Sunday, August 14, 2011

Hiking

Viikonloppu on mennyt vilahduksessa. Sää on hiukan viilentynyt ja ilmassa alkaa olla syksyinen tuntu. Vai kuvittelenko vain? Lämpöä on edelleen yli 30 C astetta. Sirkat laulavat iltaisin kuten villin lännen leffoissa konsanaan.


Tänään lähdimme tutustumaan uuteen retkeilyalueeseen. Olemme käyneet joella aikaisemminkin, mutta nyt joen varteen on rakennettu kunnon kävely- ja pyöräilytie. Yläjuoksulta voi vuokrata kanootin.


Perhe on huristellut jokea alas muutaman kerran kumiveneellä. Käyn heittämässä heidät yläjuoksulle ja noutamassa parin kolmen tunnin kuluttua alempaa. Kerran veneeseen tuli reikä ja "rescue team" sai vähän aikaa etsiä venekuntaa uppo-oudoilta seuduilta.


Lähellä on asuinalue, joka on vastikään rakennettu. Joku innokas on käynyt rakentamassa keinun, joka kylläkin oli veden varassa viime päivien rankkasateiden jälkeen.

Jälleen kerran älysin, että olisi pitänyt olla kasvikirja mukana. Näimme monelaisia kukkia, pensaita ja puita joille ei nimeä löydy. Mikähän se tämäkin kasvi on.


Täkäläiset talot ovat harvoin takaa kovin kuvauksellisia, julkisivuun satsataan kyllä. Tämän talon näkymät ovat suoraan joelle eikä tämä nyt hassummalta näytä takaakaan. Neljässä kerroksessa on hulppeat tilat.

Metsä on valtavan tiheä ja puut huikean korkeita.


Olemme viimeisen parin viikon aikana järjestäneet erityisesti lapsille treffejä ja heidän kavereilleen yökyläilyjä. Kolmen viikon kuluttua alkaa taas harrastaminen ja sitten aika käy niukaksi.

14 comments:

 1. Hei toi kukka nàyttàà aivan samalta kun vanhempieni kotona suomessa ollessani. Voisikohan niità olla suomessakin. Tosin oon aivan surkea kukkien ja muidenkin kasvien asiantuntija, joten hyvin mahdollista ettà olen vààràssà. Koitan kysyà sità nimeà, kun àidistàni kuulen :D
  Ihania ulkojuttuja teette. Varmasti mukavaa, kumin puhkeamisesta huolimatta

  ReplyDelete
 2. Ihania retkeilymaastoja on teillä siellä! On kiinnostavaa lukea millaista arkea siellä meren takana eletään..( esim. se viime postauksen veroton päivä oli minulle ihan uusi asia..)

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  ReplyDelete
 3. Upean näköinen paikka, mutta pakko kysyä: onko siellä hyttysiä / moskiittoja kun näyttää niin kostealta?

  Ihanaa viikkoa!

  ReplyDelete
 4. Onpa nätin näköiset retkeilymaastot;ihanan rehevää:)
  Kiva että teillä alkaa jo hieman helpottaa sään kanssa;täällä oli eilen pieni sade ja tuntui kivalta aamulla;nyt taas normaalin kuumaa.
  Teillä onkin järjestetty lapsille kaikkea kivaa:)
  Mukavaa viikkoa Johanna!

  ReplyDelete
 5. Onpas mahtavat ulkoilumaastot! Ja aika jannasti rakennettu talo erilaisine ulokkeineen. ja todellakin, tilaa on varmasti isommallekin perheelle.

  Hyvaa alkanutta viikkoa!

  ReplyDelete
 6. Ihanan näköisiä paikkoja!Tuolla on kiva retkeillä!

  Täälläkin on viilentynyt.Eilen oli uutisia netissä "kesä loppuu keskiviikkona" eli syksy tulee.Mutta se hyvä puoli siinä on ,että koulut alkavat (lapset eivät välttämättä samaa mieltä) ja sellainen normaali rytmi tulee elämään.

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinne!!

  Anne-Marie

  ReplyDelete
 7. Voi kuinka kaunista ja vehreää! Kai tuossa saisi uidakin, vai onko siellä vesipetoja väijyssä? Syksyltä alkaa tuntua täälläkin, pari päivää sitten oli auton tuulilasiin ilmestynyt ensimmäinen ruskea lehti.

  ReplyDelete
 8. Ompa kivan näköiset rerkeilymaastot! Ajattelin kanssa, että onko tuolla mitään häijyjä vesipetoja?

  ReplyDelete
 9. Kukka näyttäis näin yhtäkkiseltään pasuunakukalta.

  Hyvä että helle alkaa hellittämään, vaikkakin tuo 30 olisi vieläkin ihan liikaa näillä leveysasteilla... =)

  ReplyDelete
 10. Aina Suomessa harmittelen sitä, että itsellä aibna kaikenlainen retkeily, melonta yms. jää vähiin. Miten se Usassa tuntuu muka niin helpolta järjestää, vaikka asenteestahan se vain on kiinni. Ja voi mitä ihania taloja siellä on! Mukavia elokuun päiviä teille!

  ReplyDelete
 11. Näyttääpä upealta retkipaikalta ja ilmeisesti sääkin vielä suosi. Vai onko teillä edes tällaista suomalaista "tihkuttaakohan kohta" vaihtoehtoa? Siis, tänäänkään ei tiennyt mikä varustus on oikea kun ulos lähti.

  Onko taloissa muuten pääasiassa vaakalaudoitus? Olen aika monessa kuvassa nähnyt vain vaakalaudoituksen. Entä nuo ikkunanpilet ja nurkkalaudat. Koristeellisia vaiko ei?

  ReplyDelete
 12. Ciacy, jostain kumman syystä juuri se retki on jäänyt erityisesti mieleen, jolloin kumi puhkesi :) Niin pelastajan kuin pelastettavienkin. Siinä riittää muistelemista.

  Kristiina, kiva kun tulit kommentoimaan! Ulkoilu ja ulkoilupaikkojen rakentaminen ovat lisääntyneet mielestäni viime aikoina kovasti. Tälläkin retkellä näimme vaikka kuinka paljon pyöräilijöitä, kun ne ovat aikaisemmin puuttuneet lähes kokonaan kuvasta.

  Heljä, meidän hyttyset ovat ihan pieniä ja tosi salakavalia. Yleensä ne ovat pakosalla keskipäivällä, mutta etenkin iltaisin saalistavat ahkerasti. Ne on niin pieniä, että niitä ei edes oikein näe, mutta saavat julmetut paukamat aikaiseksi. Tälläkin kertaa kyllä suihkin kaikki hyttysmyrkyllä.

  Yaelian, olemme saaneet nauttia jo kolmatta päivää viileistä aamuista ja kohtuulämpimistä päivistä. Olen täällä onnesta soikeana. Toivottavasti Sinullakin viileämmät päivät koittavat.

  Tuula, täkäläiseen traditionaaliseen rakentamiseen kuuluvat kaikenlaiset ulokkeet: pitää olla braakfast nook ja takalle oma ulokkeensa, erkkerityyppisiä ikkunoita jne. Ja tietysti katettu veranta takana ja paikka grillille.

  ReplyDelete
 13. Anne-Marie, jotenkin on kesä taas mennyt hujauksessa. Vaikka meilläkin on lämmintä, niin illat tummuvat jo selkeästi aikaisemmin ja aamuisin on herätesssä hämärää. Niin se syksy vain taas tulee.

  Minna M., kyllä tuohon voi pulahtaakin. Kilpikonnat viihtyvät jokivarressa ja sitten tietty pitää varoa Cottonmouth ja Copperhead käärmeitä, jotka niin ikään viihtyvät vedessä ja märässä maastossa. Tuossa kohtaa ne osaavat varmasti varoa, sillä monenmoiset polskuttelijat siinä käyvät kastautumassa.

  Mari, Minnalle jo vastailin meidän parista myrkkykäärmeestä ja kilpikonnista. Jos konna on sitä mallia, joka mielellään nappaa sormen tai varpaan, niin sitten pitää varoa.

  Sara, malli on kyllä kuin pasuunan! Kiitos tästä vinkistä. Virallisesti tämä meidän ilmanala on subtrooppinen, joten kuuman kosteat päivät kuuluvat asiaan. Joskus vain nekin päivät on lämmitetty ihan yläkanttiin.

  Fredrika, täällä melontajutut on tehty helpoiksi, kun palveluun kuuluu kuljetukset ja vuokraukset. Paattikin asetellaan valmiiksi alle, joten ei muuta kuin menoksi.

  Assari, muutamana päivänä on ollut sadekuuroja, mutta sateen etuna on se, että vesi on todella lämmintä. Sitä kyllä tulee kuin saavista kaatamalla, muistuttaa jo monsuunisadetta.

  Vaakalaudoitus ja tiiliverhoilu ovat meidän nurkilla pääverhoilut. En oikein muuta ole edes nähty. Tämä lauta on käsitelty jotenkin niin, että se on melkein kuin betonia, mahdottoman luja mutta ei kuitenkana murru. Ja väri pysyy ja pysyy.

  Hannelen paratiisi, minä tykkään kanssa mennä vesillä, mutta sellaista hiljaista, rauhallista melontaa. Koskiin minusta ei ole :)

  ReplyDelete