Wednesday, November 24, 2010

Cupcakes

Kiitospäiväloma on alkanut. Lapset ovat innoissaan. Kolkkiluokkalaisen luokalle veimme tänään mieheni kanssa erityissnacksin, välipalan.

Kaakaota, cupcakes ja Hershey´s kisses - niitä pieniä suklaisia Hershey suukkoja. Onneksi varasin riittävästi kaakaota, jossa on vaahtokarkkeja. 25 oppilaasta 20 halusi kaakaonsa vaahtokarkeilla. Ja onneksi oli mies apuna: tarjoilu olisi muuten pätkinyt pahan kerran.

Lapset ovat siitä ihania, että kiitos tulee välittömästi, vilpittömästi. Koko luokka kiitti kuorossa, ja sitten vielä moni kävi erikseen sanomassa kiitos. Eilen kun ostin tykötarpeita oli mielessäni erityisesti eräs pieni oppilas. Mietin, että hänen kotonaan ei ehkä kovin juhlita. Kun muut lapset rynttäsivät kertakäyttölautaset ja -mukit roskiin tämä oppilas otti ja pesi pahvimukinsa ja muovilusikkansa, pakkasi ne reppuunsa. Sitten hän kävi vielä kysymässä jos saisi mehun evääksi. Lapsi liikutti minua sydänjuuriani myöten.

Ensi viikolla on vielä kolmen luokan juhlat ennen joululomaa. Ympärivuotisen koulun erityisherkkuja ovat lähes viiden viikon mittaiset lomat (track out) talvisydännä. Ostoslistalla on mukeja, lautasia, lautasliinoja, pikkuleipiä, koristeita pikkuleipien päälle ja askartelutarpeita. Nämä juhlat ovat aina vapaaehtoisprojekteja ja ilman perheiden apua ei liiemmin juhlittaisi.

16 comments:

 1. Mielenkiintoista. Ja liikuttavaa:

  ReplyDelete
 2. Oi, koskettava tuo kertomuksesi lapsi <3

  oletko jo joskus kertonut tuosta teiän ympärivuotisen koulun-systeemistänne? Olisi mielenkiintoista kuulla siitä lisää :)

  ReplyDelete
 3. Leena, kyllä piti nieleskellä.

  Pikkuthti, moni lapsi on jäänyt mieleeni. En taitaisi opettajana pärjätä, nytkin pakkaa yöunet mennä.

  Laitan vinkkisi korvan taakse ja laitan postauksen erikseen tästä ympärivuotisesta systeemistä. Koulu toimii siten, että lapset on neljällä edi trackillä, yksi tracki on lomalla ja kolme muuta koulussa. Koulua on yleensä 9 viikkoa ja sitten 3 viikkoa lomaa.

  ReplyDelete
 4. Ihania tarjoamisia!Nam..
  Ja liikuttavaa!
  On se ihana kun on tuollaisia vapaaehtoisia!!
  Muuten joiltakin lapsilta ilmeisesti jäisi kaikki "extra" saamatta :(

  Jän odottamaan koulupostausta,kuulostaa mielenkiintoiselta!

  ReplyDelete
 5. Hershey kisses ja kaakao vaahtokarkeilla, ah ah ah! Molempia saa city marketin amerikkahyllystä. Suukkojen hintaa en nyt muista, mutta arvaa, sellainen pieni paketti kaakaota vaahtokarkeilla maksoi muistaakseni 7 euroa!!

  Voi tuota pientä oppilasta. Tuollaisesta tulee aina tunne, että voisi antaa kaikki omistaan pois.

  ReplyDelete
 6. Ihania herkkuja olette vienett, nam! :)
  Voi tuota pientä lasta..

  Tuo koulusysteemi kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta..

  ReplyDelete
 7. Voi pientä! Hän sai varmasti tuosta kauniin muiston jonka muistaa vielä aikuisenakin.

  Tällaisista tulee aina mieleen, miten paljon joillakin on ja joillakin ei juuri mitään. Sekä se, että miten haluaisi auttaa mutta pystyy niin vähään.

  Olemme useana vuotena lähettäneet "erilaisen joululahjan" juurikin siitä syystä että jossain joku saisi sitä mitä todella tarvitsee. Emme siis osta aikuisille joululahjoja perheen tai sukulaisten kesken, lapsia muistamme. Kummeja, niin omia kuin lasten, muistamme lahjoittamalla juurikin niitä "erilaisia joululahjoja".

  Voi, mä jumahdin nyt tähän lapseen. Kaikesta noista ihanista tarjottavista ja muusta en osaa sanoa mitään.

  ReplyDelete
 8. Anne-Marie, en ole edes ajatellut, mutta onhan tämä ympärivuotinensysteemi vähän erilainen. Oli siihen itselläkin totuttelu. Toki on myös perinteinen koulu, jossa pitkät kesälomat.

  Nanna, voi hyvänen aika! Siis noiden herkkujen suomalaisia hintoja! Tuo kuulostaa jo ihan rahastukselta. Hershey ei ole mun lempisuklaita, mutta taitaa olla maan suosikkisuklaa. Minusta siinä on jotenkin kitkerä sivumaku.

  Christina, tietysti tätä pientä oppilasta silmäillessä tuli mieleen, että olisi voileipä ollut paremmin paikallaan. Mutta ehkä tästä kuitenkin tuli edes hyvä mieli.

  Assari, kyllähän tällainen laittaa miettimään. Minäkin jumahdin tähän lapseen. Väkisinkin mietin, että voi olla aika pitkä viikonloppu, kun koulusta ollaan poissa neljä päivää. Saako ruokaa, saako hoivaa? Kouluruokailuhan on osalle lapsista ilmainen ja myös ilmaisen aamupalan saa perheen tuloista riippuen. Tosin ruoka ei ole kovin terveellistä. Lisäksi on vapaaehtoisohjelma, jossa tarvitseville lapsille pakataan ruokareput viikonlopuksi ja pidemmille loma-ajoille mukaan.

  ReplyDelete
 9. Kauniin naköisia herkkuja olettekin tehneet.
  Silla pienella lapsella on varmasti elama niukkaa,mutta jotain arvokasta oppii siina.saastamisen jalon taidon.İhana lapsi.Muut voisivat ottaa hanesta varmaan monessa oppia.
  Mukavia Kiitospaivaan valmistujaishetkia.

  ReplyDelete
 10. Sateenkaari, kiitos. Herkut pitää olla nykyisin kaupantekemiä hygieniasyistä. Vielä pari vuotta sitten sai viedä itseleipomia tuotteita. Onneksi vesi sai vielä olla kotona keitettyä kaakaota varten.

  ReplyDelete
 11. Kauniita kuppikaakkuja! Herkisti tuo pikkuinen oppilas.

  Tuo koulusysteemi kiinnostaa kyllä!

  ReplyDelete
 12. Ihanan nättejä cupcakeseja teit luokalle,voin ihan kuvitella heidän ilonsa! Hersheyn kisses,,,en kauheasti tykkää;kävin myös Hersheyn Chocolate Worldissä jossa tuli ehkä syötyä niitä liian paljon niin että meni maku.....;D
  Liikuttava tuo kertomus pienestä vähäosaisesta pojasta.
  Olet kyllä ihanan kiltti,ja poika varmaan muistaa sen vielä pitkään:-) Happy Thanksgiving!

  ReplyDelete
 13. Sinä ihana suomalainen tyttö, jaksat tuottaa iloa ympärillesi. Lämpimin ajatuksin, U

  ReplyDelete
 14. Ylva, palaan tähän meidän kouluasiaan!

  Yaelian, minunkaan makuuni ei Hersheys ole. Siinä on jotenkin kitkerä sivumaku. Mutta pojista ja tytöstä on polvi parantunut ja suklaa maistuu.

  Unelma, kiitos! Teot tuntuvat vain niin vähäisiltä. Mutta edes sitten vähän.

  ReplyDelete
 15. Johanna, kiva kun puhalletaan yhteen hiilen ja kaikki tekevät yhdessä.

  ReplyDelete
 16. Leena, olen ollut ihan yllättynyt kuinka suuri tämä talkoohenki täällä onkaan!

  ReplyDelete