Friday, August 26, 2011

Irene

Kaikki alkaa pikkuhiljaa olla valmista. Kaapit on täytetty, paristoja hankittu, koripalloteline laitettu matalaksi. Irene tulee huomenna aamupäivällä.


Aamukävelyllä käydessäni oli ihan luonnottoman tyyntä, pysähtynyttä. Linnut tosin lauloivat. Naapurustossa oli kuitenkin hyörinää: lippuja irroteltiin talojen etuseinistä, ulkohuonekaluja pakattiin autotalleihin, puunkaatajiakin oli parille pihalle tilattu.

Vuosi sitten kirjoitin Earlysta, Fionasta ja Gastonista. Nämä hirmumyrksyt eivät sitten meille tulleet, mutta tänä vuonna ei sellaista onnea ole - ainakaan ennusteiden mukaan. Olen varannut vettä, ruokaa, kynttilöitä, pattereita. Autot on tankattu, pihamaalta kerätty kaikki irtain. Muuta ei juuri voi tehdä. Olemme hurrikaanin reunamilla, tuulennopeudeksi on ennustettu n. 50-60 mailia tunnissa. Vettä on luvassa enemmän kuin omiksi tarpeiksi ja tuulen puuskat saattavat tehdä tuhoja. Vaarallisinta on myrksyn jälkeen, kun vettynyt maa päästää irti puiden juurista ja tienoot tulvivat.

Eniten olen kuitenkin huolissani Washingtonin ja New Yorkin vuoksi. Pienet rannikkokaupungit on jo evakuoitu, joten vahingot ovat vain aineellisia. Toivon, että meidän suuret kaupungit säästyisivät pahimmalta ja Irene menettäisi voimaansa.

Mies ja poika kaatoivat vielä iltapuhteiksi takapihalta yhden huonokuntoisen puun.

Nyt vain odotellaan. Sunnuntai-iltana ollaan viisaampia. Uutissisa oli mielenkiintoinen yksityiskohta: hurrikaanit tuovat mukaanaan tropiikin lintuja. Ehkä meidänkin pihalla visertää sunnuntaina tukaaneja ja papukaijoja. Dionne Warwickin sanoin: "I say a little prayer for you."

26 comments:

 1. huh huh, onpa rankkaa touhua, meillä kärvistellään kuumuudessa, mutta se on pientä tuohon verrattuna. Toivotaan parasta ja pieni rukouskin on varmasti paikallaan.

  ReplyDelete
 2. Itkupilli, kiitos. Tänään olin juuri puhelimessa sikäläisen ystäväni kanssa (muutti tästä meidän naapurista ja poika hoitaa heidän pihaansa) ja kuulemma lämmintä piisaa.

  Mua vieläkin hihityttää täällä se valeasu kuva. Se on mainio!

  ReplyDelete
 3. Hei, täällä sitä ollaan suoraan Irenen jaloissa! Samat touhut meilläkin, olen kokenut Glorian 1986, muita suuria ei ole meilläpäin ollutkaan. Toivon kanssasi, että selviämme kaikki suhtkoht ehjinä, valmistautua aina voi ja täytyy, mutta muuta ei voi kuin olla optimistinen ja toivoa että katto pitää! Stay safe!

  ReplyDelete
 4. Kaari3, näin juuri uutisista, että Irene olisi laantumassa, kategoria 1 enää! Täällä huutelen hip-hip-hurraata ja toivon, että myrsky kääntyy edelleen merellepäin ja heikkenee. Ehkä tässä vielä käy ihan hyvin.

  Lähetän Sinulle sinne paljon lämpimiä ajatuksia.Keep safe!

  ReplyDelete
 5. Stay safe! Myrskyvaroitus kyllä ulottuu tänne Massachusettsiin asti, mutta naapurusto ei ole kovin peloissaan. Lähinnä tuo povattu 3.5 tuuman rankkasade aiheuttaa päänpuistelua.

  ReplyDelete
 6. Toivottavasti myrsky laantuu eikä iske teidän luoksenne täydellä voimalla. Peukut pystyssä täällä!

  ReplyDelete
 7. Toivotaan tosiaan,että myrsky laantuu. Ilkeä Irene ei ole toivottu vieras missään.

  ReplyDelete
 8. Luonnonvoimat ovat kyllä toisinaan aivan liian hurjia; toivottavasti teitä ei koetella liian kovasti.

  ReplyDelete
 9. Toivon todellakin ,että Irene ei teille aiheuta mittavia vahinkoja.Luin aamulla NYtimesista,miten koko New Yorkin aluekin on enemmän tai vähemmän suljettu,ja siellä asuneena tuntuu ihan pahalta,kun ajattelee mitä tuo hirmumyrsky voi tehdä.Tsemppejä!

  ReplyDelete
 10. Ai kamalaa! En osaa edes kuvitella miltà tuntuu tehdà tuollaisia valmisteluita ja odotella mità tuleman pitàà. Toivotaan nyt ettà heikkenee niin, ettà ei saa enàà kovia tuhoja aikaan. Haleja!

  ReplyDelete
 11. Kylläpä teitä koetellaa! Toivottavasti myrsky laantuu ja menettää voimansa.

  ReplyDelete
 12. Stay safe! Toivon kovasti että Ireneltä loppuisi puhti ennen sinne rantautumista!

  ReplyDelete
 13. Pysykää turvassa! Olet perheinesi ajatuksissani.

  ReplyDelete
 14. Täällä myös pidetään peukkuja teille ja toivotaan,että myrsky laantuu!

  Halaus teille kaikille!!

  ReplyDelete
 15. Mua jänskättää teidän puolesta!! Peukutan tyyntymistä ja toivon parasta!

  ReplyDelete
 16. Pidetään peukkuja, että myrsky tyyntyy! Tsemppiä!

  ReplyDelete
 17. Hurjalta kuulostaa tuo İrene.Mina myös toivon sydamestani,ettei suuria tuhoja tule,ja saastytte ehjina.

  ReplyDelete
 18. Toivotaan että myrsky laantuu ja kaikki menee hyvin.Voimia sinne!

  ReplyDelete
 19. Olet ajatuksissani!! Toivon todella Irenen rauhoittumista, ennen suuria tuhoja. Voimia ja jaksamista sinne teille!! Toivottavasti kuulemme sinusta pian.

  ReplyDelete
 20. Toivottavasti teillä on siellä kaikki hyvin!!

  Ylva

  ReplyDelete
 21. Voimia! Olette mielessä ja toivottavasti siellä on kaikki hyvin.

  ReplyDelete
 22. Olen kovin ajatellut sinua eilen ja tänään. Toivottavasti kaikki on teillä hyvin! Seuraan suorana lähetystä New Yorkista. Kovin on autio kaupunki...

  ReplyDelete
 23. Onneksi se olikin "vain" myrsky. Toivottavasti teillä on kaikki hyvin ja palaat tänne kun kerkiät ja yhteydet taas pelaavat.

  ReplyDelete
 24. Toivottavasti kaikki meni hyvin ja olette olleet turvassa.

  ReplyDelete