Sunday, February 5, 2012

12. Tasavallan Presidentti ja Super Bowl

Onpas päivä. Alkuiltaan saakka saamme seurata lähetystä Suomesta ja vaalituloksia. Loppuilta jännätään Giantsien ja Patriotsien seurassa. Siis ihan selkeästi päivä, jolloin pitää syödä kuppikakkuja, hodareita ja hampurilaisia! Kaupan edessä oli jo partiotytöt myymässä pikkuleipiä, joten nekin ruokapyramidiin tänään kuuluvat.


Yritän olla sotkematta politiikkaa blogiini. Siitä ei loppua tulisi. Olen soittanut senaattori- ja kongressiedustajien toimistoon, kun mielestäni homma ei mene ihan putkeen. Kuten silloin, kun tahrattiin kilpakumppania "jumalattomasta rahasta" tai funtsittiin toisten isänmaallisuutta. Kirjoitan Suomen kansanedustajille välillä sähköposteja, kuten silloin kun kaksoiskansalaisuus oli asialistalla. Joten Suomen vaaleista vain sen verran, että tarjolla oli kaksi hyvää ehdokasta ja toinen voitti :)


Super Bowl onkin hankalampi juttu. En tiedä vieläkään kumpaa joukkuetta kannustaisin. Täytyy katsoa alkumetrit ja yleensä päädyn sen kannalle jonka alku on heikompi. Monen muun amerikkalaisen tavoin rakastan altavastaajaa, "under dog".

Tytär kävi isänsä kanssa valitsemassa kuppikakut. Kävi niin tai näin, niin ainakin suun saa makeaksi. Riehakasta viikon alkua!

18 comments:

 1. ihanat muffinssit, tai siis kuppikakut, kuten siellà on tapana sanoa :D Minàkin tykkààn jànnittàà niiden puolesta, jotka joutuvat aluksi hàviòlle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parasta on silloin, kun ottelusta tulee tasaväkinen ja kun se underdog ahdingostaan nousee. Joo, meillä on jännä ilta vielä edessä. Mun tekis jo mieli maistella näitä leivonnaisia, mutta pitää odottaa vielä muutama tunti.

   Delete
 2. Onpa suloiset kuppkakut:)Vaalitulos oli niin ennalta selvä,että ei kauheasti jännittänyt.Mutta hyvä presidentti varmaan tuli Suomelle.
  Ja mukavia hetkiä SuperBowlin parissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Jos ihan tarkkoja ollaan, niin tämä taitaa olla taas ainoa kerta tämän kauden aikana kun seuraan peliä. Katson oikeastaan mainoksia. Ne ovat usein tosi hyviä. Jep, ei Suomen vaalitulos paljon jännittänyt ja kaksi hyvää ehdokasta oli tarjolla.

   Delete
 3. Ihanan näköisiä herkkuja :)
  Näin Bostonin kupeessa asuvan on kai pakko noita Patriotseja kannattaa. Ja onhan niiden tähtipelaaja Tom "Gisele-Bündchenin-mies" Brady myös aikas komea ;) Mutta en minä tuosta itse pelistä kyllä mitään ymmärrä :D
  Paras siis voittakoon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on nyt jengi Giantsien puolella. Ei kyllä hyvältä näytä. Mutta Elin veli Peyton on sitten sitäkin kuuluisampi. Ja Rooney Maran isä johtoportaassa :)

   Oli muutama tosi hyvä mainos. Ja Madonna vedossa puolivälin showssa!

   Delete
 4. Aika herkulliset tarjoilut. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja nyt maanantaina aamulla mulla on ihan kurja olo :) Kurinpalautusta edessä...

   Delete
 5. Ihanat herkut teillä tarjolla :) Pressan vaalit oli alusta lähtien aika selviöt, joten se ei paljon jännittänyt... Super Bowlista minä en ymmärrä mitään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minullekin vielä tämä itse peli tahtoo olla mysteeri. Mainokset sitä vastoin ovat vallan hauskoja ja kun mainoskatkojakin on tuon tuosta, niin hyvin viihtyy.

   Delete
 6. Ihanat kuppikakut ! Täytyy varmaan yrittää kopioida tota koristelu ideaa joku kerta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä kun tarkastelin, niin idea on aika helppo kopioida. Paljon vain kuorrutusta!

   Delete
 7. Täällä pitäisi kannattaa jotakin jalkapallojoukkuetta. En kannata, kun ei voisi vähempää kiinnostaa kuka pallon potkaisee maaliin. "Jalkapallo on kaikkemme" kirjoittivat stadionin seinään. Katsoin sitä suu auki ja mietin, että ei niillä sitten ole kovin kummoinen elämä.

  Joskus vuosia sitten jäin koukkuun jääkiekon MM-kisoihin. Meni päivä pilalle häviöstä jne. Sitten lakkasin katsomasta mitään urheilua. Eihän ihmisen mielentila voi olla tuollaisesta kiinni. Saati sitten henki ja elämä.

  Kuppikakut voisin kyllä ottaa ja juhlia sitä, että Saulista tuli pressa:)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minuakin aina ihmeteyttävät nämä urheiluhullut. On jotenkin vaikea uppoutua jonkun lajin syövereihin niin, että sitä jaksaisi seurata esimerkiksi kokonaisen kauden. Toisaalta urheilu ja sen seuraaminen ovat paljon parempi huume kuin moni muu.

   Minä myös katson MM-kisoja, lähes lajissa kuin lajissa. Ja Olympialaisten loppuotteluja. Niihin vielä jaksaa paneutua.

   Delete
 8. Oi mitä leivonnaisia!!! Aloin juuri miettiä, että osaisiko sitä itse tehdä tuolalisia ;)

  Eniten pidän siitä, että Haukiosta tuli maanäiti :) Presidenttiä tärkeämpi on tällä hetkellä pääministeri ja siten mielestäni myös ne ovat tätä tärkeämmät vaalit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan varmasti näitä osaat tehdä! Riittävästi vain kuorrutusta ja kunnon pursottimet, niin ihan varmaan onnistuu.

   Kyllä vain on presidentin asema muuttunut sitten Kekkosen päivien :)

   Delete
 9. Se on hyvä asia, että otat kantaa yhteisiin asioihin.

  Olin matkoilla ja sillä aikaa maamme sai uuden päämiehen. Hyvä näin.

  Värikkäitä ja hauskan näköisiä leivonnaisia. Mitähän väriaineita niihin on käytetty?

  ReplyDelete
  Replies
  1. En uskalla edes ajatella mitä kaikkia väriaineita ja muita lisäaineita näissä on. Onneksi kuppikakkuja ei kuitenkaan osteta kuin muutama kerta vuodessa.

   Olen seurannut, että Sinulla on ollut jälleen kerran ihana matka! Varmasti mukava olla taas kotonakin.

   Delete