Thursday, May 5, 2011

Elvis has left the building

Vuoden 2010 suosituimmat tyttöjen ja poikien nimet julkaistiin tänään. Ensimmäisen kerran sitten vuoden 1954 nimi Elvis ei enää 1000 suosituimman pojan nimen joukkoon mahtunut.

Elvis äitinsä ja isänsä kanssa

Tyttöjen suosituimmat 10 nimeä järjestyksessä ovat: Isabella, Sophia, Emma, Olivia, Ava, Emily, Abigail, Madison, Chloe ja Mia. Poikien 10 suosituinta ovat: Jacob, Ethan, Michael, Jayden, William, Alexander, Noah, Daniel, Aiden ja Anthony.
Lisäksi vielä listattiin trendinimet, jotka ovat nousussa. Tyttöjä: Maci, Giuliana, Tiana, Quinn ja Adalynn. Poikia: Bentley, Kellan, Knox, Enzo ja Karter.

Yhä suositumpia ovat itsetehdyt nimet. Myös tutut nimet uudessa kirjoitusasussa (kuten Macy, nyt Maci) ovat suosittuja. BTW, meidän lasten valmentajan pienestä tyttärestä tuli Skye! Olimme kaikki lääpällämme nimestä etenkin, kun pienokainen on kuin poutataivas :) Yhtä hymyä ja auringonpaistetta.

11 comments:

 1. Vai ei enään Elvis kelpaa;D Jotenkuten miellän Quinnin pojan nimeksi,ja Brangelinan lasten nimillä on selvästikin ollut vaikutusta listaan;D
  Skye on kiva nimi,olen kerran tuntenut sen nimisen tyttölapsen.

  ReplyDelete
 2. Jotkut tyttöjen nimistä on täälläkin
  suosittuja, poikien lista on ainakin minulle
  oudompi.
  Kivaa on, kun nimi jollain tapaa kuvaa lasta.

  ReplyDelete
 3. Onpas hauskoja nimiä. Osa myös suomalaisittain ihan tuttuja. Maailma on välillä aika pieni :)

  ReplyDelete
 4. Kiitos blogistasi, sitä on mukava seurata! Haepa pokaali sivuiltani!

  ReplyDelete
 5. Mielenkiintoista, koska meillä täällä Australiassa on nuorilla ihmisillä samoja nimiä (siis tarkoitan, että samat nimet ovat suosittuja).

  KIvaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 6. Emma-nimi taitaa olla Suomessakin tyttöjen suosituimpia nimiä. Huomasin listassa myös Mian. Se on täällä varmaan nykyään harvinainen, toisin kuin joskus 70-luvulla.

  Omille pojilleni halusin nimet, jotka eivät ole kovin yleiset, mutta eivät itsekeksityt tai liian erikoiset. Molemmilla on kolme nimeä. Mikään nimistä ei kulje suvussa. Vasta myöhemmin kuulimme, että mieheni papan isällä oli ollut yksi esikoisemme nimistä. Samoin kuopuksen yksi nimistä oli ollut minun pappani sodassa kuolleella veljellä.

  Mukavaa viikonloppua!

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 7. Yaelian, taitaa olla se innokkain Elvis-sukupolvi jo siirtynyt lastenteosta muihin puuhiin :) Totta, ainakin tuo Knox on tainnut nousta ihan vain Hollywood-parin innoittamana listalle. Minulle tulee Quinnista mieleen aina Anthony Quinn.

  Sirpa, ainakin Emma ja Mia sointuvat suomalaisenkin suuhun. Emilystä tulee helposti Emilia. Sofia ja Olivia taitavat olla myös ihan suosittuja.

  Fredrika, tuo Mia on siitä jännä, että sitä käytetään myös sotilasterminä "missing in action". Monet tyttöjen nimistä ovat ns. mummonimiä eli ne periytyvät isovanhemmilta. Sama ilmiö lienee Suomessa.

  Finnforlife, kiitos palkinnosta! Otan sen ilomielin vastaan. Kiitos, kun muistit!

  Mirjami, uskoisin, että nämä ovat suosittuja kaikissa englannin kielisissä maissa. Tosin meillä tehtaillaan paljon näitä omintakeisia taatusti uniikkeja nimiä. Onko teillä samaa ilmiötä?

  ReplyDelete
 8. Kristiina, nämä perinnenimet ovat kyllä veikeä juttu. Kun meidän tytär sai nimensä isoäitinsä mukaan, niin ystäväni minulle sanoi, että mummojen määrä on vakio. Siis nimet hyppivät sukupolvien yli ja isovanhempien nimet tulevat taas muotiin. Kuinkahan käy 60-luvun nimien, jotka itselle ovat tuttuja? Tulevatko joskus taas Sari, Sirpa, Timo ja Esa muotiin.

  ReplyDelete
 9. Oho, johan on nimiä, osa samoja kuin täällä nykyään kuulee usein. Esim. Emma, Mia, Ava ja Olivia tytöistä sekä pojista Alexander, Noah ja Daniel löytyvät lasten tuttavsita useampaan kertaan (ja vieläpä tuolla samalla kirjoitusasulla ;)).

  Sitten täälläkin on noita itse tehtyjä nimiä tai esim. Viron kalenterista lainattuja. Ainoa vika on, että aina ei tiedä onko kyseessä tyttö vaiko poika.

  ReplyDelete
 10. Assari, muistankohan oikein että lain mukaan nimen Suomessa piti olla sellainen, että siitä voi päätellä onko kantajansa mies vai nainen? Näin muistaisin asian joskus olleen.

  Nimet ovat varmasti kansainvälistymässä. Maailma pienenee ja sama nimi sopii monen kansallisuuden perinteisiin. Rikkauttahan se on :)

  ReplyDelete
 11. Tulin heti lukijaksi kun näin Elviksen vanhempiensa kanssa, olen elänyt sitä aikaa jolloin diggasin Elvistä, rakastan hänen laulujaan, minun lapsen lasten nimet on Ciara sera mimosa,ja Jimmy waltter Jeremias. Tervetuloa lukijakseni myös, katselemaan Suomen luontoa, kukkia ja lintujakin. t. pipsa (kaunista kesää sinne )

  ReplyDelete