Sunday, January 16, 2011

Vuoden Masentavin Päivä

Tänään se on virallisesti, Vuoden 2011 Masentavin Päivä. Menneellä viikolla aamutv:tä katsellessa tämäkin asia valkeni. Virallinen nimi on "Blue Monday".

Vuoden masentavin päivä saadaan selville laskentakaavan avulla. Kaavassa otetaan huomioon mm. sää, kotitalouden velat, joulusta kulunut aika ja aika mikä kuluu siihen, että uudenvuoden lupaus pettää. Päivä on yleensä tammikuun 3. maanantai ja tänä vuonna siis 17.1.

Omasta vuoden 2011 lupauksestani olen yrittänyt pitää kiinni mahdollisuuksien mukaan. Tosin perhe lienee parempi arvioija ruuan maukkauden ja vaihtelevuuden suhteen kuin allekirjoittanut.

Tuokoon Colin Firth lohtua tähän ankeaan päivään. Edes mielikuvituksissani ei Mr. Darcy näyttänyt enemmän Mr. Darcylta kuin Colin Firthin esittämä herrahenkilö. Hra Firthille päivä ei ehkä ole niin surkean karvas; Golden Globe -palkinto elokuvasta King´s Speech kirkastanee elämää.

Vuoden onnellisimpaan päivään ei ole matkaa kuin viitisen kuukautta. Kesäkuussa juhannuksen tienoilla onni suorastaan poreilee!

19 comments:

 1. Miten onkin nain surkeaa lahtea toihin. Joka paikkaa kolottaa ja motivaatio on aivan hukassa. Mulla on nykyisin blue monday aika usein...

  Mutta mukavaa alkavaa viikkoa kumminkin! Mulla on vapaata jo keskiviikkona seuraavan kerran.

  ReplyDelete
 2. Muistan tämän uutisen viime vuodesta. Jotenkin tuo vuoden masentavin päivä titteli huvittaa minua, joten ehkä se päivä kääntyy loppujen lopuksi hauskan puolelle?! Tai sitten se on vähän lohdullista: jos tämä on se masentavin, niin hyvinhän tässä menee. Ei tämä niin kauheaa olekaan.

  Kohti kevättä, ja pirtetty viikkoon (vaikka heti tiistai aamusta alkaen)!! : )

  ReplyDelete
 3. Tämä olikin ihan uusi juttu minulle. Omasta mielestäni blue monday (tai vaikka monikossa) voisi olla jossain marraskuun paikkeilla, näin tammikuussa alkaa olla jo helpompaa kaikin puolin. Jännä tuo laskutapa joka tapauksessa :)

  Nyt täytyy kiiruhtaa kohti koulua, joten mukavaa alkavaa viikkoa täältäkin! Pidetään hyvä päivä, niin kuin entinen kollegani aina tapasi sanoa :)

  ReplyDelete
 4. Mua alko niin naurattaan, mä muistin, että olen syntynyt maanantainta, tammikuun kolmantena maanantaina kai sit. Googlettamalla selvis, että olenkin syntynyt tiistaina, ei siis kovin kaukana masentavimmasta päivästä.

  Mutta tänään on ollut kyllä oikein mukava päivä, masennuksesta ei tietoakaan. ;)

  ReplyDelete
 5. Hymyä huuleen elämä voittaa;
  http://www.youtube.com/watch?v=qExd-3oCTl4

  ReplyDelete
 6. Mulle alko vuoden masentavin päivä 17.1 maanantai, kosko sanomalehteä ei ole vielläkään tullut!? Kello repii jo 10.00, soitinkin jo jakeluun, vaikeuksia on, sanovat!Kyllä tämä tottumus on piintynyt tapa,"Keskisuomalainen" ja aamukahvi kuuluu ehdottomasti yhteen Suomessa. Unkarissa kun asun osan aikaa vuodesta ni siellä ei ole aamulehen kantoo, postilaatikkokin niin pieni ettei kunnolla isot kirjeen mene sisälle.... :)

  ReplyDelete
 7. ps.kannatti inistä ja kirjoittaa Amerikoihin asti, pari minsaa sen jälkeen kolahti eteisessä ja viellä tuoreelta painomusteelta tuoksahtava lehti tuli.... ;D

  ReplyDelete
 8. Joulun pyhistä ja kahden viikon lomasta tuntuu olevan jo ikuisuus... ehkä siksi, että viime viikonlopun vatsatauti ja flunssa kumosivat kaikki vuodenvaihteen levätyt hetket...

  Katselin juuri kalenteria; milloin on seuraava pidempi vapaa = pääsiäinen? Talvilomankin kun pidän varmaan vasta toukokuulla, aiemmin ei ehdi (joulun välipäivävapaat olivat ylityövapaita). Pääsiäinen on vasta huhtikuun loppupuolella... Uusi vuosi osui lauantaille, samoin Vapunpäivä. Se hieman masentaa, vaikka muuten päivä on lähtenyt normimaanantaina liikkeelle.

  ReplyDelete
 9. Mielenkiintoinen juttu. tosin, mulla ei ole masennuksesta tietoakaan. On tulevinaan oikeinkin hyvä päivä. Herra Heinämäkeä lainatakseni "paras päivä ikinä"! :D (Herra Heinämäki on Ylen lastenohjelman hahmo)

  ReplyDelete
 10. Blue Monday, täällä nimensä mukainen. Luonto on sininen ja valkoinenkin. Ei tosin masenna kovin paljon. Ja Mr.Darcy, on hän vaan ihana..

  ReplyDelete
 11. Meillä on oikea "Blue Monday" sää tänään, harmaata ja sumuista.

  Mr. Darcy on minunkin suosikkini. Jouluna viimeksi katsoin TV:stä neljä viimeistä jaksoa. Muistatko sitä jaksoa, jossa Mr. Darcy saapuu yllättäen linnaansa ja pulahtaa vaatteet päällä kotilampeen? Kun hän sieltä sitten kävelee kotiin paita liimautuneena selkään, niin vanhallakin katsojalla sukat pyörii jalassa. HIh.. Saattapi asia olla niinkin, että muistelen filmiä katsellessani , niitä tuntemuksia, joita tunsin kirjaa lukiessani joskus viisikymmenluvun lopulla. Minun Austenini on painettu 1953 ja siinä on kaunis punainen nahkaselkä, kirjan sivut ovat jo kellastuneet.
  Kiitos tästä kuvasta, Johanna. Sait mummelin muistelemaan menneitä.

  ReplyDelete
 12. Lontoossa on sataa kaatamalla ja on pimeää kuin säkissä (kello on kymmenen aamulla). Masentavaako... oh yes! Mutta Darcy piristi päivää -taas.

  Anna

  ReplyDelete
 13. Tämä maanantai ei minulle onneksi ole ollut masentava. Pääsin töistä jo kahdeltatoista, joten kotona oloaikaa on mukavasti tänään.
  Minulla on Ylpeys ja ennakkoluulo-sarja dvd:nä ja useamman kerran olen sen katsonut, en vähiten mr Darcyn takia :) Telkkarista katsottiin sitä s-tyttären kanssa lauantaina, hänen ensimmäinen Austen-kokemuksensa.

  ReplyDelete
 14. Kieltämättä hieman masentava päivä ollut.. mutta kyllä tästä piristytään. Ah ja voi, Ylpeys ja Ennakkoluulo on suurin suosikkini, olen täysin ihastuksissani vielä näin monen vuoden jälkeen. Eilen katselin tyttären kanssa telkkarista koko sarja yhteen pötköön ja hänkin tykkäsi kovasti. Ostin aikanaan sen myös DVD:nä ja aika ajoin nautiskelen Mr. Darcystä, ihan vain itsekseni, ja koskaan kyllästymättä. Ei ole Mr. Darcyn voittanutta <3 Onnea vaan hänelle pystin johdosta.

  ReplyDelete
 15. Enpäs tiennytkään,että tänään on vuoden masentavin päivä,mutta nyt kun tätä luin,niin ymmärsin miksi tänään unohdin tulen päälle kaasuhellalla(onneksi ei ollut mitään sen päällä) 4 tunniksi,kadotin bussikorttini,unohdin yhden ostoksen IKEAan.....Selvä selitys kaikelle tuolle löytyi nyt!
  Colin Firth on kyllä aika namun näköinen tuossa Mr Darcyna,,,,,

  ReplyDelete
 16. Kiitos Mr. Darcyn kuvasta!! Se piristi maanantaitani kummasti! :D (olen nähnyt kaikki Austenin tv- ja leffasovitukset ainakin kahteen kertaan...) Hauskempaa alkuviikkoa sinne! :)

  ReplyDelete
 17. Masentavaa onkin ,kun lunta tulee niin paljon ettei omaan pihaan enää meinaa mahtua!
  Mutta ei tämä muuten nyt niin masentavaa vielä ole ollut ;-)
  Mulle tulee aina Colin Firthistä heti mieleen Bridget Jonesin Mr. Darcy ;-)
  Katsoin muuten tänään ennen töihin lähtöä sen Julia&Julie..oli ihan mukava elokuva!

  ReplyDelete
 18. Ihana kuva, ihana elokuva :)
  Täällä satanut vettä eilisestä saakka :(
  Turun kulttuuripääkaupunki vuoden avajaisia vietettiin paukkupakkasissa, jotka sitten vaihtui vesisateeksi. Säät näköjään yllättää kokoajan! Nyt niin liukasta, ettei ulos uskalla mennä!
  Juu sopiva nimi tälle maanantaille, huomenna päivä parempi :)

  ReplyDelete
 19. Hah,mä aloitin sitten uuden vuoden lupaukseni sopivasti sinä päivänä milloin sen pitäisi olla jo mennyttä ?!

  ReplyDelete