Thursday, March 29, 2012

Aprillipiloja

Vuosi sitten kirjoitin aprillipiloista näin:

Aprillipäivän aamuna meillä vähän kujeillaan. Kaksi vuotta sitten piilotin lasten murolautasten pohjalle elintarvikeväriä. Kun maito kaadettiin lautaselle, muuttui maito ja murot vihreiksi.


Viime vuonna jämähdytin liivatteen avulla appelsiinimehun juomalaseihin. Lapset näyttivät aamu-unisina vallan hauskoilta, kun mehu ei laseista valunutkaan, vaikka kuinka lasia kallisteli.


Tänä vuonna ajattelimme laittaa lasten kylppärin suuttimiin elintarvikeväriä niin, että hanoista tulee värillistä vettä.


Vuosi on ollut taas aikaa miettiä uusia kepposia. Elintarvikeväri on edelleen suosikkini ja tällä kertaa sitä voisi laittaa suoraan maito- tai mehutölkkiin.

Jos lapset nukkuvat kuin tukit voisi yön aikana vähän vaihtaa nukkumapaikkoja: joko kierrättää lapsia toistensa sänkyihin tai kantaa osa/kaikki vanhempien sänkyyn ja mennä itse nukkumaan lasten vuoteisiin.

Ikivanha kolikkojekku sopii huhtikuun ensimmäiseen mainiosti. Kolikon pohjaan superliimaa ja kolikko liimataan hyvälle kulkureitille. Yllättävän moni on valmis uhraamaan kyntensä, että saisi kolikon tiestä irrotettua.

Murot voisi tarjoilla myös vähän uudella tapaa. Illalla muroastioiden pohjalle vettä ja yöksi pakastimeen. Aamulla laitetaan pikkuinen kerros muroja jään päälle. Sitten vain seuraamaan, kuka ensimmäisenä oivaltaa että lusikointi on hankalaa. Vai hakeeko joku kairan? Jäädyttäminen voisi sopia myös jogurtille.

Miten teillä huijataan? Suolan ja sokerin kanssa jekkuilu toimii lähes aina, mutta oletko keksinyt koiruuksia, joihin keppostelun kohde lankeaa takuuvarmasti?

Tiedotusvälineiden harhaanjohtavista uutisista on koottu 100 Top -lista. Miten olisi lentävät bingviinit, Sveitsin satumainen spagettisato tai Loch Nessin hirviön ruumiin löytö? Jutut löytyvätä täältä.


21 comments:

 1. Oi miten hauskoja. Työelämässä kun oli vielä manuaalikalenterit niin kirjoitin kolleegojen kalentereihin "muista lounas" "soita Seppo" tms. tänä päivänä kai pitäisi laittaa hälytys ko. puhelimeen tai muuta. Joskus myös keksittiin soittopyyntö jollekin asiakkaalle ja sitten nurkan taakse kuuntelemaan. Miten ei nyt tule yhtään uutta juttua mieleen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nää on hauskoja! Kieltämättä tämä elektroninen aika on pilannut monet ilot. Nyt ei niin vain mennäkään laittamaan toisen kalenteriin muistutuksia.

   Delete
 2. Olet kyllä keksinyt mainioita aprillipiloja! Kekseliäs äiti lapsillasi;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haluaisin vain keksiä jotain ihan uutta. Kauhun sekaisin tuntein odotan sitä vuotta, kun lapset alkavat maksaa potut pottuina. Nyt jo ihan tavallisena päivänäkin äitiä viedään välillä kuin litran mittaa :)

   Delete
 3. Kivoja aprillipiloja :) Me olemme laiskoja tekemään aprillipiloja, jännityksellä odotamme kyllä aina, että mitä on lehdissä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin aina yritän löytää ne lehtien jäynät. Toisinaan toimittajilla välähtää ihan mahdottoman hyvin :)

   Delete
 4. Iiih, sulla on ihan parhaat pilat!! Terkkuja ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua vaan harmittaa, kun olen jymähtänyt tuohon elintarvikeväriin. Pitäisi uudistua!

   Delete
 5. Viime vuonna yritin tuota elintarvike-väriä lasin pohjalla myös, mutta lapsi aamu-unisenakin huomasi jotain outoa. Tänä vuonna en pääse yrittämään lasten jekutusta, mutta ehkä miehen voisi yllättää vauva- tai vaikka gerbiilivauvauutisilla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, teillä on tarkkanäköistä jälkikasvua! Eivät ole ihan höplästä vedettäviä ja sehän on hyvä juttu se.

   Vauvauutiset saattaisivat olla aika dramaattiset... Kerro kuinka kävi jos päätät tätä kokeilla :)

   Delete
 6. Kaikki kellot neljä tuntia eteenpäin aluksi ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taitaisi tulla kyllä suru puseroon, siis pyjamaan, allekirjoittaneelle :) Aamu-unet ovat ne ihan makoisimmat.

   Delete
 7. Hei!

  Olen uusi lukija blogissasi! Apua! Mistä revin aikaa että ehdin lukea kaiken? =) Sinulla onmukaansatempaava tyyli kirjoittaa ja mielenkiinnolla luen elämästä yhdysvalloissa, koskaan ei teidä jos elämä sinne kuljettaa. Toiveissa ja haaveissa se ainakin usein vilahtaa.

  Kiitos että saan olla mukana blogia lukemassa ja tutustumassa amerikkalaiseen kulttuuriin ja elämäään; etenkin koulun erilaiset projektit ja asumisasiat kiinnostaa kovasti. Tosi kivoja talokauppapostauksia olikin!

  Tervetuloa vierailemaan blogissani, olen aivan aloittelija. Nyt osasin jopa ensimmäisen kuvan liittää!

  Tanja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa! Ja kiva, kun jätit kommentin.

   Pidän mielessäni nämä toiveesi. Välillä on vähän sellainen yltäkylläisyyden ongelma ja en osaa oikein päättää mikä aihe kiinnostaisi.

   Elämä kuljettaa ja aina ei arvaakaan mitä kaikkea on edessä. Hyvä niin. Saattaisi muuten alkaa jo jännittää.

   Hyvää viikonloppua!

   Delete
 8. Loistavaa!! :) Italiassa aprillipäivän pilaperinne ei jostain syystä ole niin suosittu tai laajallelevinnyt kuin esim. Suomessa. Tänään aprillipäivä tuntuu jääneen sen varjoon, että on palmusunnuntai. Joten kaikkia kiinnostaa lähinnä se, laitetaanko pöytään lasagnea vai cannelloneja :D Tällä valintana on lasagne, lähden tästä kohta ruokapöytään :) Mukavaa aprillipäivää/palmusunnuntaita! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Palmusunnuntai on varmasti juhlitumpi vähän joka puolella. Mutta nytpä tässä taas sivistyin sen suhteen, mitä Italiassa syödään palmusunnuntaina :) Kyllä kunnon lasagne olisi ollut paikallaan täälläkin, mutta pastabologneseen päädyttiin.

   Delete
 9. Tosi hauskoja aprillipiloja. Sinä olet hyvä äiti, kun olet valmis panostamaan lastesi hyvinvointiin kaikilla alueilla, jekuttamisessakin. Kiva postaus.

  ReplyDelete
 10. Minä laitoin vessanpytyn reunan alle pari kuivaa penne-pastaa, tosin perinteinen makaroni voisi olla yhtä hyvä. Löysin idean netistä ja mieheni kohdalla se toimi! Hänen istuutuessaan renkaalle kuului kova rusahdus ja reuna putosi sentin verran alas pastan mennessä rikki! Hän luuli rikkoneensa pytyn, mutta saikin vain sillejä syödäkseen! :)

  Maitotölkkiin voisi myös laittaa vettä, jolloin juoman kaataja luulee maidon käyneen.

  Elintarvikeväriä voisin minäkin kokeilla ensi vuonna jossain muodossa, kuulostaa hauskalta! :)

  ReplyDelete
 11. Minä laitoin vessanpytyn reunan alle pari kuivaa penne-pastaa, tosin perinteinen makaroni voisi olla yhtä hyvä. Löysin idean netistä ja mieheni kohdalla se toimi! Hänen istuutuessaan renkaalle kuului kova rusahdus ja reuna putosi sentin verran alas pastan mennessä rikki! Hän luuli rikkoneensa pytyn, mutta saikin vain sillejä syödäkseen! :)

  Maitotölkkiin voisi myös laittaa vettä, jolloin juoman kaataja luulee maidon käyneen.

  Elintarvikeväriä voisin minäkin kokeilla ensi vuonna jossain muodossa, kuulostaa hauskalta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos näistä! En ole tästä pastatempauksesta ennen kuullutkaan ja koska on toimiva, niin sitähän voisi vaikka kokeilla :)

   Delete
 12. Mulla meinaskin mennä jo sormi suuhun, kun mietin aamuksi jotain. Kiitos vinkeistä!

  ReplyDelete