Monday, July 11, 2011

Peliluola

Koulut alkoivat tänä aamuna. Kaksi kutosluokkalaista lähti innoissaan Middle schooliin ja nelosluokkalainen aloitti toiseksi viimeisen vuotensa Elementary schoolissa. Mutta vielä pari lomakuvaa. Peliluolan katossa oli mielenkiintoinen kokoelma lippuja. Olisin halunnut kovin tietää, millä perusteella juuri nämä liput olivat kattoon valikoituneet.


Peliluola oli rantabulevardilla. Kävimme pelaamassa itsenäisyyspäivän iltana, kun odottelimme ilotulituksen alkua. Wheel of fortune tempaisi mukaansa. Oli kiva ostella vokaaleja ja konsonantteja. Jäätelöbaarin kautta kuljeksimme rantahiekalle muutaman tuhannen muun juhlijan kanssa. Esiintymislavalta kantautui Elviksen haikea "In the Ghetto". Jos oikein siristi silmiään ja kallisti päätään, niin Elvis näytti melkein Elvikseltä. Taustalla välkkyi maailmanpyörä sinisen, punaisen ja valkoisen värisenä. Rantahiekka oli vielä lämmin päivän paahteen jäljiltä ja aallot kumisivat rantaan.


Ilotulitus oli sykähdyttävä, tottahan toki. Siinä rannalla perheen kanssa istuessa mietiskelin kahta kotimaatani, itsenäisyyttä, vaputta. Olimme osa hyväntuulista, juhlamielistä ihmismerta. Olen aikaisemmin kaihtanut massatapahtumia. Täällä olen kuitenkin oppinut niistä nauttimaan. Kukaan ei töni, melua kovaäänisesti, lorottele kännipäissään rantahiekalle tai puskiin, pullot eivät kilise eikä pussikaljaa juoda. Pääpaino on yhdessäolollo, hyväntuulisesti ja rauhallisesti.

4 comments:

 1. Oho, alkoipas siellà aikaisin koulut. Arki on siis palannut teidàn perheeseen.
  Aika erikoista tosiaan, ettà suomenkin lippu sieltà lòytyi. Tààllàkin on usein lippujonoja ja muutaman kerran olen sivumennen erehtynyt luulemaan, ettà olisin suomenlipun nàhnyt. Ei ole nàkynyt ei...kreikka on saanut pààn kààntymààn ja varmistamaan tilanteen, mutta kreikka pysyy kreikkana ja suomi loistaa poissaolollaan. Pitàis varmaan itse viedà lippu sinne, hih!

  ReplyDelete
 2. Alkaapa siellä aikaisin koulu! Montako viikkoa oli loma?
  Siellä onkin ollut kivat itenäisyyspäivän juhlat :)

  ReplyDelete
 3. Oikein hyvia koulupaivia lapsille.
  Olipa ihanasti kerrottu postaus.Niin elavasti,etta melkein,kuin olisi olut mukana.
  Terveiset kuumasta Antalyasta.

  ReplyDelete
 4. Ciacy, minutkin on monet kerrat harhauttanut Kreikan lippu! On kyllä jännä, miten Suomen lipun aina tunnistaa ihan ja heti, vaikka lippuja olisi kuinka paljon esillä. Vieläkin ihmettelen, miksi juuri Suomen lippu oli peliluolan katossa.

  Mari, lomaa oli nelisen viikkoa. Ympärivuotista koulua käydään. Itsenäisyyspäivää on kyllä mukava juhlia kesällä. On takuuvarmasti lämmintä.

  Sateenkaari, kiitos ystävällisistä sanoistasi. Meillä on myös KUUMA. Tänään mennään jo reilusti yli 40 C astetta ja illalla on taas uintikisat. En tiedä miten siitä selvitään.

  ReplyDelete