Tuesday, November 2, 2010

Vote - Äänestyspäivä

En ole näistä välivaaleista ollenkaan yhtä innoissani kuin presidentin vaaleista. Kaksi vuotta sitten tuntui siltä, että olen tekemässä historiaa, jotakin todella tärkeää. Mutta kaverit tarvitsevat nytkin apua. Mies toi lounaan kotiin ja sitten hurautimme yhdessä äänestyspaikalle.

Suotavana pidetään, että lapset ovat mukana äänestämässä. Meillä oli mukana vitosluokkalainen, jonka eilen illalla yllätti pahoinvointi.
Äänestys on aika helppoa ja puolue myös lähetti listan ehdokkaista, joita kannattaisi muistaa. Se olikin tärkeää, kun mietti sopivia ehdokkaita osavaltion Supreme Court ja Court of Appeals. Osavaltion perustuslakiinkin piti ottaa kantaa. Sitä vastoin tutumpia olivat nimet, jotka liittyivät kongressivaaleihin.

Lipukkeen palauttamisen jälkeen saa jokainen äänestäjä tarran. "I voted" - taidatkos sen paremmin sanoa. Myös vitosluokkalainen sai oman tarransa.

Päivä on mitä kaunein, juuri sopiva tärkeille asioille.

6 comments:

 1. Toivottavasti auttaa että siellä kävitte,vähän heikolta näyttää..Kuulostaa vähän hankalalsta kun pitää niin monta eri ehdokasta äänestää.

  ReplyDelete
 2. Yaelian, tarkkana saa olla, että tulee kaiken tehneeksi. Äänestys lappu on pitkä kuin nälkävuosi. Veikkaan, että äänestysprosentti ei ole suuren suuri. Nytkin oli paras lounasaika ja pääsimme suoraan asiaan.

  ReplyDelete
 3. Johanna seuraan tarkasti USAn politiikkaa. Melkein sekosin kun Obama valittiin. Minulla on muuten blogissani kirja Michelle Obamasta. Laitoin arvosteluuni mukaan sen kauniin tanssiaisasun.

  Suomen Kuvalhedessä oli järkyttävä juttu ns. teekutsulaisista pahinta oli se kun eräs johtohamo, ei Palin, joku mies sanoi, kun toimittaja kysyi, että onko nyt kyeseessä rasismi: Ei, hän ei vain ole meikäläisiä,ee valkoinen amerikkalainen.

  Obama on tehnyt paljon hyvää, mutta hän ei osaa mainostaa mitä on tehnyt. Sen lisäksi hän peri Bushin huonot toimet. Ei niitä hetkessä korjata. Ja sitten. Barack ei ole mikään Clinton, joka taputteli kaikkia selkään hyvä kaveri merkkinä. Hän on enemmän!

  Johanna, linkitin sut! En ole saanut mitään järjellistä tänään tehtyä.

  ReplyDelete
 4. Sinulle on haaste blogissani...

  ReplyDelete
 5. Voi ei, mikä tulos. Mrs Palin saa minut lähes raivon valtaan. En ymmärrä kuka hänestä tykkää!!!

  ReplyDelete
 6. Leena, Michelle on kertakaikkisen hurmaava! Minulla on visussa tallessa O-lehden (Ophrah) numero, jossa on Michelle Obaman haastattelu. Se oli ensimmäinen kerta, kun Ophrah jakoi kannen jonkun toisen kanssa.

  Kuulin Barack Obaman haastattelun NBR-kanavalta n. vuosi ennen kuin hän ilmoittautui vaaleihin. Ajattelin silloin, että jos tämä mies koskaan pyrkii presidentiksi niin voisin vaikka äänestää.

  Yaelian, kävin kurkkaamassa ja otan haasteen vastaan. Tuo Sinun kuvasi on ihana! Oletpa ollut suloinen.

  Viherniityt, mun entinen naapurini tykkää hänestä. Siinä on jotain mitä en ymmärrä, sillä tämä naapuri on sydämellinen, avulias, suvaitsevainen (no ainakin meidän maahanmuuttaja perhe on hyväksytty). Luulen, että hänen suhteensa tärkeimpiä kysymyksiä ovat uskontoon liittyvät asiat. Hän aina puhuu, että "minun Sarah". Olen yrittänyt tehdä käännytystyötä ystävällismielisessä hengessä... Ei taida onnistua.

  ReplyDelete