Friday, August 6, 2010

Tax Free Weekend - Hooray!


Osavaltio muistaa meitä kerran vuodessa Tax Free -viikonlopulla. Tänään se taas alkoi. Viikonlopun aikana myydään kaikki koulunkäyntiin ja opiskeluun liittyvät tuotteet verotta: vaatteet, jalkineet, liinavaatteet, tietokoneet, laukut, työpöydät... Ihan mukava kädenojennus perheille, sillä esimerkiksi collegeen lähtevän lapsen varustaminen maksaa.

Meillä VAT (Value Added Tax) eli ALV ei ole kuin reilut 7%, mutta siitä huolimatta ihmisiä on paljon liikkeellä. Yksi syy lienee, että kaupat alentavat tähän ajankohtaan kaikki edellisen kauden tuotteet ja houkuttelevat Kiitospäivän jälkeistä perjantaita muistuttavilla poskettomilla tarjouksilla.

Yksi päivä on takana. Vielä pitäisi pinkaista kaupoille lauantaina ja sunnutaina...3 comments:

  1. Tosi hyvä syy mennä ostoksille:-)Muistan kun 2005 ja 2006 asuin vielä New Yorkissa,ja mentiin silloin New Jerseyn puolelle ostamaan vaatteita,koska siellä ei niistä ollut sales tax.Nythän on New Yorkinkin puolella sales tax kumottu.

    ReplyDelete
  2. Yaelian, mulla on täälläkin ystäviä, jotka käyvät New Jerseyssä ostoksilla. Ovat tosin sieltä päin kotoisin ja käyvät muutenkin sukuloimassa. Siinä hoituu sitten näppärästi ostoksetkin ja tulee reilut 7% säästöä.

    ReplyDelete
  3. Mielenkiintoinen juttu tuo verovapaa viikonloppu.

    ReplyDelete