Friday, October 7, 2011

Washington DC - Kiertoajelu Duck Tour

Kävimme muutama vuosi sitten Duck Tour -kiertoajelulla Washingtonissa, mutta lapset olivat niin pieniä että retkestä ei paljon muistikuvia jäänyt. Oli aika uusia retki.


Alus on toisen maailmansodan aikainen amfibi (onko tämä nyt oikea termi?), siis sellainen alus joka kulkee maalla ja merellä. Kapteenit ovat lystikkäitä ja taitavat tietää tarinan jokaisesta Washingtonin lyhtypylväästäkin. Tällä kertaa kuulimme jutun siitä, miten maailmankuulu 45.52 karaatin Hope-timantti päätyi esille Smitsonian Natural Museumiin.

Kiertoajelu kestää puolitoista tuntia. Hauskinta on kun laskeudutaan Potomac joelle. Jokea pitkin huristellaan hyvän matkaa, vaikka nähtävyyksiä ei oikeastaan ole. Kapteeni kertoo jokiajelun aikana enemmän aluksesta. Melkein alkoi hirvittää jaksaako lähes 70-vuotias jermu meitä kannatella veden päällä, mutta nähtävästi toisen maailman sodan aikaan vempaimet tehtiin kestämään.Lincoln Monument on varsin koskettava. Olemme aiemmilla käynneillä kiivenneet ylös portaat lukemaan kuulun Gettysburg Address. Yhdellä retkellä kävimme tutustumassa Gettysburgin taistelutantereisiin.

Liput kiertoajelulle kannattaa hankkia netistä. Viisihenkinen perhe säästi jo muutaman dollarin. Liput lunastetaan Union Stationilta. Asemalle on hyvä mennä aamulla ensimmäiseksi ja varata paikat ensimmäiselle mahdolliselle ajelulle.


Nappasin kuvan Potomac joelta. Ronald Reaganin kansainvälisellä lentokentällä on vilkas liikenne.

Duck Tours on mainio retki vanhemmille ja pikkuväelle. Edellisellä kerralla lapset nauttivat enemmän kyydistä, tällä kertaa jo kuunneltiin kapteenin tarinoita. Mutta on se vaan metka tunne, kun auto muuttuu veneeksi ja vice versa. Taisi tulla pideltyä penkistä kiinni rystyset valkoisina.


9 comments:

 1. Kuulostaapa mukavalta, Dublinissakin on sellainen - pitäisikin neito viedä (jos äiti uskaltaa kyytiin) http://www.vikingsplash.ie/ olen vain kuullut "viikinkien karjuntaa" kun ovat ajaneet ohi. Ehkä voisi nakittaa kummitädin jutuksi.
  Mukavaa viikonloppua sinne!

  ReplyDelete
 2. Onpas veikeä vene! Tuollaiset kiertoajelut on aina mielenkiintoisia, jotain uutta oppii aina, ja jos opas on kohdallaan niin ne jutut jää mieleen pitkäksi aikaa :)

  ReplyDelete
 3. Kuulostaa kivalle kiertoajelulle. Tuollainen amfibi jo itesessään on varsinainen kokemus :)

  ReplyDelete
 4. Hauskalta kuulostava kiertoajelu! Olispa tuosta tiennyt Washington DC:ssä vieraillessa
  terv.Yaelian

  ReplyDelete
 5. Olisipa mukavaa käydä tuolla joskus. Onneksi saan näin retkeillä kuviesi avulla mukana. Kiitos.

  ReplyDelete
 6. Kiitos mukavasta kiertoajelusta.
  Olen noita autoveneita nahnyt televisiossa.Onhan se varmaan hurja tunne,kun maalta matka jatkuu vedessa ilman,etta ajopelia on vaihdettu.

  ReplyDelete
 7. Hauska "ankka"ajelu! Olisipa kiva joskus käydä tuollaisella menopelillä jossain..

  Kommenttini ovat menneet näköjään jonnekin ulkoavaruuteen?! mutta täällä ollaan ja seurataan päivityksiä ;-)

  Mukavaa (täällä sateista) viikon jatkoa!

  ReplyDelete
 8. Hei Johanna! Olen nähnyt jonkun televisio-ohjelman, jossa kerrottiin tämmöisestä kiertoajelusta. Juju tuntui olevan nimenomaan oppaana toimineen kuskin tarinat, jotka olivat kerrassaan mukaansatempaavia.

  Minulla olisi Sinulle pieni haaste blogissani. Käyhän kurkkaamassa;)

  ReplyDelete
 9. Tuollaisessa hetkessä itsessään on jo se jokin. Tuntea vanhaa aikaa.

  ReplyDelete