Sunday, August 15, 2010

Semi Freddo


Myöhäinen lounas oli sen verran kevyt (kalaa ja vihanneksia), että jälkiruuaksi tein vähän tuhdimman herkun. Semi Freddo eli Mariannekarkkijäädyke on suurta herkkua.

Valkuaiset ja hiukan sokeria vatkataan kovaksi vaahdoksi. Tästä olisi tullut jo marenkeja.

Lisäksi kermavaahto ja keltuaisvaahto. Vähän aristelen jäädykkeitä raakojen kananmunien vuoksi, mutta joskus on vain riskeerattava.


Lopuksi sekaan käännellään Mariannerouhe. Kesäisen Suomenmatkan tuliaiset pääsivät käyttöön.


Vadelmat vähän raikastivat muuten raskasta jälkiruokaa. Mintunlehti on myös kaunis koriste ja keventäjä. Espressokupit ovat mainiot jäädykkeitä varten: annoskoko on juuri sopiva ja muutoin harvemmin käytössä olevat astiat pääsevät tosi toimiin.

10 comments:

 1. Vai mika herkku!!!

  Niin olenkin kuullut, etta Suomessa saa tuollaisia rouheita. Turkinpippurirouhettakin.

  ReplyDelete
 2. Miten kauniin näköinen annos! Nyt pidän taukoa kaikenlaisen makean kanssa,muuten maistuisi tuollainen....

  ReplyDelete
 3. Tuula, tämä on melkein yhtä hyvää kuin Marianne karkit. Lapset olivat sitä mieltä, että Fazerin Geisha suklaa on maailman parasta. Suomesta kaipaa etenkin nameja, niissä on vielä makua.

  Yaelian, munkin kai pitäisi vähän hillitä tätä sokerihammasta. Tuliaisnamitkin on kohta syöty. Pitänee ryhdistäytyä.

  ReplyDelete
 4. Ihanan näköinen annos..Hyvä ettei sylki ala valumaan ;-)
  Joo,noita rouheita on tullut kaikenlaisia suosikkimauista.
  Hyytelökakkuihin Mariannerouhe ja vadelmat sopivat tosi hyvin myös ;-)

  ReplyDelete
 5. Anne-Marie, tästäpä sainkin idean. Hyytelökakkua! Meillä on nyt hyvä vadelma aika, eivät maksa kaupassa mansikoita. Makuakin on. Joskus marjat näyttävät kauniilta, mutta maku on matkanvarrella kadonnut. Mutta kyllä minä sinne suomalaiseen vattupuskaan kaipaan.

  ReplyDelete
 6. Espresso kupit on ihanan näköisiä? Onko Villeroy& Bochin ?
  Oi nam tuli muutenkin nälkä :)

  ReplyDelete
 7. Wilhelmiina, juu nämä ovat Villeroyt, Old Luxemburg tai Vieux Luxemburg, molempia näkee. Espressoa juomme aniharvoin, joten hyvä käyttää sitten jälkiruuissa.

  ReplyDelete
 8. Oi, arvaa! Mulla on myös Villeroy Old Luxemburg-astiasto ja ainoa,mikä puuttuu on juuri nuo kupit :D se on kyllä niin uskomattoman kaunis astiasto. Mariannekarkkijäädyke sopii kyllä tuohon kuppiin ihan täydellisesti!

  Ja tuo herkku, oi ei.. mulla valuu täällä sylki jo ihan norona :D Marianne-rouhe on tosi hyvää, laitoin sitä naapurille lahjoitetun kakun päälle, mutta se kyllä pääsisi enemmän oikeuksiinsa tuollaisen semi-freddon kanssa.
  Nam!

  ReplyDelete
 9. Karkki, löysin nämä itse ebaystä joskus monta vuotta sitten. Luulin ostavani suuremmat kupit, mutta tuli tällaiset minit. Hämmästelinkin, kun hinta oli niin halpa :) Joskus on käynyt niinkin, että Marianne karkkirouhe on mennyt suoraan pussin suusta kokin kurkusta alas ja leipomukset ovat jääneet tekemättä... Marianne OVAT hyviä, rouheena tai karkkina.

  ReplyDelete
 10. Hyytelökakut ovat minun juttuni..ne onnistuvat paremmin kuin täytekakkuni.Ja taytteitä voi vaihdella mielikuvituksen mukaan ;-)

  ReplyDelete