Wednesday, February 1, 2012

Kevät keikkuen tulevi

Olemme odottaneet talvea, edes pienen pientä lumituiskua. Ei ole tullut haituvan haituvaa. Viimeksi joulukuussa näin leskenlehtiä ja nyt niitä pukkaa taas.


Syksyllä kaivoin villapaidat esille. Kaivoin kätköistä vahvempia huppareita, myssyjä ja villasormikkaitakin ostin. Ei ole ollut tarvetta, ei. Vielähän tässä ehtii, mutta ei hyvältä näytä. Surkeinta on, kun vettäkään ei sada. Keväämmällä ja kesällä on vedensäätötalkoot edessä. Kuumavesipullot lojuvat käyttämöttöminä ja villahuovat ovat kaapissa tyhjän panttina.


Toisaalta on ihan kivaa, kun aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Kuuluu sellainen lentokoneen hurina kuin vain pilvettömältä poutataivaalta voi kuulua. Aamulla linnut laulavat ja kevättä on ilmassa. Huomasin, että osa pensaistakin jo kukkii. Toivon vain, että maailman sää ei ole lopullisesti sekaisin. Ja muistelen kaiholla näitä "viileitä" talvipäiviä, kun mittari kesällä sinnittelee ihan toisissa lukemissa.

ONNELLISTA HELMIKUUTA!

20 comments:

 1. Meillä on saman verran mittarissa miinuksia, ja kova viima puhaltaa. Yhteisvaikutus taitaa olla siinä kolmenkympin tietämillä. En poistu mielelläni ulkoilemaan, vaikka juuri liikkuminen ja ulkoilma on minulle se juttu. Hrrr. Olen tainut syntyä vahingossa väärään maanosaan :)

  Iloisia aurinkoisia päiviä! Ei talvea kannata joka vuosi viettää :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mutta tästähän tulee sitten keskiarvoksi nolla :) Kun nyt kuvailet talvisäätä näin, niin alkaa muistojen joukosta erottua myös vilunväristyksiä... Ehkä sitten vietämme talvea ensi vuonna.

   Delete
 2. Terveiset täältä -29 asteen pakkasista :) Hyrr... Kouluun juuri tenavia laitetaan ja vaatetta tumpataan päälle! Mielellään ottaisin teidän lukemat, vaihdetaanko? :D
  Mukavaa helmikuuta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih, tätä muuten en sitten edes osaa ajatella. En tiedä olisinko selvinnyt tuosta vaatetusrumbasta. Nytkin alkaa tuntua tukalalta, kun pitää silittää farkkuja shortsien asemasta ja pitkähihaisia puseroita t-paitojen sijasta.

   Mulle vaihto sopisi muutamaksi päiväksi :) Onkohan nyt aika kullannut muistoja...?

   Delete
 3. Irlannin saaren länsilaidalla tänä aamuna hurjat -1°c! Auton katollakin hiukan kuuraa. Miten tässä pärjätään? ;) Ja sitten isän viesti kotipuolesta ilmoitti että heillä oli vain -27°c tänään, pari päivää sitten elohopea upposi -34°c:een aamutuimaan. Onneksi sentään aurinko paistaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan Sinulla raappa, että saat kuuran pois jos jonain aamuna on lasissa? Meilläkin oli yhtenä aamuna ruoho kuurassa ja sepä näyttikin veikeältä. Lapset varsinkin kaipaisivat enemmän actionia lumirintamalla.

   Delete
 4. Sielläkö jo alkaa olla kevään tuntua, ei se mene kauankaan kun sitä on jo täälläkin, vaikka nyt on 25 astetta pakkasta yöllä, mutta päivällä jo huomasin miten aurinko lämmittää.Kohta saamme uuden presidentin, eli sunnuntaina, tuleeko sieltä käsin seurattua.Hyvää kevään odotusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekin mukava tunne, kun joskus tammikuun puolessa välissä huomaa, että päivät ovat pidentyneet ja aurinko viipyilee taivaalla pidempään. Kyllä siitä kevääntulon huomaa.

   Olen seurannut presidentin vaaleja ja keskusteluja. Välillä on kyllä korvat punaisena ehdokkaiden puolesta, kun lukee kaikenlaisia juttuja. Menneet nämä vaalit raaempaan suuntaan myös Suomessa.

   Delete
 5. Meillä on aivan ihanan näköistä ulkona! Aurinko paistaa ja voisi kuvitella, että on lämpimähkö talvipäivä. Sellainen, että räystäistä tippuu vesi.
  Vaan ei tosiaankaan tipu. Kammottavat pakkaslukemat ja suorastaan kurkkuun sattuu, kun astuu ulos. Kevät, kevät, tule jo!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se kevät tulee! Tosin meillä groundhog näki tänä aamuna oman varjonsa ja sen mukaan talvi jatkuu vielä kuusi viikkoa. Minä aina ihmettele miten voi tietää, että grounghog näkee varjonsa. Mutta kai sen sitten vain tietää :)

   Delete
 6. Arvaapa kenen joulukortti löytyi viime viikolla postilaatikosta :-) Meille tuli nippu joulukuisia posteja - kortteja ja mainoksia! Missä lie olivatkaan olleet!? Eli kiitokset tulevat tämän vuoksi aikalailla myöhässä! Ihana yllätys, kiitos hirmuisesti :-)

  Edelliseen postaukseen pakko kommentoida. Rakastan sitä amerikkalaista tapaa, että laitetaan viestejä ja kiitetään. Se on erittäin kohteliasta. Myös sitä, että opettajat antavat positiivista palautetta. Täällä opettaja ottaa yhteyttä, kun on valituksia tulossa :-(

  ReplyDelete
 7. Mulla oli se teidän vanha osoite. Kiva kuitenkin että kortti tuli perille, edes näin jälkikäteen.

  Olen samaa mieltä, että pieni henkilökohtainen viesti on aina mukava saada ja antaa. Silloin on nähty vaivaa ja asia tuntuu vielä henkilökohtaisemmalta. Mutta kyllä aikaa vierähti ennen kuin tämän asian tärkeyden ymmärsin :)

  ReplyDelete
 8. Ymmärrän niin hyvin tuota talven kaipuuta Johanna! Viime talvi täällä oli todella leuto ja käytin talvitakkia ehkä kerran,pari.Nyt tänä talvena monta kertaa! Toivottavasti teilleki tulee edes pieni talvi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yaelian, kun on neljään kunnolliseen vuodenaikaan tottunut, niin tämä kesä ja sitten leuto syksy-talvi-kevät -kausi on jotenkin pitkäveteistä. Olenkin katsonut, että teillä tulee vihdoinkin vettä!

   Delete
 9. Voi, ei mitä keski-ikäiset silmäni näkevätkään lukiessani postaustasi....vienoa katkeruutta kun ei tule talvipäivät, ei. Täältä löytyy...vaikka en ihan usko että TODELLA kaipaat. Loppuviikoksi 25-30 astetta..... MIINUSTA...Mutta sen kestää ilolla (jopa) koska sitten tulee taas kevät ja kesä. Ja missä on kauniimpaa kuin kesä kuin Suomessa. En lähtisi kesäisin mihinkään muualle.... Joten koitappa kestää siellä...:) :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suomen kesä onkin kyllä upea. Aina kerron täällä kyselijöille, että jos Suomeen mielitte mennä, niin menkää kesällä. Se valokin on niin kaunis.

   Delete
 10. Minä voisin antaa sinulle puolet meidän lumista ja pakkasista,vaikka vähäksikin aikaa ;-)
  Jotta laitetaanko pakettiin?? ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuule, pakettia vaan matkaan! Olisi pikkuväki innoissaan. Tuosta meidän postipoika Waynesta (Väinö kotoisammin) en ole ihan varma :)

   Delete
 11. Luonto tuntuu tosiaan olevan vähän sekaisin. Täällä tosin on nyt ihan kunnon helmikuun pakkaset, -30C astetta.

  Kevättä odotellessa...

  Voikaa hyvin!

  Ylva

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hurrrr.... Sulla on kyllä pukemista teidän vesseleiden kanssa. Kyllä se kevät taas tulee. Hassua kuinka kuitenkin kaipaa vupdenaikojen vaihtelua :)

   Delete