Sunday, August 22, 2010

Lusikkaleivät

Jälleen teki jotain hyvää mieli kahvin kanssa. Minulla on sääntö, että saan syödä herkkuja jos ne ovat:
a) itse tekemiäni
b) tarjolla ulkomailla
c) tarjolla joulukuussa

Monen vuoden tauon jälkeen tein lusikkaleipiä. Olen tehnyt näitä viimeksi n. 5 vuotta sitten pääsiäiseksi. Leivonnaiset kun muistuttavat muodoltaan pääsiäismunia. Lapsillekin tämä oli ihan uusi makuelämys. Amerikkalaiseen tapaan päällyssokerin kanssa ei säästelty.

Muistikuvani ovat n. 15 vuoden takaa, mutta silloin lusikkaleipiä tarjoiltiin kaikissa mahdollisissa juhlissa. Vieläköhän lusikkaleivät ovat yhtä suosittuja?

7 comments:

 1. Ehkä nuorempien keskuudessa menettäneet suosioitaan,mutta varsinkin vanhempien milestä edelleen kuuluvat kaikkeen juhlaan ;-)
  Eipä ole tullut tehtyä aikoihin..

  ReplyDelete
 2. Mina teen aina valilla lusikkaleipia. Tosin polysokerin sijaan kaytan tavallista sokeria

  ReplyDelete
 3. Lusikkaleivät ovat herkullisia.Tosin en ole pitkään aikaan niitä syönyt,mutta muistan maun.Nuo sinun tekemäsi ovat hyvän näköisiä!

  ReplyDelete
 4. Anne-Marie, taitavat nämäkin olla sitä katoavaa perinnettä. Sama juttu, en ollut tehnyt pitkään aikaan ja keittokirjaa selatessa törmäsin ohjeeseen.

  Tuula, minäkin olen tottunut kunnon kideoskeriin, mutta nyt ajattelin tomuttaa pölysokerilla. Oli ahkera apulainenkin valmiina heiluttelemaan teesiivilää.

  Yaelian, mulla on ollut tapana mennä kaikissa juhlissa keittiöön auttelemaan juuri näiden lusikkaleipien vuoksu. Pikkuleipäpurkille on silloin vapaa pääsy...

  ReplyDelete
 5. Ihanannäköisiä lusikkaleipiä! Oikein tulvahti se maku taas mieleen. Munkin rupesi tekemään mieli noita.. :D

  ReplyDelete
 6. Mannukka, kiitos ylläristä! Oletpa ystävällinen. Ilahdutti päivääni kovasti.

  Karkki, pitkän tauon jälkeen nämä maistuivatkin taivaallisilta! Oli oikein herkkujen herkku. Toisinaan se on niin yksinkertaista.

  ReplyDelete