Friday, November 18, 2011

Projekteja pukkaa

Projekteja on pukannut viimeisen viikon aikana ihan solkenaan. Edellisessä postauksessa kerroin markkinoinnin urakasta. Viime viikonloppuna lapsi ahkeroi videotallenteen kirjaesittelystä. Kuvitteellisessa haastattelussa olivat vauhdissa niin tunnettu tv-showisäntä kuin kirjailijakin. Koko perhettä tarvittiin apuun, vaikka lapsi oli tehnyt käsikirjoituksen. Mun hommani oli tuottaa ääniefektejä eli taputtaa kuin satapäinen yleisö. Myös valaisinmestari ja ohjaaja saivat projektista töitä. Lapsi itse editoi filmin, lisäsi musiikin sekä alku- ja lopputekstit.


Seuraavaksi värkättiin kenkälaatikkoon miniatyyrimaailma Hunger Games -kirjan tapahtumista. Piti olla sammalta ja lehtiä, lentäviä örttejä ja pikkuinen makuupussi, metsästysvälineitä jne. Lopputulos oli kyllä aika hulvattoman hieno, sillä lapsella oli visioita ja kykyä toteutukseen.


Tällä viikolla saatiin aikaiseksi kaksi kilpeä. Lapset halusivat rakentaa ne ehdottomasti puusta. Kilpien taakse tarvittiin tietysti hihnat, joilla kilpi pysyy tukevassa otteessa. Apu löytyi kirpputorien vyövalikoimista. Opin työn tiimellyksessä että kilvet, jotka pohjautuvat vaakunoihin, ovat taitolaji. Tarkat säännöt ovat mm. väreistä, miten metallivärejä ja muita värejä yhdistellään, mitä mikäkin kuvio tarkoittaa.


Video- ja miniatyyrityö ovat osa englannin kielen opiskelua. Kilpiprojekti taas kuuluu Social Studies kategoriaan. Omana kouluaikanani Suomessa ei projekteja tehty. Jos tehtiin, niin korkeintaan piirtoheitinkalvolle. No, nyt saan sitten olla apuvoimina yllin kyllin :)


Tässä alimmassa kilvessä tärkein oli leijonavaakuna. Sen piti olla Suomen Leijona, mikään muu ei käynnyt. On kuulemma niin hieno.

11 comments:

 1. Onpa lastesi koulussa mahtavia projekteja:)'
  Hienot vaakunat ja nuo kilvet ovat tosi hienoja!
  Mukavaa viikonloppua kaikkien projektien pariin;D

  ReplyDelete
 2. On kerrassaan mielenkiintoisia ja opettavaisia projekteja! Kyllä lapsesi ovat taitavia.
  Hienot kilvet tulivat!

  ReplyDelete
 3. Amerikkalaisissa leffoissa aina koululaiset tekevät jos jonkinlaisia projekteja, mutta näköjään se on ihan tavallista kouluelämää siellä, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!!!

  ReplyDelete
 4. Yaelian, kiitos. Oli kiva nähdä kuinka antaumukselle töitä suunniteltiin :)

  Mari, uskon että heraldiikan perusopit tarttuivat mieliin pysyvästi. Sikäli oli kiva työ myös, että lapset tekivät kilvet tosikäyttöön. Näitä on tarkoitus käyttää, kun kamppaillaan superlonimiekkojen kanssa (uintinoodeleista itsevärkätyt miekat).

  Sara, hassu juttu! Sanoin nimittäin miehelle, että mulla on sellainen olo, että ollaan amerikkalaisessa elokuvassa. Olo vain vahvistui, kun jätin lapset koulun eteen autosta ja huutelin onnea matkaan :)

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Piti poistaa kommentti,kun yksi sana oli sellainen,ettei siita mitaan selvaa saanut.
  Otetaanpa uusiksi.
  Upea tuo alimmainen leijonakilpi.Tuollaiset projetkit ovat mielenkiintoisia,ja lapset yleensa ovat innolla mukana.

  ReplyDelete
 7. Sateenkaari, mullekin aina välillä tulee näitä painovirhe pahalaisia :)

  Olen ollut ihan äimistynyt, kuinka paljon lapset näistä hommista innostuvat. Touhottavat tohkeissaan ja ovat sitä mieltä, että jos enemmänkin voisi tehdä. Toivottavasti nämä innostavat myös opiskelemaan.

  ReplyDelete
 8. Ihania projekteja ja upeat kilvet! Minäkään en muista koulussa mitään tällaisia projekteja tehneeni, kyllä ne olivat yleensä ihan tavallisia esitelmiä piirtoheitinkalvon (ja korkeintaan itse tehdyn julisteen) kanssa... Oikein mukavaa sunnuntaipäivää! :)

  ReplyDelete
 9. Hienot kilvet ja kivoja projekteja teidän lapsilla!
  Minunkin aikaan oli hienoa jos sai tehdä kalvolle mutta yleensä ne taisi olla sellaisia julisteprojekteja :(

  Pieni valkoinen harso maassa täällä mutta ensi viikoksi luvassa lämpimämpää.Mukavaa marraskuun loppua sinne ;-)

  ReplyDelete
 10. Jopa on projekteja! Ja hienoja toteutuksia!

  ReplyDelete
 11. Blogistani löytyy sinulle ylläri:

  http://squirrelsareok.blogspot.com/2011/11/when-life-is-sweet.html

  ReplyDelete