Friday, April 8, 2011

Ms. Kerryn keittiöstä

Olen aiemmissa yhteyksissä kertonut ihanista naapureistamme Ms. Kerrystä ja Mr. Raystä. He ovat hemmotelleet meitä milloin suklaakakulla, milloin alkupaloilla ja jälkiruualla. Ms. Kerry on ollut taas vauhdissa. Viime viikolla saimme tämän erinomaisen alkupalaherkun:


Ms. Kerry kertoi, että koulussa hänen lastensa eväille hiukan hymyillään: niissä kun on yksityiskohtia ja taiteellista otetta. Yriän ottaa oppia siitä, miten vihanneksia tulee naposteltua ihan kuin vahingossa. Lautasen herkut hävisivät hetkessä.


Eilen illalla ovelta kuului koputus illallisaikaan. Ms. Kerry oli valmistanut crab cakes eli rapukakkusia. Itse en ole näitä valmistanut koskaan, ravintolassa silloin tällöin tilannut.

Lapset oppivat uuden termin. En ole tästä nyt kovin ylpeä, mutta herkkua maistellessa tulin puhuneeksi jotain "sikahyvästä". Ugh. Siinä sitten oli lapsille selvittämistä: mikä on sika, mitä tekemistä possuilla on rapujen kanssa ja miten ne liittyvät hyvään... Tosin päällisessä oli käytetty mm. pekonia, joten ihan läskiksi ei määritelmäni mennyt. Paras maistamani crab cake, ei siitä mihinkään pääse.

Meitä on siunattu upeilla naapureilla. Thank you Ms. Kerry!

13 comments:

 1. Ihana naapuri! Meidän naapurilla on samanlaisia ihania taipumuksia. Rouva Silva on tuonut kerran jos toisenkin amerikan-italialaisen keittiön herkkuja. Minä yritän vastineeksi palautella suomalaisen keittiön parhaita paloja: lammaskaalia, pullaa ja pannukakkua. Kultuurien vaihtoa maukkaimmillaan siis :)

  ReplyDelete
 2. Mä oon ihan rakastunut sun naapuriisi jo näiden tekstien ja kuvien perusteella. <3 Ihan uskomattomia herkkuja.

  ReplyDelete
 3. Taas voin vain huokaista ja sanoa - ihana naapuri.

  Se on niin totta, että jos olen "ehtinyt" laittaa vihannes/hedelmälautasen välipalaksi niin uppoaa paljon paremmin kuin se, että lapsen pyytäessä välipalaa avaan jääkaapin oven ja kysyn "otatko kurkkua tai tomaattia".

  Mukavaa viikonloppua sinne meren taakse!

  ReplyDelete
 4. Oi ihana Ms.Kerry! Miksi kaikilla ei ole tuollaisia naapureita;D Ihana vihanneslautanen,ja crabcakes are so delicious;nyt tuli nälkä!
  Kaunista viikonloppua Johanna!

  ReplyDelete
 5. Wanted: Yksi Ms. Kerry meidänkin naapuriksi! En ole muuten koskaan maistanut Crab Cakeseja. Oli varmaan herkkua!

  ReplyDelete
 6. Tosi mahtavat naapurit! Ja kaunis kattaus
  on jo puoli ruokaa.
  Crab Cakesit ovat minulle aivan uusi
  tuttavuus.
  Iloista viikonloppua teille!

  ReplyDelete
 7. Kyllä tuo Ms Kerry on ihan yliveto!
  Ihana salaattilautanen!
  Nuo rapukakut ovat ihan uusi tuttavuus minullekin.
  Meidän 6v. Paavo Pesusieni fani olisi varmasti halunnut maistaa rapukakkuja ;-)
  Meillä on joskus leikittykin Herra Ravun ravintolaa ;)

  ReplyDelete
 8. No voi jee. Kyllä on ihana naapuri! En ole kuullutkaan ennen rapukakuista, varmasti herkullisia.
  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 9. Kyllähän tuollainen naapuri kelpaisi meillekin. Täällä voitaisiin tuollaista kyllä pitää vähän outona, koska semmoiseen ei olla totuttu. Odotetaanko tällaisesta ystävällisyydestä vastapalveluksia?

  ReplyDelete
 10. No joo todellakin ihanat naapurit. Voisitkin joskus kertoa jos siellà on tapana tehdà kaikkea naapureiden kesken, kuten kaikissa realitysarjoissa jotka sieltàpàin tulee....niissà on milloin peli-iltoja milloin kàsityòkerhoa. Olis kiva kuulla jos tuollaiset asiat vaikuttavat esimrerkiksi asuinalueen valitsemiseen tai muuta :-o

  ReplyDelete
 11. Päivi, Rouva Silva kuulostaa oikealta Mamma Italianolta :) Olen tarjonnut Ms. Kerrylle karjalanpiirakoita, mutta muuten olen pidättyväinen ruokatarjonnan suhteen. Viiniä ja kuohuviiniä voimme joskus viedä ja salmiakkikossua maistattaa, mutta muuten rajoitamme sitten viemisemme muihin antimiin. Ms. Kerry on vain niin äärettömän hyvä kokki, että puolikelvolliset suoritukseni suomalaisen ruuan saralla eivät tekisi hyvää minun tai suomalaisen ruuan maineelle.

  Leena, tänään oli ilo tavat Ms. Kerry pariinkin otteeseen. Molemmilla kerroilla hän antoi kunnon karhumaisen halauksen ja rutistuksen! Ei hänestä voi muuta kuin pitää.

  Heljä, kiteytit sanottavani jälleen kerran niin erinomaisesti. Kyllä vain kunnon vihannesvati juustoineen houkuttaa enemmän kuin jääkaappituore porkkana tai retiisi :) Täytynee taas ryhdistäytyä tällä saralla.

  Yaelian, toivoisin, että olisit pääässyt maistamaan tätä taivaallista crab cake. En ole tämänveroista herkkua maistanut. Se oli jälleen kerran tyylinäyte Ms. Kerryn kokoilevasta keittiöstä, kuten hän itse sitä kutsuu. Meillä on satanut melkein koko viikonlopun. Vaihteeksi ihan mukavaa :)

  ReplyDelete
 12. Anne, eihän sitä tiedä, vaikka siellä teidän uuden kodin naapurissa lymyilisikin yksi kappale Ms. Kerryjä! Mulla on nyt peukut pystyssä.

  Sirpa, kauniisti esille laitettu ruoka kyllä inspiroi. Ms. Kerryllä on tämä taito aivan erityisesti hallussa.

  Ihanaa viikonloppua myös Sinulle. Kävin kurkkimassa kuviasi ja olit onnistunut jälleen niin kauniisti.

  Anne-Marie, nämä muuten ovat Paavo Pesusienen suurinta herkkua! Luulen, että teidän 6 v. olisi tämän herkun kelpuuttanut. Meillä on kyllä paljon yhteistä teidän 6 v. kanssa - minäkin olen ihan hullaantunut Sponge Bobiin!

  Mari, rapukakut ovat aikamoista herkkua. Ja varsinkin jos ne osaa valmistaa, kuten ruuanlaittotaidon saralla armoitettu naapurini.

  Ihanaa viikonloppua myös Sinulle!

  Tarutikki, vastapalveluksia Ms. Kerry tuskin odottaa. Meillä on sellainen hyväntahtoinen vastavuoroisuusperiaate, kaiketikin. Muistamme toisiamme tavallamme, ajoittain useammin, sitten toisinaan taas hillitymmin. Viimeksi tänään lahjoitin Ms. Kerrylle kirjan - the girl with the dragon tattoo. Meille vastavuoroisuus syntyy luonnostaaan: meiltä esimerkiksi löytyy pieneksi jääneitä pukineita, joita lahjoitamme. Hän taas on keittiössään mestari. Kerromme myös toisillemme vinkkeja monista asioista. Ms. Kerry on yksi niitä ihmisiä, joiden kanssa on luonteva olla ja ilo auttaa, jos mahdollista :) Kai tämä perustuu siihen, että pakkoa ei ole, vain antamisen iloa.

  Ciacy, kiitos vinkistä! Tämä onkin hyvä aihe. Meillä oli aikaisemmin kovin vireä porukka ja järjestimme mm. chilin maistelu illan, oli kokkauskerhoa ja naisten peli-iltoja. Edelleenkin kokoontuu puutarhakerho, kuntoilu- ja lukupiiri. Monenmoista menoa naapurustosta löytyisi. Klubitalolla olisi viikonloppuisin erityisruokalistoja ja viininmaistajaisia & musiikki-iltoja. Aika aktiivista toimintaa siis. Aikaisemmin ehti enemmän, kun lapset olivat pieniä ja ei ollut niin paljon heidän menojaan.

  ReplyDelete
 13. Täällä on ollut taas niin paljon mukavaa luettavaa ja katsottavaa. Blogimaailmassa ehtii viikossa tapahtumaan paljon asioita. Loma teki hyvää, meillä ei ollut edes läppäriä mukana.

  ReplyDelete