Friday, May 6, 2011

Kentucky Derby

Vauhtia on riittänyt sen verran tämän viikon aikana, että Cinco de Mayo jäi eilen viettämättä margaritoineen ja tacoineen. Pinataakaan ei tullut hankittua. Viikonlopun Kentucky Derbyn suhteen ei suju paremmin. Perinteikäs laukkakisa jää näkemättä ja bourbonilla ryyditetty Mint Julep nauttimatta. Äitienpäivä vietetään äidin hommien merkeissä: lapset pitää kelkkoa kisapaikalle 100 mailin päähän ennen kukonlaulua. Sekä lauantaina että sunnuntaina.

Haluaisin joskus kokea Kentuckyn Derbyn hurman hattuineen kaikkineen. Kirjoitin tammikuussa elokuvasta Secretariat. Secretariathan on maineikkaan hevosen nimi, joka teki Kentuckyssa ihmeitä. Laukkakisa kestää pari minuuttia ja ainoastaan 24 hevosta on tämän ajan alittanut. Tänä vuonna saatetaan tehdä histoariaa sikäli, että ensimmäinen naisjockey voisi olla 10 parhaan jockeyn joukossa. Sympatiani ovat tämän Rosie Napravnikin puolella ja peukut pystyssä. Rosie oppi ratsastamaan ennen kuin kävelemään.


Tässä vielä tammikuisia mietteitäni elokuvan jälkeen:

Illalla katsoimme mainion elokuvan "Secretariat". Mainion siitä teki sopivuus koko perheelle. Mutsi sai taas roskan silmään ja herkistyi joka kerta, kun "Big Red" kirmaili (oikeampi termi kai "runnoi") laukkaradalla. Tytär totesi elokuvan jälkeen, että Avatar on nyt toisella tilalla suosikkilistalla.

"Secretariat" kertoo samannimisestä hevosesta, joka voitti vuonna 1973 Triple Crown -laukkakisasarjan. Elokuva perustuu tositapahtumiin. Diana Lane esittää unelmaan uskovaa hevosen omistajaa Penny Cheneryä. John Malkovich on omaperäinen valmentaja. Vaikka hevosista tai hevosurheilusta ei olisi kiinnostunutkaan, niin tämä leffa kyllä vetää puoleensa. Unelmat tekevät meistä voittamattomia.

5 comments:

 1. Venezuelassa oli syntymäpäiväjuhlissa aina mitä ihanimpia pinatoja;D
  Kentucky Derby on varmaan upea tapahtuma!Kiitos leffavinkistä,pitää laittaa muistiin.

  ReplyDelete
 2. İhanaa huomista Aitienpaivaa sinne kauas

  ReplyDelete
 3. Hyvää huomista äitienpäivää! Sinulle olisi tunnustus blogissani...

  ReplyDelete
 4. Oli ihan googletettava Kentucky Derby ja katselin hulppeita kuvia siitä. Olisipa ihanaa jonain päivänä päästä paikan päälle, niin kuin moniin muihinkin ikimuistoisiin tapahtumiin ympäri maapalloa!

  Mutta se elokuva, jo aiemmin lukiessani postauksesi siitä ("roska silmässä" :)) mietiskelin asiaa ja nyt kun 13-vuotiaan heppahullun pikkusiskoni nimipäivä on korvilla, tilasin sen hänelle. Kiitos suosituksesta, heilläkin varmaan ihan koko perhe tykkää leffasta! Saakohan meidänkin mutsi roskan sitten silmään! ;)

  ReplyDelete
 5. Yaelian, voin vain kuvitella kuinka upeita pinatoja Venezuelassa on! Meksikolaiset ovat myös varsin taitavia tässä lajissa.

  Sateenkaari, kiitos! Onnellista äitienpäivää myös Sinulle.

  Mari, kiitos, kiitos! Mukavaa äitienpäivää Sinullekin. Otan mielihyvin palkinnon vastaan, kiitos siitä!

  Sitruunainen, tämä on niitä tapahtumia johon haluaisin kovasti mennä, vaikka en kummoinen hevosurheilun ystävä olekaan.

  Nyt mulla on kädet kyynärpäitä myöten ristissä ja peukut pystyssä, että elokuva on mieluisa! Meillä niin tytöt ja pojat, isot kuin pienet seurasivat leffaaa herkeämättä. On dramatiikkaa ja voiton huumaa... Elokuvassa on yksi kohta, jota vieläkin muistellessa tulee tippa silmään. Se oli jotenkin niin liikuttava. Kerrothan sitten kuinka kävi.

  ReplyDelete