Saturday, August 28, 2010

Lakanamerestä nousee Venus

Otsikolla ei oikeastaan ole mitään muuta tekemistä aiheen kanssa kuin että lakanoista on kyse. Ne ajat ovat ohi jolloin oli edes potentiaalinen mahdollisuus Venuksen nousta lakanamerestä. Nykyinen olento muistuttaa jotain muuta vedenelävää... merihirviö kenties?


Anne-Marie kysyi joko vuodevaatteet on hankittu. Levittelin ne tähän tyttäreni vuoteelle, jotta niistä saisi jonkinlaisen käsityksen. Pohjaväri on robin egg (vai duck egg?), kaunis sinivihertävä sävy. Toinen puoli on pikkukukallinen. Suuret punaisen ja pinkin väriset hortensiat antavat väriä.

Pussilakanat ovat tuottaneet yllättävän paljon päänvaivaa. Alkuaikoina oli lähes mahdoton löytää puuvillaisia, kohtuuhintaisia pussilakanoita. Lasten vuodevaatteiden paras hankintapaikka on ollut Ikea.


Eivät nämä nyt ihan ole sellaiset kuin suunnittelin. Satuin kuitenkin sopivasti alehyllylle, kun lakanoiden hinnat oli pudotettu puoleen. Väritys käy edelleenkin yksiin muiden suunnitelmien kanssa: vaaleanharmaat makuuhuoneen seinät sointuvat ja luonnonvalkoista ja pellavaa on helppo yhdistellä. Vaikka kyllä tämä Laurenkin vielä mielessä kummittelee:6 comments:

 1. Hehe, minä olen sinnikkäästi raahannut mukanani kahta sinistä marimekon pussilakanaa, puuvillaa tietysti jotka joskus rippilahjaksi sain :-D Ja raahaan vaikka minne menen sanon! Poikaystävä nauroi kerran, että eikö heiltä (tai siis meiltä, Briteistä) saa suomalaisen standardin pussilakanaa, katotaas mitä sanoo kun nyt vien mukanani kaksi isoveljen joululahjaksi antamaa valkoista puuvillasatiinista marimekon lakanaa. :-D

  ReplyDelete
 2. Sonja, olipas kiva kuulla että olet jälleen linjoilla! Olen aina välillä käynyt katsomassa blogissasi. Juu, tämä lakanajuttu on hankala. Mullakin jäi Suomeen paljon kauniita lakanoita, jotka olisi vain pitänyt pakata mukaan. Kuten yhdet ihanat pellavaiset. Muutin alunperin vain vuodeksi... Sun veli antaa kivoja lahjoja!

  ReplyDelete
 3. Hei,Onko noissa vähän samaa tyyliä kuin edellisissä?
  Noistahan voi poimia monta kivaa väriä,jos haluaa jotain tehostaa.
  Nuo amerikkalaiset sängyt ovat ihania kaikkine tyynyineen!!

  ReplyDelete
 4. Merihirviö;D
  Nätit nuo Shabby Chic-vuodevaatteet;voin ihan kuvitella niitä siinä pylvässängyssä.
  Minäkin jouduin jättämään Suomeen paljon lakanoita(no jätin osan pojalleni,jolla taas oli ihan eri maku...)ja täällä pussilakanoissa eniten harmittaa se,ettei niissä ole niitä kahta aukkoa siellä yhdellä puolella,jonka ansiosta peiton saaminen pussilakanan sisälle on paljon helpompaa.

  ReplyDelete
 5. Anne-Marie, Sinulla on hyvä muisti ja tarkka silmä. Kyllä vain ovat samalta valmistajalta. Mutta eivät enää ihan niin ruusuiset. Musta on kehittynyt tyynyfriikki. Mulla pitää nykyisin olla kuusi tyynyä, siippa pärjää kahdella :)

  ReplyDelete
 6. Yaelian, nykyisin en viitsi peiliin katsoa ennen kuin olen ollut tunnin pari jalkeilla. Jos illalla on sattunut nauttimaan lasin pari viiniä on merihirviöilmiö taattu... Ja ihan totta, muakin harmittaa kun ei ole niitä kolosia joista peite kiskotaan pussilakanan sisälle.

  ReplyDelete