Tuesday, January 4, 2011

Cupcakevyöry

Varsinainen cupcakevyöry on kohdannut perhettämme. Eilen soi ovikello ja naapurin poika toi Sponge Bob leivonnaisia. Pohjana suklaakakkua ja kuorrutuksena sinistä voikreemiä. Tosinainen ei tietenkään kuppikakkuun tukehdu, mutta kyllä tämä tiukkaa alkaa tehdä. Hyviä olivat!

Bussipysäkki on vähän kuin ennen vanhaan tupakointitilat: niissä kuulee parhaat juorut. Tänä aamuna kuulin mielenkiintoisen jutun. Jostain kumman syystä puhe siirtyi siivouksen ja pyykinpesun kautta yöpukuihin. Naapuri tarinansa lomassa kertoi, että heillä vaihdetaan yöpuvut joka päivä. Siis pyjamaa käytetään yksi yö ja sitten se pestään.

En sanonut mitään. En voinut paljastaa siltä seisomalta, että meillä mennään joskus samalla yöasulla melkein viikkokin. Jos pyjama laitetaan puhtaan lapsen ylle ja se päällä ei muuta kuin nukutaan, niin olen järkeillyt tällaisen pesuvälin riittävän. Olen ajatellut, että pesuainejäämät kutittavat ihoa ja parempi jos niitä jäämiä on mahdollisimman vähän. Kuuma kesäaika on erikseen, silloin pesuväli on vähän lyhyempi. Asutkin tietysti kevyempiä. Mutta miten on, pitäisikö yöasu pestä päivittäin?


P.S.

Kaipailin postaus pari sitten ruokablogeja. Tänään löysin Iltalehden listan vuoden 2010 parhaista ruokablogeista. Onnea voittajille! Tässä vielä lista:

Suomen TOP-10 ruokablogit

1. Kinuskikissa http://www.kinuskikissa.fi/

2. Hellapoliisi http://www.hellapoliisi.fi/

3. Pastanjauhantaa http://pastanjauhantaa.blogspot.com/

4. Cebicin keittiössä http://cebic.vuodatus.net/

5. Kirsin keittiössä http://kirsi1974.vuodatus.net/

6. Kakku Helmi http://jimijjjp.vuodatus.net/

7. SILLÄ SIPULI http://sillasipuli.blogspot.com/

8. Unelias kokki http://uneliasblogi.blogspot.com/

9. Siskot Kokkaa http://siskotkokkaa.blogspot.com/

10. Polkkapossu http://polkkapossu.blogspot.com/

22 comments:

 1. Onko joku erityinen syy tuohon cupcake-vyöryyn?Kivoja naapureita! Tänään juuri katselin yhdessä kaupassa Martha Stewartin sikakallista cupcake-kantolaukkua....
  Nuo kaikki ruokablogit ovatkin tuttuja,ja yhden blogin väen olekin tavannut oikeastikin...

  ReplyDelete
 2. Yaelian, ei tälle vyörylle oikein ole muuta syytä kuin että naapureilla on joko ylimääräisiä kakkusia tai sitten haluavat ilahduttaa. Lapsethan näistä ovat ihan innoissaan etenkin kun en itse kakkuja juurikaan värkkää.

  Oli kiva löytää tämä "virallinen" lista. Muutamaa olen jo käynyt aikaisemmin tutkimassa. Täytyy pistää lista visusti talteen. Näistä varmasti löytyy apua jos jonkinmoiseen kokkausongelmaan.

  ReplyDelete
 3. Onko nuo jotain Paavo pesusieni karkkeja tuossa cup cakejen päällä?

  Herttinen, ei yöpukuja tarvitse joka yöksi vaihtaa, paitsi jos on kipeänä tai muuten vaan sattuu sotkeentumaan vaikka aamupalapöydässä (iik, saako aamupalaa syödä yöpuvussa??! : )

  ReplyDelete
 4. Anne, nämä Paavot ovat muovisia sormuksia. Usein kuppikakun päälle upotetaan sormus.

  Kiva kun vastasit tähän mun yöpukuihmettelyyn. Olen jo miettinyt, että olenko ihan sikapossu. Meillä syödään juuri tuosta syystä aamupala yökkärit ja aamutakin yllä: jos kaatuu päälle niin ei tarvitse kouluvaatteiden suhteen tehdä uusia suunnitelmia.

  ReplyDelete
 5. Hehee, yöppikö pitäisi pestä kerran jälkeen?! Meillä ainakaan ei, viikko menee kevyesti, paitsi tosiaan jos on sairas.
  Herkullisen näköisiä cupcakeja...

  ReplyDelete
 6. Mari, nyt alkaa jo helpottaa. Minä tosiaan mietin olenko ymmärtänyt jotain väärin...

  Kakut oli hyviä ja en edes viitsi ajatella kuinka paljon kaloreita niissä oli.

  ReplyDelete
 7. Juu, ei vaihdeta meilläkään joka yöksi yöpaitaa/pyjamaa :) Tosin neiti 3v on tällä hetkellä sitä mieltä, se olisi mukavaa. Iltaisin ilmestyy usein juuri kaapista otetussa, puhtaassa yökkärissä, vaikka edelliseniltainen olisi yöpaitapussissa tallessa. Ei kuulemma löydä sitä :) Ei vaikka yhdessä "etsittäisiin"....

  Aamupalaakin meillä syödään yöpaita päällä, minä itsekin teen niin. Pakko on saada kahvia ennen aamutoimia :) Yksi ainoa sääntö meillä on yöasun suhteen ja se on se, että lounaalle ei kukaan ilmesty yökkärissä, ellei ole tosiaan kipeä. Ei edes lomalla, eikä edes murkkuikäinen :)

  Summa summarum, yöpaita vaihdetaan tarpeen mukaan (jos likaantuu) tai muutaman päivän välein.

  P.s.Ihanat Paavo Pesusieni cupcakesit :)

  ReplyDelete
 8. Meillä syödään yökkärissä sekä ilta- että aamupalaa. Esikoinen tosin ei halua pitää pyjamaa ( sanoo olevansa kuumaverinen ), joten hän on boxereissa. Ihan hullua yöpukua on päivittäin vaihtaa, ellei se oikeasti ole likainen. Pari yökkäriä per viikko, ja sillä pärjää normaalioloissa :)

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 9. Kyllä se vähän tuhlaukselta tuntuu, jos pesee yökkärinsä joka yön jälkeen. Tai sitten hurjalta hikoilulta. Meillä vaihdetaan yökkärit pääsääntöisesti kerran viikossa, tarpeen mukaan useammin.

  Me ei viedä lapsia talviaikaan ihan joka päivä suihkuunkaan, kun ihot kuivuvat niin kovin. Aattele! ;) Joku on kohta oven takana päivittelemässä, että laiminlyödäänkö täällä lapsia... Kesäaikaan käyvät joka ilta suihkussa, sillä silloin tuolla ulkonakin likaantuvat ihan eri tavalla.

  Herkkuja ootte kyllä saaneet! Nams! :DD

  ReplyDelete
 10. Se on vaan amerikkalainen tapa:) Olin muinoin kahdessa perheessä au pairina ja kyllä ne pyykkivuoret oli jotain ihan kamalaa, kun KAIKKI vaatteet laitettiin yhden käyttökerran jälkeen pyykkiin...
  Meillä yökkärit vaihdetaan pari kertaa viikossa tai tarpeen mukaan.
  Kinuskikissan leivontablogi on muuten aivan loistava! Olen sieltä löytänyt ihania ohjeita ja saanut kaikki kaverinikin ihan Kinuskikissa-faneiksi:)
  Minna

  ReplyDelete
 11. Satu, nyt alkaa jo helpottaa. Tosissani jo mietin olenko ihan mahdoton sottapytty.

  Teilläpä on valloittava pikkuneiti. Kuulostaa jo nyt nuoresta iästään huolimatta hyvin naiselliselta :)

  Minä en tohdi mennä edes aamutakki yllä hakemaan aamulehteä. Matka ei ole pitkä, mutta en halua että naapurit näkevät minut vaaleanpunaisessa pörröisessä aamutakissa. Tuntuisi jotenkin mahdottoman nololta. Ei sen puolene moni muukaan näyttäisi hakevan lehteä pukeutumatta ensin.

  Krisiina, tämä vahvistaa käsitystäni. Olen siis nähtävästi tässä asiassa ihan tervejärkinen.

  On muuten jännä, miten samaan lapsikatraaseen sattuu lämmin- ja kylmäverisiä. Autossa varsinkin on hankalaa, kun yksi lapsista on tikahtua kuumuuteen ja pari sitten kalisuttaa hampaitaan.

  ReplyDelete
 12. Ylva, minäkin ajattelin että se on sekä tuhlausta että myös iholle huono juttu. Kyllähän joka pesukerrasta jää pesuaineita vaatteeseen ja se jos mikä kutittaa.

  Meidän tenavat taitavat olla ainoat jotka eivät pese hiuksiaan joka ilta. Luulen, että kutrit putoaisivat päästä jos niitä joka ilta shampoolla pestäisiin. Tässäkin asiassa olen yrittänyt käyttää järkeä.

  Minna, kiitos Sinulle tästä tiedosta! Päällysvaatteet pistän suosiolla jo melkein päivän käytön jälkeen pyykkiin. Vähän riippuen säästä ja olosuhteista. Joitakin farkkuja voidaan pitää pari kolme kertaa. Mutta tietysti eri päivinä. Olisi kauhistus jos kouluun mentäisiin samoilla vetimillä kahtena päivänä peräkkäin.

  Taitaa kuitenkin olla viisasta olla jakamatta näitä "omituisia" tapoja muiden kanssa. Toisaalta meiltä muualta muuttaneilta vähän odotetaankin omaperäisyyttä ;)

  ReplyDelete
 13. Minna, unohtui ihan. Kinuskissalla on tosi herkkusivut! Käyn aina välillä silmiä lepuuttamassa ja ihmettelemässä kuinka joku voi olla niin taitava & kekseliäs & viitseliäs!

  ReplyDelete
 14. Voi,meidän nuorin olisi haltioissaan noista Paavo-leivoksista! On sellainen Paavo-fani ;-)

  Meilläkin vaihdetaan "vaan" yhdet/kahdet yökkärit per viikko..riippuen onko aamupalalta tai iltapalalta jäänyt puhtaaksi ;-)
  Olin saada hepulin meillä olleen japanilaisen vaihto-oppilaan kanssa kun hän laittoi aina kaikki vaatteet pesuun päivän jälkeen..hih

  ps.elämä taitaa hymyillä sittenkin ;-)

  ReplyDelete
 15. Ei todellakaan meillä pestä kerran käytön jälkeen yöpukua myöskään :D Aivan hassua :D Jos puku ei ole likainen, ei sitä tarvitse pestä, ehkä tosiaan viikon välein meilläkin, joskus harvemminkin - yöllähän se vain on päällä ja näin talvella ei edes hikinen aamulla, joten hyvin menee :)

  Hurrrjan hauskat cupcaket!

  ReplyDelete
 16. Anne-Marie, onpas mukava jos hymyilyttää!

  Teillä on varmasti ollut hyvin mielenkiintoinen vaihto-oppilas. Kuvittelisin, että jossain mielessä japanilaisen on helppo sopeutua suomalaiseen kulttuuriin.

  Juuri taas tulin koneen äärelle valkkaamasta lasten huomisia outfittejä. Varsinkin pojilla näyttäisi olevan jokin sisäänrakennut mekanismi vetää ylle ensimmäiset vaatteet, jotka käteen sattuvat. Niin väliä matsaako ne vai ei.

  Salanimi, hyvä, hyvä! Sinä vielä vahvistit käsitystäni, että tässä asiassa on lupa käyttää maalaisjärkeä. Muitakin vaatekappalaita tarkastelen nykyisin kriittisemmin esim. neuleita, enkä heti nakkaa niitä koneeseen.

  Nämä kuppikakut olivat kyllä mainiot. Paavo Pesusieni (nytpä opin suomen kielisen nimenkin!) on ollut yksi niitä sarjoja, joita olen jaksanut lasten kanssa katsoa. Heille ei ole ihan aina auennut, että mille se äiti taas hekottelee.

  ReplyDelete
 17. Tulit vain kohdalle, ystäväni sivujen kautta ja tuntu meillä olevan samoja kiinostuksen aiheita!? Joten painoin nappia ja sitouduin lukijaksi! Siniset kuppikakut toivat mieleen omat amerikan ajat ja elot siellä ja täällä! Lumiset terveiset täältä keskisestä Suomesta!

  ReplyDelete
 18. Tervehdys,

  tutulta kuulostaa yöpukujen pesu joka käytön jälkeen, osa amerikkalaisista ystävistäni (mm. vaihtariperheeni) pesi kylpypyyhkeet samoin yhden käyttökerran jälkeen. Eli siis kylvyn/suihkun jälkeen otettiin aina puhdas pyyhe, siihen kuivattiin ja sitten pyyhe pyykkikoriin...

  ReplyDelete
 19. Minulla on tuttava (mies), joka on niin sairaalloinen, ettei voi panna päällensä esimerkiksi alushousuja, jotka on kerran riisunut. Jos mä menee lääkärille ja joutuu siellä riisuutumaan, hänellä on puhtaat varavaatteet mukana, vaikka on juuri tuntia ennen pukenut kotona puhtaat vaatteet päälle. Hänellä se taitaa kyllä olla jo vähän sairaalloista. Yksi työkaverini pesi villapaidat joka käytön jälkeen, kunnes me muut valistimme häntä, että se ei ole tarpeellista ja hän jopa otti opiksi. Ei kyllä tulisi mieleen pestä yövaatteita joka päivä.

  ReplyDelete
 20. Aivan turhaa on vaihtaa yöpukua joka paiva.Johan siina kuluu vaatekkin,kun koko ajan pestaan.Taikka,jos naapurilla onkin kuukaudelle yöpuvut,ja pesee kerran kuussa.
  Todellakin myös pesuainejaamat vaikuttavat enemman noin tiheassa vaatteen vaihtamisessa.
  Kiitti,kun laitoit löytamasi ruokablogilistan tanne.
  Kivaa viikon jatkoa sinulle.

  ReplyDelete
 21. Maikku, kiva kun tulit poikkeamaan! Olen katsonut säätiedotuksista, että Keski-Suomessa on sekä lunta että kylmää. Viime kesänä siellä suunnalla perheen kanssa viipotimme, mm. Aalto Alvari tuli tutuksi.

  ReplyDelete
 22. Stine, tämä valaisee entistä enemmän ja saa helpotusta pyykkiahdinkooni! Ei meilläkään sentään joka käyttökerran jälkeen pyyhettä pyykkiin pistetä. Varsinkin kesällä olisi aika homma, kun altaalta tulee pyyhkeitä sitten tuplasti.

  Allu, kuulostaa siltä, että ystäväsi elämä saattaa käydä jo vähän hankalaksi tämän asian vuoksi. Vertaisin sitä jo vähän pakonomaiseen tarpeeseen pestä käsiä. Sekin rajoittaa elämää aika paljon, vaikka kyllähän ne kädetkin on hyvä pestä.

  Villavaatteet ovat siitä kivoja, että puhdistuvat myös tuulettamalla. Minä kaipailen niiden suhteen kunnon pakkasia, että saisi "syväpuhdistettua".

  Sateenkaari, ihan totta, kuluuhan siinä myös vaate. Lasten yökkärit ovat usein polyesterisiä, joten ne ovat kyllä muutaman pesun jälkeen aika karmivan näköisiä. Polyesteri on materiaalina paloturvallisuussyistä. Minä yritän löytää puuvillaisia ja tuon niitä Suomesta tullessani.

  ReplyDelete