Tuesday, January 11, 2011

Jäätä

Viimeisimmästä "winter storm" varoituksesta selvisimme säikähdyksellä. Jäätä ei tullut niin paljon, että sähköjohdot tai puut olisivat katkeilleet, mutta koulut olivat tänään kiinni.

Lasten kanssa olemme ihmetelleet potkukelkkaa. Tai siis lapset ihmetelleet, minä yrittänyt kertoa tästä ihmeellisestä ja oivallisesta kulkupelistä. Nyt olisi passelit potkukelkkakelit.

Menetetty koulupäivä täytyy tehdä myöhemmin. Tulevana lauantaina on herätys aamulla klo 6.30 ja lapset opiskelevat puoleenpäivään. Kurjinta on silloin, kun korvauspäivä menee toukokuulle ja kouluviikko on kuusipäiväinen. Minulle tältä talvelta lumi ja jää riittäisi. Saas nähdä mitä luontoäiti tuumaa.

Illalla katsoimme mieheni kanssa elokuvan "Rabbit Hole". Yleensä vältän katsomasta elokuvia, joissa lapsia menetetään tai lapset ovat rikoksen uhreina. Moni Criminal Minds on tästä syystä jäänyt väliin. Nytkin valmistauduin karkaamaan matkoihini jos tunnelma käy liian painostavaksi.

Surullinen ja tuskallinen aihe herätti monia mietteitä. Nicole Kidman on kaunis nainen ja Aaron Eckhart on ollut suosikkejani elokuvasta "Thank you for smoking" saakka. Sandra Oh onnistuu näyttää yhtäaikaa surulliselta ja koomiselta.

Elokuvassa Kidman ja Eckhart ovat pariskunta, jonka elämä muuttuu dramaattisesti heidän 4-vuotiaan poikansa kuoleman vuoksi. Elämä onkin ylösalaisin, mikään entinen ei enää päde. Juonesta en paljasta tämän enempää. Aihetta käsitellään pienimuotoisesti, isommasti revittelemättä.

Elokuvan jälkeen menin nukkumaan levollisin mielin. Mietiskelin, että ehkä paralleelissa universumissa touhuaa toinen Johanna. Se täytyy pitää silloin mielessä, kun oikein kyrsii ja kiukuttaa. Toisaalta myös silloin, kun ei huomaa olla kiitollinen kaikesta siitä hyvästä mitä elämässä on.

12 comments:

 1. Huih, onneksi selvisitte säikähdyksellä! Täälläkin on tuullut ja ripsutellut, mutta on se vaan niin erilaista kuin siellä...

  Kunpa luontoäiti rauhoittuisi!

  Voikaa hyvin!

  Ps. Sait kiinnostumaan elokuvasta, vaikka olenkin heikkohermo kyseisiä elokuvatyyppejä kohtaan.

  ReplyDelete
 2. Ylva, meillä on niin kurjaa, kun ei tarvitse olla edes oma lähitienoo lumessa tai jäässä, kun koulut suljetaan. Koulupiiri on aika laaja.

  Aamu-uutisissa kerrottiin että lähes puolitoistasataa autoa oli päätynyt ojan pohjalle. Tiet olivat kuin peiliä.

  Pidin elokuvasta. Oli jännä nähdä, miten eri tavoin isät ja äidit, ihmiset yleensä, asioihin suhtautuvat.

  ReplyDelete
 3. Minullekin riittäisi lumi täällä!
  ja lisää vaan tulee...
  Poika menee potkurilla kouluun,kun siihen saa luistimet ym. kyytiin,niin on kuulema helpompi ;-)

  Tuon elokuvan voisi katsoa ,jos vaan sen täältä löydän.Kuulostaa surulliselta..

  ReplyDelete
 4. Anne-Marie, meidän lasten oli aika vaikea ilman kuvaa hahmottaa minkälainen kulkupeli potkukelkka on. Sitten kun katsottiin kuvaa jo alkoi aueta. Suomessa on kuulemma kaikki niin paljon coolimpaa...

  Elokuvan aihe on surullinen. Mutta veikkaan, että elokuvan jälkeen olosi olisi ihan hyvä, toiveikas.

  ReplyDelete
 5. Luulen, että tuo leffa ei olisi yhteensopiva kanssani vaikka mielenkiintoiselta kuulostaakin. En tykkää katsoa elokuvia joissa lapsille sattuu jotain pahaa tai jos ne katoavat tms..

  Teilläpäin ei siis ole potkukelkalle vastinetta? Tosin taitaa talvet olla niin leutoja että käyttöpäiviä ei juuri olisi vuosittain välttämättä kovinkaan montaa jos ollenkaan. Otaksunko oikein?

  ReplyDelete
 6. No onpas teille kelit tulleet. :)
  Täälläkin saisi lumentulo jo tosiaan helpottaa ja kevät ja aurinko tulla! :)

  ReplyDelete
 7. Noh, meillä on myös täällä varsinais suomessa pääkallo kelit. Ihanat lumet painuvat kasaan ja vettä tuli paripäivää, sillä seurauksella, että tiet ovat jäätä :( Busseja ojassa, Katoilta tippuu valtavia lumikuormia ihmisten niskaan, Hesassa yks mies kuolikin juuri näin!
  Tuulet on kovat. Ihmeellistä talvea on ollut, ja mitähän vielä ennättää olemaan..
  Mutta tuntuu ne kyllä siellä teillä ne vaihtelut olevan vielä nopsempia, vihreistä nurmikoista, lumeen ja jäähän :)

  ReplyDelete
 8. Assari, tiedän mitä tarkoitat. Sen vuoksi minäkin yleensä jätän elokuvat ja tv-ohjelmat väliin. Tämä oli kuitenkin tehty jollain tapaa lempeästi.

  Ei ole potkukelkkoja. Pulkkakin oli hankala löytää. Jossain pohjoisen osavaltioissa voisi vaikka potkukelkkoja ollakin. Kai suomalaiset toivat mainion keksinnön tänne mukanaan.

  Christina, säät vaihtelevat hurjasti. Jonain päivänä voi olla t-paita yllä ja sitten seuraavana on jäätä. Tekee pukeutumisesta haasteellista :) Lumi on vaihtoehtona kivempi kuin tämä jää. Jää on niin painavaa, että tuo tullessaan jos minkälaista tuhoa.

  Jaana, näin tuon uutisen Helsingistä. Olipa surullista ja kovin turhaa. Näyttäisi sattuneen monenlaisia onnettomuuksia. Pidetään peukut pystyssä, että loppu talvi olisi vähän helpompi!

  ReplyDelete
 9. Teillä siellä ei ole totuttu jäähän, meillä saisi koulut olla talvella kiinni jatkuvasti, jos jäätilanne olisi kriteerinä.
  Eilen tein sen virheen, että lähdin postilaatikolle Reiska-tossuissa. Oli kamalan liukasta, luulin jo joutuvani konttaamaan takaisin. Selvisin kuitenkin ja harmittelin omaa tyhmyyttäni, en taida minäkään koskaan oppia. :)

  ReplyDelete
 10. Unelma, onneksi selvisit ehjin nahoin! Reiskat taitavat olla aika liukaspohjaiset. Minäkin juuri liukastelin bussipysäkiltä lapsia saattamasta. Tänään koulu alkoi vielä kaksi tuntia myöhemmin kuin normaalisti.

  Vuodessa on yleensä n. 5 päivää jolloin on lunta tai jäätä. Sitä varten ei hankita kitkarenkaita tai edes lumiketjuja. No, nelivedolla tietysti pääsee aika vaivattomasti. Olemme olleet hämmästyneitä, että tiet kuitenkin suolataan, aurataan ja hiekoitetaan.

  Tänään taas aurinko paistaa ja näyttää lupaavalta. Päivän huomaa jo pidentyneen.

  ReplyDelete
 11. Vaikka joskus syksyn pimeät tuntuvat raskailta, en vaihtaisi näitä neljää vuodenaikaa mihinkään.
  Hauskaa, että lapsesi ajattelevat, että Suomessa on kaikki coolimpaa, taitavat lapset ja varsinkin nuoret ajatella täällä toisinpäin:)

  ReplyDelete
 12. Tarutikki, kyllä vain vuodenajoissa on oma viehätyksensä. Aikaisemmin asuimme osavaltiossa, jossa oli aina kesä. Minulle sateen ystävälle oli vähän yksitoikkoista.

  Sitä kaipaa ja ihailee, mitä ei ihan heti ole saatavilla. Lapsista Suomi on tosi hieno paikka, kun siellä saa käydä ihan yksin R-kioskilla ja K-marketissa (K-Mart, kuten he sanoivat), uimahalli on tosi upea (mielikuva jäi siitä kun jouduimme vuokraamaan takkahuoneen, vaikka onhan ne uimahallit muutenkin upeita) ja kävellä voi joka paikkaan. Tytär on sitä mieltä, että hän isona tyttönä muuttaa Suomeen :)

  ReplyDelete