Thursday, December 15, 2011

Block-lamppu alessa!

USA:ssa asuvia saattaisi kiinnostaa Harri Koskisen Block-lamppu. Mustajohtoinen suuri Block on myynnissä Finnishgifts.comissa alehintaan $109.65, normaalihinta on $129. Käsittääkseni muiden kuin Minnesotassa asuvien ei tarvitse maksaa edes veroja. Postikulutkin ovat kohtuullisesti ilmaiset yli $59 tilauksissa.


Itse en ole ihan varma mitä tästä Blockista ajattelen. MoMassakin esillä oleva lamppu tuo mieleeni karusti työmaalampun. Näytin kuvan pojalle ja hän innostui valtaisasti. "Tosi hyvä design" kuului nuoren miehen arvio. Musta johto miellytti myös, se kuulemma "strikes out". Mietimme vielä valkoisen ja mustan johdon välillä. Tässä taas malliesimerkki siitä, kuinka äiti tukahduttaa lapsen esteettisiä ambitioita selittämällä, että valkoinen johto olisi monikäyttöisempi...

Osaisiko muuten kukaan kertoa minkä hintainen lamppu on Suomessa?

14 comments:

 1. Stokkalla muistaakseni 149 euroa.

  ReplyDelete
 2. Finnishdesignshop myy Blockia hintaan 169 euroa (musta, valkoinen tai punainen johto). Mini-Block irtoaa 121 eurolla ja se Blockin Amber-malli on 219 euroa eli aikas reilusti halvemmalla saat sieltä. Suomeen näköjään saisi ilmaisen kotiinkuljetuksen yli 100 euron tilauksille

  http://www.finnishdesignshop.fi/advanced_search_result.php?keywords=block

  ReplyDelete
 3. Sini, sitten tämä on meillä jo ihan hyvänhintainen. Kiitos Sinulle!

  Minna M, kävin kurkkimassa linkin. Onpas aikamoinen hintaero, kun vielä ottaa huomioon kurssieronkin! Kiitos Sinulle tästä tiedosta.

  ReplyDelete
 4. Itsekään en tiedä, mitä mieltä lampusta olen. Moni kaverini omistaa sellaisen... Minun tyyliseni se ei ole, mutta taattua suomalaista designia kuitenkin. Kannattaa ostaa tuohon hintaan, jos kiinnostaa!!

  ReplyDelete
 5. Minusta tuo näyttää jääkimpaleelta,ainakin kuvassa.Onpas tosiaakin hintaero Suomeen verrattuna.

  ReplyDelete
 6. BagMiss, käsittääkseni lamppu on suosittu siellä koti-Suomessa. Kun näin tämän, niin ajattelin että muotokieli voisi puhutella poikia. Luulen, että jos tämän ostamme niin lamppu saattaa seurata poikaa muihinkin koteihin.

  Yaelian, olet ihan oikeassa. Jääkuutiohan tuo on ilmiselvästi. Mulla vain iski se työmaalamppu niin mieleen, että en päässyt ajatuksesta enää eroon :)

  ReplyDelete
 7. Meillä on näitä 2 kpl, yöpöydänlamppuina. Johto on sellaista "silitysraudanjohtoa" ja makaa lattialla, kerää pölyä... Itse otin mustat johdot, ettei lika niin näkyisi, ehkä pojankin huoneeseen musta olisi käytännöllisempi? :)

  Piia

  ReplyDelete
 8. Piia, kiitos vinkistä! Se kyllä ratkaisisi ongelman, kun poika oli alunperin sitä mieltä että musta on hyvä. Jostain olin tutkivinani, että valkoinen lampunjohto on kangaspäällystetty. Ja nyt sitten olen viisaampi, kun sanoit että kuin silitysraudanjohtoa. Kiitos kun kommentoit!

  ReplyDelete
 9. Täytyy sanoa että olkoot mikä tahansa design tuote, mutta aivan karmea kapistus. Tuohon hintaan löytää jo huomattavasti järkevimpiäkin valaisimia.

  ReplyDelete
 10. Anonyymi, kiva kun kävit kommentoimassa. Juuri tässä mietiskelin, että meillä näkyy aika vähän mitään muuta kuin traditionaalisia huonekaluja ja sisustustuotteita. Suomalaista minimalistista tyyliä ei juurikaan näe.

  ReplyDelete
 11. Mulla on sellainen kiva teline johon tuollainen lamppu sujahtaa hienosti. En nyt mistä löytölaatikosta ostin sen, olisko ollut by Stockholm house?

  ReplyDelete
 12. Olen muuten jo pitkään miettinyt, että ostaisiko tämän lampun!??? Käyn usein kuolaamassa kotikatuni kaupan ikkunoita, tien toisella kun on lamppu-ja keittiökauppa! Niin eikö siellä paista valo jus tosta sun kirjoittamasta lampusta, aina! Vetää jo niin pahasti puoleensa, että en tiedä milloin annan periksi ja vetäisen oven ripaa, ja astun sisään ja ostan lampun omakseni!!Koitan hillitä hurjat tunteeni ja haluni....kuinkahan siinä onnistun. En muuten missään nimessä sitä tarvisen, onhan se muuten tosi houkuttelevan oloinen, katotaan vain kuin tässä oikein käy...Hyvää Joulua täältä Jyväskylästä toivottelen.... o</;)..... ******

  ReplyDelete
 13. http://sanoma.magazine.fi/lahjatilaus/kodinkuvalehti/index.php Moi, kyseisen lampun saa myös lehtitilauksen kaupanpäällisenä. Aika käsittämättömiä nuo lehtien tilaajalahjat, kun lahjojen arvo on enemmän kuin varsinainen lehden tilaajahinta. Terv. Reija Pohjanmaalta

  ReplyDelete
 14. gone to the beach, en ole tainnut nähdä tätä lamppua telineessä. Nyt pitää laittaa mielikuvitus liikeelle, että osaisin kuvitella :)

  Maikku, ihan parasta on, kun jokin mieliteko ei menekään heti ohi. Silloin tietää olevansa ihan oikeasti kiinnostunut. Mulla yleensä mielenkiinto laatuu viikossa parissa, mutta tämä lamppu jollain oudolla tavalla puhuttelee koko ajan enemmän. Kuinkahan meidän kuule käy?

  Reija, onpas ihan uskomatonta! Olen monet kerrat katsellut näitä tilaajalahjoja. Harmi, kun ne eivät yleensä ole voimassa ulkomaantilausten suhteen, vaikka maksaa lehdestä kalliimmat postimaksutkin.

  ReplyDelete