Thursday, July 14, 2011

Nelkyt ja risat

Aamulla saatoin lapset koulubussille. Tytär totesi että äiti, täähän on ihan kuin Suomen kesä. Vihdoinkin, vihdoinkin on lämpötila pudonnut siedettävälle tasolle. Mittari on kolistellut 40 C asteen molemmin puolin. Kosteus on saanut lämmön tuntumaan vielä tukalammalta. Parin viikon ajan on joka päivä ollut varoitus huonosta ilmanlaadusta. Olen siis ollut vankina sisätiloissa.


Leppoisassa aamutuulessa nautin kävelystäni. Melkein tarkalleen vuosi sitten Appelsiinipuun alla blogin Yaelian tunnisti tämän vihreän pallukan passionhedelmäksi. Hedelmiä on taas tulollaan.


Kuumuuden vuoksi kävelytiet ovat olleet tyhjillään. On tuntunut vähän siltä kuin asuisi asumattomalla planeetalla. Tänä aamuna näkyi taas ulkoilijoita, golfkärryt huristivat ohi oikealta ja vasemmalta.


Ihmettelen miten luonto jaksaa kukkia ja kukoistaa. Tiistai-iltana olin kuin lakastunut ruusu lykittyäni pieniä poikia uima-altaaseen lähes viiden tunnin ajan. Kesäuimajoukkue otti taas mittaa toisesta joukkueesta ja voitto tuli. Lapsiin helle ei näyttänyt vaikuttavan. Mikähän siinäkin on.


Iloa jatkuu melkein viikon ajan. Olen kyllä ajatellut liittyä ostarikävelijöiden joukkoon. Läheinen suuri ostostkeskus avaa ovensa aamuisin klo 8, jotta kävelijät pääsevät kiertämään käytäviä. Liikkeet aukeavat vasta klo 10.

8 comments:

 1. Mitä ostarikävelijät tarkoittaa? Onko siellä jäähdytetyissä sisätiloissa mahdollisuus kävellä rinkiä? Minulle tuli ihan hiki jo ajatuksesta, että lämpötila on +40 astetta - sehän on kuin vähän huonosti lämmitetty sauna.

  ReplyDelete
 2. Kyllä vai ostarit on paraita paikkoja kuumalla. Kesäthän vietän ehdottomasti Suomessa, mutta kun noi ilmat on sekaisin ympäriinsä, niin täälläkin jo kehoitetaan, että mummot ostarein! Tänään oli kivan viileetä ja viihdyin hyvin Jyväskylän kävelykadulla ja kattelin hyvää ohjelmaa jota meille tarjottiin, ja napostelin herneitä....;)

  ReplyDelete
 3. Kuuminta hottia tosiaan nuo kelit! Tiedätkös, mulle tulee mieleen noista kävelyväylistä heti jenkkileffat, joissa monesti näkyy samanlaisia väyliä. Tulee heti mieleen sellainen, että mistä matskusta nuo tiet ovat? Näyttää siis kuvien ja leffojen välitykseltä joltain betonivalulta, mutta mahtaako olla jotain muuta? Tälläisiä täällä vain pohdin : )

  ReplyDelete
 4. Ihania nuo talot:). Täälläkin oli nuo helteet (ei ihan noin kovat tosin) tässä taannoin mutta nyt on palattu ruotuun:).

  ReplyDelete
 5. Ehehehehheee, ostarikävelijät on kyllä ehkä yksi hauskimmista mitä olen elämässäni nähnyt. Että mall walkingiin vaan!! Ja suomalaisittain voisit ottaa vielä kävelysauvat kaikkien ihmeteltäväksi :)

  Ihanat amerikka-maisemaiset kuvat!

  ReplyDelete
 6. Ostarikävely kuulostaa perin eksoottiselta! Voisin uteliaisuudesta kerran kokeilla, jos Suomessakin sellaista järjestettäisiin... Vai pitäisikö mennä siis vain lenkkivarusteet päällä paikalliseen ostoskeskukseen kiertelemään käytäviä? :D

  ReplyDelete
 7. Marke, ostarikävelijät ovat yksinäisiä kävelijöitä tai kävelyryhmiä, jotka hoitavat lenkkeilyn ostoskeskuksissa. Kävelijät kulkevat yleensä ihan seinien viereessä ja muut asiakkaat keskemmällä. Ennen liikkeiden avautumista voi tarpoa ihan rauhassa. Meillä on kesäisin niin kuuma, että ulkoilmassa kävely ottaa kyllä voimille.

  Maikku, meillä lapset muistelevat antaumuksella tuoreita herneitä, joita syötiin junamatkan aikana siellä Suomessa käydessä. Tulee vesi kielelle. Ovat hyviä. Jyväskylän kävelykatu on kiva paikka, vilskettä piisaa.

  Anne, juu, hottia on! Jalkakäytävät, kuten myös drivewayt, tehdään betonilaatoista. Onnistuu kai siksi niin hyvin, kun ei ole routa runnomassa maaperää.

  gone to the beach, luin niistä Suomen helteistä. Tuntuu, että sää on siellä todella muuttunut. Meillä on nyt viileämpää, 30 ja risat vajaan viikon verran ja sitten taas lämmintä pukkaa...

  Nanna, mainio idea! Olen muutenkin harkinnut kävelysauvoja ja jos ostarille niiden kanssa menisin pyörimään, niin takuulla pääsisin jo paikallisuutisiin :)

  Liina, ihan vain lenkkarit jalkaan ja normaali lenkkivarusteet ylle ja ostarille kävelemään. Täällä on joitakin porukoita, jotka sitten kokoontuvat kerran pari viikossa, mutta useimmat käyvät ihan omia aikojaan kävelyllä.

  ReplyDelete
 8. Kun muutin Kaliforniaan, niin alussa vannoin, että tämä täti ei kuumuudesta valita ja paistakoon vaan aurinko joka päivä, sehän on ihanaa. Mulle naurettiin.

  Nyt 4 vuoden jälkeen ymmärrän kyllä miksi naurettiin, mulla ei ollut minkäälaista tajua siitä, mitä kuumuus on, kun sitä jatkuu viikko, tai paremminkin kuukausi tolkulla. Sillon kyllä ostarit houkuttaa.

  Täällä on nyt pari viileää pilvistä päivää, joten käytetään heti hyväksi ja lähdetään Little Tokyoon. :)

  ReplyDelete