Wednesday, March 7, 2012

Lomapäivä

Ok, lomalla ollaan. Ei tarvitse huolehtia läksyistä, koulukyydeistä, treenikassien raahaamisesta (lapset kantavat itse), eväitten teosta. Mutta kyllä tämä työstä käy. Kuntoilusta puhumattakaan...Tänään lapset raahasivat mut metsään retkeilemään. Eilen illalla katsottiin hetki realitysarjaa The Biggest Loser ja mä sain leikkiä tänään sitä leikkiä. Punnerruksia puunrungoilla, hyppyjä oksien yli ja kiveltä toiselle, kaikenlaista jännää...


Geokätkö löytyi sattumalta pari kuukautta sitten. Aarre piti käydä tarkistamassa. Ainoastaan yksi aarteenetsijä oli käynyt kätköllä meidän jälkeen.


Mun ei tarvinnut kiivetä puissa.


Meidän kunnan viheralueilla on tupakointi kielletty. Suurin syy lienee metsäpalojen ehkäiseminen, mutta kyllä toisena on ajateltu savuttomuutta.


Koirien tarpeetkin on huomioitu. Tarjolla on muovipussukoita ja roskis.


Alue kuuluu osana asujaimistoamme ja viime syksynä sai ostaa narsissinsipuleita istutusta varten. Ulkoilureitti näytti mainiolta, kun sitä reunustivat narsissiryppäät. Istuttajat saivat laittaa nimilapun, jotta jokainen tunnistaisi kättensä työt. Sipulit piti kustantaa itse (yhteistilaus), mutta hinta oli kohtuullinen, kun tilaajia oli paljon.


Kuvasta vähän huonosti erottuu, mutta puiden takaa siintää maansiirtokoneita. Vesiputouksen tuntumaan rakennetaan asuinalue. Vähän sääli, sillä vesiputouksen viehätys on ollut sen hiljaisuus, sijainti metsän siimeksessä.


Tällaisia taloja jo on melkoisesti ulkoilureitin varrella. Ja lisää nousee, kuin sieniä sateella.


Yläkuvan talo oli juuri myyty. Tapanahan on, että rakennuttaja rakentaa talon ja ostaja sen ostaa sitten valmiina. Alakuvan talo etsii vielä omistajaa. Tässä viehättää erityisesti tuo kivistä tehty pengerrys talon edessä. Vihertyöt on myös tehty valmiiksi, asukkaan ei tarvitse muuta kuin käydä taloksi.


Eivät talot takaakaan näytä hullummilta.


Mutta mun pitää mennä nukkumaan. En mä muuten jaksa tätä lomailua.

24 comments:

 1. Aktiiviloma aktiivisilla lapsilla :) Äidin lomapäivät voisivat olla joskus hieman toisenlaisia.

  Kaunis kuva sinusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No, pitävätpähän ainakin vauhdissa ettei ihan kokonaan äiti pölyty ja homehdu... Kiitos, kyllä juoksentelu metsissä kaunistaa :)

   Delete
 2. Toivottavasti löytyy ihan omaakin aikaa aktiivisesti lomailevalle äidille;D
  Kiva puisto ja hyvä kun on tuo tupakointikielto.Täälläkin metsäpalot melkein aina ovat jonkun tupakoitsijan huolimattomuuden vuoksi syttyviä..Sinulla on ihana tukka!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ou no, sattui taas niin että miehellä on viikon työmatka tässä loman aikaan. Muutoinkin tavallista kiireisempää. Mutta saahan sitä yöllä nukkua :)

   Tupakointikielto on sikäli tärkeä, että jos tuli lähtee liikkeelle niin se leviää meidän maastossa kyllä rivakkaa vauhtia.

   Jotenkin ajattelisin, että Sinulla on melkein samanlaiset hiukset :)

   Delete
 3. Komeita ja isoja on talot! Se on harmi, että rakennetaan luonnonkauniille paikoille...
  Hiuksiasi minäkin ihastelin, oikein paksut ja kauniit :)
  Hyvää naistenpäivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua vähän harmittaa se vesiputous. On siinä vieläkin oma rauhansa, mutta kyllähän se väkisinkin muuttuu. Mutta on täällä lääniä rakentaa. Ja onneksi suunnitelmat tehdään aika väljästi.

   Kiitos, järki ja hiukset eivät suomalaisen sananparren mukaan viihdy samassa päässä :)

   Hyvää naistenpäivää! Unohdin ihan koko asian.

   Delete
 4. Teidän metsät näyttää vähän samanlaiselta kuin meidän metsät. Eli aika puistomaisilta? Meidän lapsille ne riittä oikein hyvin. Suomen metsään joutuessaan, narisevat ötököistä yms. Minusta metsä tuoksuu metsälle vain synnyinmaassa. Ja oikea metsä on sellainen jossa täytyy hieman ryysiä läpi kantojen ja kivien:).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika paljon on lehtipuita, joten metsä varsinkin kesällä näyttää puistomaiselta. Käymme paljon kuitenkin metsissä, jotka ovat luonnontilassa ja kiviä ja kantojakin löytyy. Ja sitten tietty punkit hyppii puisto päänahkaa kutittelemaan...

   Olen samaa mieltä, jo Helsinki-Vantaan lentokentällä vastaan tulee metsäinen tuoksu. Se on ihan erilainen kuin missään muualla, raikas ja... metsäinen :)

   Delete
 5. Mukavaa aktiiviloman jatkoa! Tosi jännää nähdä kauniit kasvosi, joista et ole kovin usein kuvia meidän kanssamme jakanut;) Want more!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänä iltana pitäisi mennä miekkailuun. Onneksi mä vaan katson sivusta. Ja paikkaan mahdolliset kolhut. Kiitos, mä en ole kovin fotogeeninen ja kuvat näyttävät yleensä ihan mahdottomilta. Viihdyn paremmin siellä kameran takana :) Teítä onnistujia on kyllä ilo silmäillä ja samalla saada vihjeitä.

   Delete
 6. Hienoja taloja, tuossa keskimmäisessä on jotain suomalaista.

  Minäkin kiinnitin huomion kauniisiin hiuksiisi. Ne taitavat olla ihan luonnonpunertavat?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, aloin katsoa tarkemmin sillä silmällä ja jo vain siinä on sellaista suomalaista meininkiä.

   Juu, olen saanut oman osani tästä "punapää, pisamanaama" -huutelusta. Lapsena ei paljoa naurattanut ja toivoin totisesti olevani jonkun muun värinen :)

   Delete
 7. Ihana sinä ja todellakin, kuten muut ovat sanoneet, mieletön tukka!!

  Narsissi-juttu on tosi hyvä ja hauska idea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minustakin tuo oli hurjan hyvä idea. Perhekunnittain oli kukkia istutettu ja kävelyreitti näytti hauskalta. Jokainen voi käydä nimilappujen ansiosta tarkistamassa oman kukoistuksena.

   Kiitos Nanna! Sulla oli about vuosi sitten upea punainen tukka. Mutta kyllä mä tykkään tästä sun nykyisestäkin.

   Delete
 8. Vau, mitkä hiukset. :-)

  Lomalla mekin olemme, vasta eilen saimme nettiyhdet kuntoon.

  Ihanaa, kun sinulla on nyt isompi fontti blogissasi, minunkin on helpompi lukea kiinnostavia juttujasi.

  Hyvää lomaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvää lomaa! Luinkin jo, että olet saanut viljattoman leipäasian nettiyhteyksien lisäksi kuntoon.

   En ole edes älynnyt, että fonttikoko on pienempi. Pitääkin kiinnittää asiaan huomiota.

   Kiitos, Unelma!

   Delete
 9. Heipparallaa :-) Noi talokuvat oli taas niin kivoja - ja kyllä noi ulkoilujututkin. Vancouverissa hyvin samantyylistä. Tuo keskimmäinen talo oli tosi paljon saman näköinen olemukseltaan, mitä meidän asuinalueella oli vieri vieressä. Ja tästä nykyisestä Suomi-kodista tuli vähän saman tyylinen. Oliko se sitten vahinko vai ei. Musta ovi jotenkin "pisteenä" sen tyylin päälle, kun tänään tajusin että tässä meidän talon julkisivussa on tosi paljon sitä, mitä Vancouverissakin oli. Suomessa vaan sitten toi monimuotoisuus taloissa jää vähemmälle, meinaan erilaisia kattolyhtyjä ja ulokkeita yms. Mutta erilainen on rakennustyylikin, joten ehkä se yksi syy. Täällä joutuu nykyisin eristämään niin pirun hirveästi, ettei tosikaan. Ja siksi laatikon mallinen talo on se helpoin ja edullisin toteuttaa. Tulipas taas viesti :-D

  Kivaa päivää sinne SINULLE!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jos oikein muistan, niin sitten naapureillakin on sana tai pari sanottavana monimuotoisuudesta. Teillä on kyllä mahdottoman kaunis talo. Mä ottaisin sen basementin kiljuen! Ja mietit kyllä ne ratkaisut niin tarkoin, että luulen että siitä voisi moni saada valmiin talopaketin.

   Meillä tykkään siitä, että eri rakennuttajat rakentavat samalle alueelle ja pidetään huoli siitä, että lähekkäin ei ole ihan samannäköisiä taloja. Tai siis kyllähän ne toisiaan muistuttava, mutta kuitenkin on riittävästi eroja.

   Delete
 10. Hei hei heiiii.. ootkos sinä siis punatukkainen :-) No, täällä yksi kaima, meidän poika siis! IHANA, tykkään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun täytyy tunnustaa, että se teidän punatukkainen nuoriherra oli yksi syy jonka vuoksi aloin blogissasi vierailla. Olit silloin juuri kuvannut hänen synttäreitään varten upeita kuvia. Luonnostaan sympatiseeraan punatukkaisia, sillä se ei aina ole ihan helppoa. Lapset osaavat joskus sanoa aika häijysti.

   Delete
 11. Kaunis kuva sinusta!
  Ihanan väriset hiukset!

  Tiedän tunteen...Mulla on luonnonkiharat..ja arvaa saiko niistä varsinkin lapsena kuulla!
  Meidän keskimmäisellä pojalla oli synnyttyä ihan sellaiset porkkananpunaiset hiukset,mutta kun ne leikattiin pari vuotiaana,ovat sen jälkeen olleet blondit(tosin punaista häivähdys)

  Edellen ihastelen noita taloja! Mutta niin kuin Hannis tuolla edellä kommentoi,että laatikko taitaa olla täällä edullisin :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen aina haikaillut kiharoiden hiusten perään! Ja teillä on sitten oikea mansikkablondi :)

   Suomen matkalla huomasin, että uudisrakennuksissa oli jo paljon enemmän kaikenlaisia ylimääräisiä kulmia ja ulokkeita. Kyllähän ne tekevät talosta mielenkiintoisemman näköisen. Mutta todellakin taitaa laatikko olla se järkevin malli monessa mielessä.

   Kiitos ystävällisistä sanoistasi!

   Delete
 12. Eikö olekin lomaa, kun arjen rutiini rikkoutuu? Ja siitä seurauksena fyysinen väsymys.

  Näin rempan keskellä asuvana ottaisin valmiin talon mielelläni. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän se lomalta tuntuu, kun ei tarvitse heti kukonlaulun aikaan nousta ja jäävät nämä kouluhommat pois.

   Remontoinnissa on se hyvä puoli, että saa sitten juuri sellaista kuin haluaa. Näissä meidän taloissa on tyylinä laittaa keittiönkaapit aika tummiksi tai muutoin luonnonpuun värisiksi. Minä kun olisin innokas valkeiden kaappien omistaja.

   Delete