Saturday, January 1, 2011

1.1.11

Jos uusi vuosi pitää aloittaa jollain päivämäärällä, niin 1.1.11 kuulostaa kyllä hyvältä. Meillä on palattu kuin taikaiskusta normaaliin elämään. Lämpömittari näyttää suotuisia lukuja, lumi on sulanut, maa vihertää. Joulu ja Winter Wonderland katosivat yhdessä yössä.

Telkkarista ei tule Itävällan mäkiviikkoa eikä Wienin uudenvuoden konserttia. (Olen muuten usein miettinyt miksi Itävalta on Euroopan uudenvuodenpäivän pääkaupunki. Kovin on Itävalta vetoista vuoden ensimmäisen päivän vietto.)

Aamulla näin ehkä tavallista useamman hölkkääjän. Matkalla aamupalaravintolaan huomasin, että moni on taas körötellyt ostarille. Autojen pesupaikat olivat täynnä, kuten myös ravintolat. Naapurit purkavat jouluvaloja ja puhdistavat pihamaita. Miehet pärisyttävät painepesureita ja roskapuhaltimia sydämensä kyllyydestä. Tästä on hyvä jatkaa. Kunhan Eggs Benedict ensin sulaa...

19 comments:

 1. Kylläpä teillä jo asteluvut näyttävät lupaavilta! kevät koittaa!!
  Meillä taitaa "parhaat" pakkaset olla vielä edessä...

  Onnea alkaneelle vuodelle!

  (Kiitos kivasta blogistasi.Silloin tällöin täällä vierailen)

  ReplyDelete
 2. Vaahtera-Maria, onpas mukava kun tulit. Kyllä vain nyt on sellainen normaali lämpötila. Perinteisesti helmikuu on sitten viileämpi ja yleensä vasta silloin on satanut luntakin. Onnea ja iloa Sinunkin vuoteesi!

  ReplyDelete
 3. Tuo olikin muuten hyvä pohdinta, että miksi Itävalta on UV:n pääkaupunki Euroopassa. Tämä on niitä asioita, mihin on niin tottunut ettei sitä osaa edes ihmetellä. Täytyy yrittää selvittää jostain, sillä tämä alkoi kiinnostaa. ;)

  Onko siellä teillä mitään ohjelmaa joka toistuisi vuodesta toiseen samana? Kai teidänkin presidenttinne pitää jonkinlaisen puheen, mutta onko muuta.

  ReplyDelete
 4. Tulipa mieleen, että eikös Wien ole eurooppalaisittain melkoinen musiikinkehto. Siis eikös se ole ns. oopperamusiikin pääkaupunki jo historiallisestikin ja on siis sitä edelleen. Vai olenko väärässä? Se voi olla, että tässä tulee nyt julkisesti todistettua olevansa täysi tollo ja sivistymätön moukka. :D
  Sitten väittäisin Mozartin lisäksi itävaltalaisia olevan Straussin ja Schubertin. Varmasti monia muitakin, mutta nuohan on todella kuuluisia ja säveltäneet iki-ihanaa musiikkia.

  Wien on muuten mun yksi suosikki kaupunkeja. Tykkään ja kovasti. Tosin en ole montaa kertaa käynyt, mutta toivottavasti vielä joskus on mahdollista matkustaa sinne.

  ReplyDelete
 5. Täällä varsinaissuomessa hukutaan lumeen sanan varsinaisessa merkityksessä. ja viikon päästä pitäisi tulla taas hurjasti lisää, minne se enää mahtuu, kun nytkin tiet ovat kapeita ja lumivallit huolestuttavan isoja!
  Kyllä talvi on ihanaa silti ja parasta kun ollaan kevättä kohti menossa :)
  Ihanaa alkanutta vuotta sinulle sinne!!

  ReplyDelete
 6. Hyvää tätä vuotta!

  Strauss-konsertti ja mäkihyppy ovat uudenvuodenpäivän ehdottomat tv-ohjelmat. Harmittavasti missasin konsertista tunnin, mutta sain onneksi nautiskella Tonava kaunoisen ja muuta ihanaa... Lisäksi konserttisalin kukkaloisto on mykistävä.

  Olen vain kerran piipahtanut Wienissä ( junalla päiväreissu Budapestistä), mutta tänäänkin sanoin miehelle, että kaupunkiin täytyy päästä uudestaan, ja silloin kierrellään linnat ja palatsit.

  Mäkihyppy on ihanaa ja Ahosen Janne ehdoton suosikkini!

  Yst.terkuin: Kristiina

  ReplyDelete
 7. Assari, kyllähän Wienin konsertti on sekä perinteikäs että kaunis! Se ehkä jollain ilmakanavalla meillä näkyisikin, mutta en ole tullut etsineeksi. Ja olet kyllä oikessa, että perinteet velvoittavat ja sikäli Wien on itseoikeutettu konsertin järjestäjä. Niin monta kertaa tuli konserttia katsottua, että muistan vielä kauniit balettiesitykset ja uljaat ratsut, joita näytettiin musiikin lomassa. Mielessä ovat Tonava kaunoinen ja hauska Radetzky marssi, jonka aikana katsojat saavat paukuttaa käsiään.

  Tänä vuonna presidentin uudenvuoden puhe taisi olla jokaviikkoisen katsauksen tilalla. Obama lupasi yrittää saada aikaiseksi enemmän yhteistyötä demokraattien ja republikaanien välille.

  Mun täytyy tunnustaa, että jos televisiossa on jokin perinteinen uudenvuoden ohjelma tai lähetys, niin en ole sitä kaikkien näiden vuosien aikana löytänyt!

  ReplyDelete
 8. Jaana, minun on vaikea uskoa että lunta tulee sinne vielä lisää! Muuten, kesäkuussa kun kävimme Suomessa, niin lasten kanssa löysimme vielä melko suuren sulamattoman luminietoksen metsästä. Oli meillä siinä ihmettelemistä.

  Onnellista uutta vuotta Sinulle!

  ReplyDelete
 9. Kristiina, Ahonen näytti olleen jälleen vedossa. Paras vissiin suomalaisista. Aika mainio veto konkarilta!

  Varsinkin alkuaikona minulla oli ikävä näitä uudenvuodenpäivän lähetyksiä. Niihin oli niin tottunut. Täkäläisittäin päivä tuntuu arkisemmalta, aika paljon samalta kuin mikä muukin vapaapäivä.

  Minäkin haluaisin viedä lapset katselemaan kaikkia mahdollisia Euroopan kauniita kaupunkeja. Sen muistan, että Wien on ollut joskus matkalaisen kukkarolle aika kallis tutustumiskohde. Himoittu sacherkakku teki budjettiin hyvän loven!

  ReplyDelete
 10. Mmm,Eggs Benedict,dinereissa on hyvät aamiaiset;D
  AIka lailla samanlaiset asteet täälläkin;tosin tuota 25C astetta oli erittäin aikaisin aamulla ja täksi päiväksi on luvattu taas lämpenevää...
  Mukavaa vuoden alkua Johanna!

  ReplyDelete
 11. Täällä myös viheriöi, mikkä valloittavan ihanaa. +2 näyttää nyt kuuden jälkeen aamulla mittarissa.

  Itsellä Wienin konsertti ja "Illallinen yhdelle" (Der 90. Geburtstag / Dinner for One).

  Tänä vuonna katselin Wienin konsertin Ranskan kanavalta ja sain 5veenkin katsomaan balettiosuuksien houkuttamana.

  ReplyDelete
 12. No voi jee mitkä asteluvut. No, täällä on nyt aika "lämmintä", pakkasta on -6... :)
  Hyvää tätä vuotta!

  ReplyDelete
 13. Suomi taitaakin olla perinteiden maa monessa asiassa..itsenäisyyspäivänä aina Tuntematon sotilas,jouluna Lumiukko ja uutena vuotena nuo mainitsemasi ohjelmat...

  Itävaltaan kyllä voisikin mennä katselemaan jälleen kauniita paikkoja ja siellä oli tosi ystävällisiä ihmisiä! Kuten myös Irlanissa (jonne taisin menettää palan sydäntäni...)

  Mutta meillä lunta riittää ja pakkastakin.Nyt -18

  Hyvää alkanutta vuotta sinne lämpimään!

  ReplyDelete
 14. Olisipa meilläkin jo lumet sulaneet, vielä ei ole toivoakaan, huomenna saadaan taas lisää lunta.
  Uudenvuoden konsertti on minulle ollut aina ensimmäisen päivän ohjelmassa jo kuusikymmenluvun alusta asti. MOnta vuotta katsottiin mustavalkoista televisiota.
  Miehen kanssa katsomme yhdessä mäkikisoja, tänä vuonna oli suomalaisilla huonoa onnea. Onneksi Janne pärjäsi, suon sen hänelle mielihyvällä.
  Tästä saadaan taas vuosi käyntiin.

  ReplyDelete
 15. Yaelian, eilen ei tarvinnut sitten muuta syödäkään... oli kylläinen olo koko päivän!

  Mittari kimposi eilen iltapäivällä vielä vähän ylemmäs. Nyt on edessä se vuodenaika, kun välillä on kylmä ja välillä kuuma. Helmikuussa sitten kunnon pakkaset (ainakin -5 C yöllä!) jos edellisten vuosien säihin on luttaminen.

  Heljä, mä luulin olevani ainoa joka katsoo Grevinnan och Betjänten! Katsoin sen nimittäin Youtubesta koko perheen kanssa aattoiltana. Se jaksaa naurattaa aina vain. Puhutaanhan me nyt samasta ohjelmasa, kreivitä Sofiasta?

  ReplyDelete
 16. Mari, kiitos! Meillä on ongelmana, kun ei ole talvikamppeita. Ei edes kumppareita. Mietin jo, että pitäisikö alemyynneistä käydä etsimässä jotain ensi talven varalle jos nämä ilmastomuutokset ovat pysyviä.

  Anne-Marie, olen viime päivinä tiiraillut Euroopan karttaa ja on tullut mieleen monta paikkaa, joissa haluaisin käydä. Mieluusti vielä koko perheen kanssa.

  Meillä on yleensä kuitenkin tehtävä valinta sen suhteen, että mennäkö Suomeen vai jonnekin muualle. Suomi kyllä aina voittaa.

  ReplyDelete
 17. Unelma, on todella mukavaa, kun tietää mitä päivältä odottaa, mihin valmistautua. Siksi onkin orpo olo, kun perinneohjelmia ei ole. Pitäisi itse kehitellä traditiot.

  Yksi perinne on meillä elokuva Second Hand Lions, jota katsomme joulun seutuvilla. Koko perhe elokuvasta tykkää. Siinä on huumoria ja sanomaa myös.

  ReplyDelete
 18. Kreivitär Sofia hyvinkin ja suosikkini Admiraali von Schneider sekä muu "herraseura" - "skål"

  ReplyDelete