Tuesday, October 25, 2011

Halloweenkoristeet katolla

Muutama vuosi sitten kyllästyin, kun Halloweenkoristeiden kanssa oli sellaista pipertämistä. Kurpitsa siellä ja noita täällä.


Ebaystä löysin koristeen, joka on riittävän suuri: yksi koriste riittää. Ostimme puhallettavan ruumisvankkurin hevosineen. Yleensä koriste on talomme edessä, mutta tänä vuonna mies sai päähänsä, että koriste pitää laittaa katolle. Lapset innostuivat ja minulla ei sitten ollut enää argumentteja.


Vankkureiden alla on savukone ja laitamme savun tuprahtelemaan viimeistään viikonlopun iltoina. Maanantaina on sitten karkki- ja kepposilta. Olemme lasten kanssa suunnitelleet, että kiipeämme tänä vuonna katolle ja heittelemme sieltä namit vierailijoille.


Olen pahoillani, kun kuvat eivät ole mestariotoksia. Mutta kyllä näistä jyvälle pääsee. Yö on pimeä ja valaistus sopivan karmiva.


Sisäpuolelta eteisen ikkunasta katsottuna koriste näyttää myös aika pelottavalta. Varsinkin jos on puoliunissaan matkalla hakemaan vettä....

11 comments:

 1. Wow, tuollainen koriste on kaukana piperryksestä, ja katollahan on tosiaan sille mainio paikka. ;)

  ReplyDelete
 2. Aivan mahtava Halloweenkoriste! Viime aikoina lenkkeillessäni olen nauraa hihitellyt paikallisten Halloweenkoristeille. "Hautuumaita" on noussut sinne sun tänne, osassa "ruumiit" on haudattu jalat ylöspäin jne. Naapurikaupungissa taasen kiropraktikon praktiikan edessä on oikein asetelma, jossa kaksi palomiestä kantaa muumiota paareilla hoitoon. Siis aivan mahtavaa hulluutta, vähän samaa sarjaa kuin ruumisvankkurit katolla :)

  ReplyDelete
 3. Aivan loistava! Mä en yhtään tykkään karkki tai kepponen keräilijöistä, mutta kun neitonen haluaa nykyään myös keräämään niin pakkohan niille on ovi avata. Tai sitten menen minäkin katolle.

  Meillä yhä piperretään mm. barbit saivat eilen noita-asun sekä kissa-asun ja kurpitsoja ... huoh ... ja koristeet eivät saa olla pelottavia. Joten hymyilevät haamut vielä tekosessa.

  Iloa ja valoa viikkoosi (ja jos jaksat niin kerro sitten miten karkkien viskely katolta onnistui)

  ReplyDelete
 4. OI että on mahtava Halloween-koriste! Minusta oli ihanaa ajella Halloweenin aikoihin ja katsella talojen koristelua sillä teemalla:)
  Mukavaa Halloween-viikkoa!

  ReplyDelete
 5. Hauskaa Halloweeniä!
  Näyttää kyllä melko pelottavalta ja katto on varmasti oiva paikka!
  Jos viitsit, niin olisi mukava katsella naapurustonne väkerryksiä (nimim. never been there)...

  ReplyDelete
 6. Itkupilli, tämä on osoittautunut kyllä oivaksi hankinnaksi. Koristeen ollessa pihamaalla on Halloweeninä karkinkerääjä jos toinekin ikuistettu sen edessä :)

  Päivi, meillä on taasen hämähäkinverkko villitys. Yksi jos toinen on viritellyt porstuoihin ja puihin jättimäisiä hämähäkinverkkoja. Nuo muumiot kuulostavat hurmaavilta!

  Heljä, kyllähän tämä Halloween muuttaa luonnettaan lasten varttuessa. Enää on turha ehdotella Peter Pan -tyylisiä asuja. Yksi vuosi meillä oli Helinä Keiju, Peter Pan ja Kapteeni Koukku. Ei ole tänä vuonna. On kaksi luurankoa ja yksi punkkarikeiju...

  Mutta nauti Sinä vielä!

  Yaelian, meidän kulmilla oli pari vuotta sitten vielä yksi talo, jossa ihan aina riehaannuttiin Halloweenin aikaan. Kaikki halusivat mennä sinne karkkien hakuun. Perhe muutti pois, ja moni heitä tähän aikaan vuodesta kaipaa.

  Kuten tuossa ylhäällä jo Päiville kirjoitin, niin tänä vuonna hämähäkit ovat kova juttu.

  Sara, minulla on ollut mielessä ottaa kuvia naapureiden pihoista. Voin parilta lähinaapurilta kysäistä luvan.

  Itse olen ollut syvästi otettu, kun kurpitsoja on koristeltu kauniisti. Niihin on tehty polkadot -kuvioita, maalattu talonnumero tai perheen sukunimen ensimmäinen kirjain. Kaikenlaisia rusetteja ja muita rekvisiittaa on lisätty. Myös valkoiset kurpitsat ovat lisänneet suosiotaan. Luulen, että tänä vuonna on tavallista vähemmän kaiverrettuja kurpitsoja esillä.

  ReplyDelete
 7. Onpa hyva keksintö laittaa tuollainen koriste katolle.Ja toinen hyva idea on heittaa sielta katolta namut ohikulkijoille.Mutta olkaapa sitten varovaisia,ettette putoa sielta katolta.

  ReplyDelete
 8. Hui, ompa hurjan näköinen Halloween-koriste! Hieno tuolla katolla.

  ReplyDelete
 9. Todella hyytävän näköinen koriste! ;D

  ReplyDelete
 10. On todellakin hyytävän näköinen! Mutta hyvin sopii katolle ja nuo valaot tekevät kyllä tehtävänsä saatikka sitten savu vielä..hui!

  Mukavaa Halloweenia!

  ReplyDelete
 11. Huh, karmivaa...varo ettet putoa sieltä katolta jos sinne menet......hyviä juhlia koko perheelle. Kylläpä te jaksatte siellä värkätä.

  ReplyDelete