, omakotitalossa, järven rannalla ja keskellä kaupunkia. Ja hintataso talolla on ihan eri.. Eli on Suomessakin Helsingin määrättyjen alueiden hintataso hiukan "karannut käsistä".
  Jännää tuo Dublinin tilanne, kuten tuossa edellä kommenteissa kerrottiin..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asut siis kaikkien unelmapaikassa: keskellä kaupunkia, järven rannalla, omakotitalossa :) Eihän se siitä juuri paremmaksi muutu.

   Ennen tänne muuttoa aloimme katsella taloja Etelä-Kaliforniasta. Se jos mikä veti synkeäksi. Silloin elettiin aikaa, kun hinnat olivat parin vuoden päästä romahduksesta. Kaukaa vuorilta olisi saanut sellaisen reilun sadan neliön talon, joka oli rakennettu 40-luvulla ja kaikki oli alkuperäiskuosissaan. Hintapyyntö 440 000... Joten oli ihan helpotus, että muutimme tänne.

   Myös kiinteistövero vaihtelee rankasti. Meillä on itse asiassa aika kova vero, mutta on osavaltioita joissa sitä ei tarvitse maksaa laisinkaan. Tuon esittelemäni talon verot ovat n. $6000/vuosi.

   Delete
 17. Johanna,
  Tämä voi olla liian henkilökohtainen kysymys, mutta voitko paljastaa, missä osavaltiossa asut ?

  ReplyDelete