Saturday, July 16, 2011

First Lady

Mukava on välillä olla First Lady, jos ei muualla niin omassa kyökissä. En ollut ihan varma miten pinkkiin esiliinaan suhtautua, kun mies toi sen Argentiinan-matkalta tuliaisiksi. Tiedättehän miten naisen aivoitukset kulkevat, kun päähän pukkaa kymmenen ajatusta kerralla. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että olen hellan ja herran välissä? Olenko sidottu essunnauhoista kiinni kotitalousaskareisiin pysyvästi & lopullisesti? Olenko vain kotitalouskone siinä missä tehosekoitinkin? Muutaman kerran syvään hengitettyä tulin siihen tulokseen, että sen syvällisempää merkitystä kuin ilahduttaminen ja muistaminen lahjalla ei ollut. Mielellänihän minä iloisen pinkissä esiliinassa hyörin ja tunnen oloni tärkeäksi :)


Tänään tytär sai lainata esiliinaa, kun pistettiin pystyyn ranskistehdas. Yleensä lapset tekevät ranskalaiset: yksi kuorii perunat, toinen ne siivuttaa ja kolmas keittää rasvakeittimessä. Kaupan ranskiksia ei ole syöty miesmuistiin. Valmistuksen tärkein vaihe on tietysti maistaminen. Jokainen vuorollaan saa maistella ja yleensä pitää ottaa toinen ja kolmaskin, jotta varmistetaan tasalaatuisuus...


Ranskalaisten kehittäminen on miehen hommia. Hän on kokeillut jos vaikka minkälaisia valmistustekniikoita, -välineitä, -öljyjä. Lapset ovat sitä mieltä, että isin pitäisi alkaa myydä aikaansaannoksiaan. Ja kyllä nämä hyviä ovatkin. Sen lisäksi lapset tietävät, että ranskalaisia tulee perunoista eikä McDonaldsilta.

9 comments:

 1. Ihana essu, tollasessahan kokkaillessahan voi helposti joutua hellan ja herran väliin, mutta ihan positiivisessa mielessä. ;)

  Ja voi taivas miten herkullisen näkösiä ranskiksia, voittaa varmaan mennen tullen kaikki mäkkärit sun muut. Kyllä teidän kelpaa herkutella. :)

  ReplyDelete
 2. Itkupilli, hmm... nyt kun mainitset niin kyllähän se hellan ja herran väli kuulostaa ihan kutkuttavalta :) Nää ranskikset vie kielen mennessään. Minä maistelin niin monta ennen lounasta, että sitten ei enää ruoka maittanut.

  Mieheni bravuureja on fish and chips, sanomalehteen käärittyinä, tottahan toki.

  ReplyDelete
 3. slurps, nyt tuli kyllä kauhee nälkä, taitaa olla teillä mies yhtälailla vaarassa jäädä joskus hellan ja eukon väliin. ;)

  ReplyDelete
 4. Ihanan essun sait :) Niin kuin Itkupilli sanoi, niin mielelläänhän sitä joskus on hellan ja herran välissä ;D
  Herkullisen näköiset ranskikset!

  ReplyDelete
 5. Hienon essun sait ja ajattele miehellesi sinä olet First Lady kuitenkin.

  Minullekin tuli mieleeni sanomalehteen käärityt
  fish and chips, jotka söin kerran Lontoossa. Hyviä olivat.

  ReplyDelete
 6. Ihana essu ja hyvä lopputulos ajatuskululla. Mutta ymmärrän kyllä pohdinnan :) sain ensimmäisenä jouluna nuorena vaimona entisessä elämässä joululahjaksi sauvasekoittimen. Odotin ehkä jotain romantillisempaa, ja kävin läpi saman ajatuskulun. Ex-miehen mielestä edellisen kesän mansikkapirtelöt olivat olleet romanttisia, eikä kyse ollutkaan ajatuksesta vain keittiöittää nuori vaimo. Miesten kauniit ajatukset joskus kulkevat eri ratoja kuin kuin hetkittäin itsensä kodinkoneiksi kokevilla vaimoilla... :)

  ReplyDelete
 7. Ihana essu. Miehillä on kyllä toisinaan erikoiset tuliaiset ja kummallinen ajatuksnjuoksu.

  Minun mieheni tuo aina lemppari hajuvettä ja jotain pientä. (ikävä kyllä pulloja alkaa oleman avaamattomissa pakkauksissa useampi kuin yksi :/) Mutten ole hennonnut huomauttaa asiasta. Erään opiskeluaikaisen kaverini mies tuo ulkomaan työkeikoilta jonkun paikallisen erikoisuuden. Viimeksi oli pikkuiset puukengät Hollannista tuliaisina.

  ReplyDelete
 8. Itkupilli, hah hah! Tai ainakin eukon ja kaulimen :) Nää on kyllä hyviä, ja fish & chips kanssa.

  Mari, kiitos. Minäkin essusta tykkään. Mutta pitihän lahjan merkitystä ensin vähän pohtia. Herran ja hellan välissä on ihan hyvä olla :)

  Unelma, mikä siinä onkin, että tuntuisi että se sanomalehti antaa vielä jonkin pikantin lisäsäväyksen! Lapset myös tykkäävät tästä herkusta kovin.

  Fredrika Johnson, aika ihanaa, että jouluna olivat kesän mansikkapirtelöt mielessä. Se on oikeastaan hyvin romanttista, vaikka sitten itse lahja on ehkä aluksi vaikea nähdä romanttisena.

  Lahjojen antaminen ei ole ihan helppoa, ja olen kuullut väitettävän että naisille (mieleisten) lahjojen antaminen on ihan mahdotonta.

  Assari, meillä taitavat lahjat valikoitua vähän niin, että mitä kentältä käteen osuu :) Mutta tämä on kiva, myönnän kyllä. Naapurinrouvakin sitä ihasteli taas tässä yksi päivä, kun pyörähdin postilaatikolle kesken ruuanlaiton :)

  Sinulla on sitten hajuvesivarasto kunnossa pidemmäksi aikaa. Kyllä mieluisa hajuvesi on mukava lahja.

  ReplyDelete
 9. Ihana lahja..samaa ajattelin kuin Unelma,että olet miehellesi First Lady!!

  Minne tämä aika katoaa kun ei enää ehdi koneelle kuin laskun maksuun korkeintaan :( (tosin ne jos voisi unohtaa...)

  Herkullisia ranskalaisia ja varmasti hakkaavat kaikki fast food paikat mennen tullen!!

  Mukavaa viikonjatkoa sinne..tänne on luvassa trooppisia säitä..huh!

  ReplyDelete