Tuesday, October 4, 2011

Maissilyhteitä

Aamukävelyllä huomasin, että syksy ja Halloween tekevät tuloaan. Asujaimistomme viheralueiden suunnittelija oli tänä vuonna päätynyt maissilyhdesommitelmiin.


Viime vuonna heti Halloweenin jälkeen kukkapurkeissa olevat krystanteemit kerättiin pois ja lahjoitettiin ensiksi ehtiville asukkaille. Kukkia oli satoja, mutta hetkessä ne katosivat :)


Lyhteissä on maissintähkät vielä jäljellä.


Jokin aika sitten uutisissa kerrottiin, että maan itäosia uhkaa kurpitsahätä: hurrikaani Irene tuhosi monin paikoin kurpitsaviljelmiä. Muhkean kokoinen kurpitsa kun ei kasva ihan yhdessä yössä.


Sen sijaan näyttäisi siltä, että yhdessä yössä on tullut naapurustoomme Halloweenkoristeet. Piti oikein hieroa silmiä: hämähäkinverkkoja, lepakoita, noitia, kurpitsoja... Meidän piha on taas kohta ainoa, jossa ei ole vielä koristeen koristetta.

9 comments:

 1. Aika jännät nuo maissilyhteet! Ja hieno juttu,että krysanteemit jaettiin asukkaille:)
  Luinkin jostain tuosta kurpitsaongelmasta:( Toivottavasti kuitenkin riittää Halloweenin kurpitsalyhtyihin..

  ReplyDelete
 2. Ohhoh, koristeet jo kuukautta aikaisemmin! Hienoja nuo maissilyhteet.

  ReplyDelete
 3. Nuo maissilyhteet ovat aivan huikeita!!!
  Niitä katselisikin ihan mielellään.
  Mutta, ne muut...ei ehkä ihan vielä.

  ReplyDelete
 4. Hienoja nuo maissilyhteet! Joko se taas kohta alkaa olla halloweenin aika...?

  ReplyDelete
 5. Mà jo aivan ehdin sàpsàhtàà, ettà olenko aivan totaalisen myòhàssà halloweenista, mutta taitavat siellà nyt kyllà olla ihan vàhàn etuajassa :D

  ReplyDelete
 6. Kauniita nuo lyhteet. Aikaisin siellä aloitetaan, minäkin näin jo elokuun lopulla Austinissa halloweentavaroita kaupoissa.

  ReplyDelete
 7. Toivottavasti ei tule rankkasateita ennen Halloweenia,etteivat koristelut mene uusiksi.

  ReplyDelete
 8. Yaelian, tarjolla on kurpitsoja, mutta esimerkiksi lähikaupasta ne näyttävät jo loppuvan. Yleensä tähän aikaan vuodesta niitä on hirmuiset määrät.

  Krysanteemit ovat vielä täydessä loistossaan marraskuun alussa, joten kukista oli monille iloa.

  Suvi, musta aina tuntuu, että koristeet tulevat sekä kauppoihin että koteihin aina vain aikaisemmin. En tiedä kuvittelenko vain.

  Sirpa, maissilyhteet sopivat myös Kiitospäivään, ja onneksi säilyvätkin :) Jonkin verran niitä näkee myös kotien verannoilla, talojen edustoilla.

  Mari, vuosi on mennyt kyllä nopeasti. Tuumin juuri, että taidan olla kohta taas jälkijunassa mitä tulee lasten asuihin. Parhaat kun häviävät kaupoista heti.

  ciacy, kyllä minäkin silmiäni hieroskelin. Todella moni oli jo laittanut koristeita. Hauskaahan se on, saisipa itsekin aikaiseksi.

  Unelma, parissa lempikaupassani on jo joulukoristeet... Minusta tuntuu aikaiselta, mutta kauppiaat ovat katsoneet hyväksi. Ja tuli niitä kyllä itsekin hipelöityä :)

  Sateenkaari, sanos muuta! Hurrikaani kausi kestää marraskuun loppuun, joten mahdollisuudet tietysti koristeiden täystuholle ovat olemassa.

  ReplyDelete
 9. Kauniita maissilyhteitä ja jotenkin ihanaa, että koristuksia alkaa jo löytymään. Täällä on mielestäni usein tapana koristella aivan liian myöhään, niin ettei koristeista ehdi edes kunnolla nauttimaan ennen kuin ne jo otetaan pois.

  Tykkään muuten kovasti tästä sun blogista ja siitäpä syystä mun blogini puolelta löytyy sulle tunnustus. :)

  ReplyDelete