Sunday, October 10, 2010

Ongella

Päivälämpötilat ovat laskeneet jo piirun alle 30 C asteen ja ulkona jaksaa taas puuhailla ihan eri tavalla. Tänään läksimme ongelle.

Kuvaaja oli vähän hidas, mutta tarkasti katsomalla erottaa koiran, joka ajaa hanhiparvea takaa. Oli siinä koiraparalla uintiurakkaa, vielä kun piti samalla haukkua.

Emme saaneet saalista, mutta näimme taas paljon mielenkiintoisia asioita, mm. kilpikonnia. Tämä on vasta poikanen.

Tässä kalamies antaa toiselle kalamiehelle ohjeita siitä, mihin kohtaan pitäisi yrittää saada koukku heitetyksi.

Kaunis päivä oli houkutellut lammen rannalle monia perheitä.

Kotimatkalla kävimme vielä katsomassa muutamaa taloa. Harmi, kun muistikortista loppui tila. Asuinalueemme tuntumaan on valmistunut useita uusia taloja ja rakennuttajat pitävät aina lokakuussa avoimet ovet. Vähän siis kuin asuntomessut, mutta ilman sisäänpääsymaksuja. Yritän ensi viikonloppuna päästä kiertelemään tyhjän muistikortin kanssa. Kylpyhuoneiden ammenurkkaukset näyttävät kutakuinkin tältä perusmallisina.

11 comments:

 1. Siis hieman alle 30 lämmintä... hmmm... Mielellään olisin nyt siellä :) Teillä on ollut kiva päivä!

  ReplyDelete
 2. Ihanan näköinen puisto! Hih,hanhiparat,toivottavasti eivät säikkyneet liikaa koiran vuoksi.Minäkin menisin mielelläni ongelle,oli mielipuuhiani lapsena kesällä,maalla.
  Meillä oli nyt pari ihanan viloista päivää,jolloin lämpötilat laskivat tuonne 24-25C paikkeille,mutta nyt on taas lämpiämään päin,ja loppuviikosta ja ensi viikon alusta jo luvattu superlämpimää,kun kuumat aavikkotuulet taas saapuvat.
  Oliskin kiva nähdä miltä niissä uusiss taloissa näyttää...
  Ja hyvää alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 3. Tuo ammenurkkaus on kaunis.Minustakin olisi mielenkiintoista kurkistaa enemman.
  Lampenemaan pain on taalla meillakin.Muutama tosi kylmatuulinen paiva tassa oli,mutta tanaan jo voi sanoetta hiki tulee.
  İhanaa viikkoa sinne kauas

  ReplyDelete
 4. Mari, huomasin vaan, että olimme jo tottuneet välillä viileämpiin päiviin ja farkut oli kaikilla jalassa, vaikka olisikin ollut vielä t-paitakeli. Päivä oli mukava!

  Yaelian, hanhet uivat uljaassa muodostelmassa ja koira (ei meidän koira) ajoi takaa. Välillä jo huolestuin jaksaako koira takaisin rantaan. Yritän ensi viikonloppuna kiertää taloja. Kylppärit olivat kaikki värityksiltään hyvin samantyylisiä, samoin sisustukset. Pohjaratkaisut ovat toki erilaisia, mutta tyyli on sama.

  ReplyDelete
 5. Sateenkiaari, kiva kun tulit moikkaamaan! Onkohan tekniset ongelmat nyt kunnossa, täytyy tulla kurkkaamaan. Tässä talossa oli muuten sellainen mahdottoman ihana walk-in-closet master bedroomin yhteydessä. Tilassa ei oltu pihistelty, tanko- ja hyllytilaa oli jaettu tasaisesti kahdelle asukkaalle. Huokailin komerossa varmaan viisi minuuttia.

  ReplyDelete
 6. Ai kun siellä on vielä ihanan lämmin ;-)
  Täällä on ollut sellaista +3-+5 c ja huomiseksi luvassa lunta!!!

  Todella kivalta näyttää tuo pesunurkkaus..aina kun katsoo uusia taloja oma näyttää niin arkiselta :(

  Jokos teidän makkari-projekti on edistynyt?Siis ne Laurenin tekstiilit ym.. ;-)
  Eilen illalla muuten näin vihdoin sen Eat Pray Love -elokuvan!(ihme muuten ettei sitä nimeä oltu yritetty vääntää suomeksi..heh)

  ReplyDelete
 7. Taas yksi kateellinen ilmottautuu tähän huokailemaan: ai +30, kiva... Kaivoin juuri toppatakkini esiin.

  Nuo esimerkkikoti -näyttelyt on mahtavia! Käyn niissä melkein joka kerta kun olemme FL:ssä lomalla.
  Samaten viime reissulla löysin erään yli-mahtavan huonekaluliikkeen, josta tuli heti mun lempparinähtävyyskohde! Suomessa ei ole mitään lähellekkään vastaavaa!

  ReplyDelete
 8. Anne-Marie, vai lunta! Meidän lapset olisivat ihan intona. Makkaraprojekti on jymähtänyt. Nyt on ollut niin paljon muita asioita mielessä. Lisäksi sen pylvässängyn löytäminen JÄRKEVÄLLÄ hinnalla ottaa aikansa.

  Tämä talo josta ammekuva on oli kyllä oikein soma. Makkareita oli viisi, kylppäreitä neljä, mukava keittiö-olohuone -yhdistelmä ja vielä rakennettaa tilaakin vaikka kuinka. Kyllä siinä pulssi nousi.

  Ihanaa, näit leffan! Tykkäsitkö? Ja´hei, sulle on paketti tulossa.

  Karin koulu, lämpötila on ihan ok, ei tunnu edes liian kuumalta enää, kun aamut ovat viileitä. Huono puoli on, että sellainen n. 10 C astetta alkaa olla jo hyytävä keli. Niin se on kylmänsieto muuttunut.

  Eikös olekin kiva kierrellä katsomassa myytäviä taloja. Samoin huonekalukaupoissa voisi viettää enemmänkin aikaa. Viimeksi olivat tuonneet popcorn-koneen kauppaan ja tekivät lapsille popparipussit heti kättelyssä. Lapset tyytyväisinä popsivat poppareita ja me vanhemmat saatiin kiertää rauhassa.

  ReplyDelete
 9. Anne-Marie, siis MAKKARIprojekti eikä MAKKARAprojekti. Tosin mulla on nyt jokin vatsamakkaraprojekti meneillään. Jostain on sellainenkin ylimääräinen ikään kuin ilmaantunut...

  ReplyDelete
 10. ;-) joo,arvelin että tarkoitit makkaria...mutta kyllä täälläkin joku outo makkara on ilmestynyt vyötärölle?!herkuilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa ;-)

  Voisit lähettää lapset tänne nauttimaan lumesta ,saisit tilalle neljä sinne ;-)
  Tosin ei tänä aamuna ollutkaan lunta vaikka kuinka siitä varoittelivat.

  Elokuva oli ihan ok.Ei nyt mikään huippu,mut sillai kerran katsottava.Javier Bardem oli aika namu ;-)

  Joo,odottelen postipoikaa ;) laitan sit viestiä,kun paketti perillä

  ReplyDelete
 11. Anne-Marie, ehkä makkaran ilmaantuminen onkin jokin epidemia, jopa virus, jolle ei ole kuin lääketieteellinen syy! Punaviinillä ja tuhdeilla juustoleivillä ei ehkä sittenkään ole mitään tekemistä sen kanssa.

  ReplyDelete