Saturday, December 24, 2011

Gloria in excelsis deo

Rauhallista joulua! Me käymme joulun viettohon - mietteet ovat maisten ja taivaallisten väliltä, sillä illan jumalanpalvelus johdatti ajatukset Betlehemiin.


Pari viimeistä päivää ovat olleet kiireisiä ja mukavia. Perjantaina kävimme katsomassa uusimman Mission Impossible -leffan. Siitä myöhemmin lisää. Tutustuimme myös uuteen ravintolaan ja nautimme perinteisiä etelän herkkuja. Röyh. Naapuripöydässä istui perheineen lähimmän seurakuntamme pastori, joka tänään lauantaina oli toimittamassa jumalanpalvelusta.


Aaton jumalanpalvelus oli jälleen ajatuksia herättävä. Ja älysin siellä kesken kaiken kirkonmenojen, että näin lauletaan Suomessakin: "Gloria in excelsis deo". Isä meidän -rukous ja uskontunnustus, jouluevankeliumista puhumattakaan, tuntuvat edelleenkin vierailta engalanniksi. Yhtä hassua on laulaa laulua "What Child Is This", kun suomalainen versio kuuluu "Sait multa kukkaset toukokuun". Laulu tunnetaan nimellä "Greensleeves" ympäri maailman.

Joulukuusen alle on kertynyt muutamia lahjoja, kuten gerbliileille Charlielle ja Harrylle paketti Santa Gerbililtä. Kuusipuun alla on kaksi aivan erityistä pakettia: lähettäjät ovat Anu H. ja Anne-Marie. Rakkaat ystävät, kiitos! Avaan nämä huomenaamulla ja olen kiitollinen, kiitollinen. Te ventovieraat (ja siltikin jo tutumpaakin tutut!) haluatte ilahduttaa minua ja perhettäni. Minulla ei ole sanoja - kiitoskin tuntuu kovin pieneltä.


Tänä vuonna lapset saivat koristella kuusen mielensä mukaan. Lopputulos: kaikki koristeet noin metrin korkeudella ja muutaman kymmenen sentin etäisyydellä toisistaan. Tosin kehotusteni jälkeen oli myös alaoksille laitettu yhtä jos toista. Yön aikana tontut (mamma on aika tonttu kun sille päälle sattuu) kävivät laittelemassa koristukset tasaisemmin kuusta. Suurena vaaranahan oli, että kuusi kellahtaisi etupainotteisena kumoon.

Ylimmäinen kuva kertoo lasten hilpeydestä, tontutkin seisovat kuusessa päällään :) Tätä näkyä esiteltiin äidille valtaisalla ilolla, vaivaakin oli nähty. Hiirulainen on tuliainen Suomesta. Hiirulaisella on kaverit, meidän gerbiilit Charlie ja Harry.


Jouluyönä tonttu Twinkie matkaa viimeisen kerran Korvatunturille, mukanaan viimekäden tiedot tosielämän tontuista. Vihoviimeiseksi tarkkailupaikakseen jouluna 2011 Twinkie oli valinnut Joulupukin taskun, mikäs sen sopivampaa.

Käärimme iltayön tunteina miehen kanssa paketteja naapurihuoneissa, lukittujen ovien takana. Lapset katsoivat jouluun sopivaa leffaa. Mietin aikani valitsenko Pandorasta joulumusiikka vai jotain muuta. Jotain muuta voitti. Siinä vaiheessa kun Beatlesin "Here comes the Sun" kajahti ilmoille olin ihan valmis: aamupäivä perheen kanssa joulua valmistellen, leppoisa aattopäivän lounas ystäväperheen kanssa, joulukirkko, kolme joulunodottajaa, mies ja minä käärimässä paketteja naapurihuoneissa...". You name it...

Jouluyö, juhlayö,
Päättynyt kaik on työ
Kaks vain valveill’ on puolisoa
Lapsen herttaisen nukkuessa,
/:Seimikätkyessään.:/

Jouluyö! Juhlayö!
Paimenill’ yksin työ,
Enkel taivaasta ilmoitti heill’:
Suuri koittanut riemu on teill’!
/:Kristus syntynyt on!:/

Jouluyö! Juhlayö!
Täytetty nyt on työ.
Olkoon kunnia Jumalalle!
Maassa rauha, myös ihmisille
/:Olkoon suosio suur.:/


Onnelista Joulua! You deserve it.

Love,

Johanna

6 comments:

 1. Aatto on tältä vuodelta ohi. Perinteiset riisipuurot aamulla, haudalla käynti, jouluruoka ja joulupukki. Illalla sitten lahjaksi saatuja tenavien leffoja katsottiin porukalla. Perinteinen rauhallinen jouluaatto. Hyvää joulun jatkoa!

  ReplyDelete
 2. Oikein ihanaa joulua sinullekin! Ja kiitos tästä ihanasta blogistasi, jolla jaksat meitä lukijoita ilahduttaa. :)

  ReplyDelete
 3. Hyvää ja Onnellista Joulunaikaa teille koko perheelle!

  ReplyDelete
 4. Olipa kaunis kirjoitus! Joulun sanoma tuli hienosti esiin. Rauhaisaa joulun pyhien jatkoja täältä pienen pakkasen valtaamasta Suomineidon helmasta.

  ReplyDelete
 5. Joulu alkaa olla rauhallisti ohitse.
  Mukavaa loppuvuotta ja Hyvää Uutta Vuotta!

  Ole hyvä,toivottavasti siellä oli jotain ilahduttavaa ;-)

  ReplyDelete
 6. Täällä otimme varaslähdön jouluaattoon jo perjantai-iltana(koska tänään työpäivä) suomalaisen ystävän luona ja oli äärettömän mukavaa,kaikkine jouluruokineen.Kivasti on tonttu nurinkurin ja teidän Twinkie on kyllä valloittava! Ihanaa joulun jatkoa sinulle ja koko perheellesi,hugs!

  ReplyDelete