Tuesday, August 31, 2010

Köyhän naisen Odd Molly

Muutama vuosi sitten näin suomalaisessa lehdessä muotijutun, jossa oli Odd Mollyn neuletakki. Se hyvin pelkistetty, jossa lukee "Odd Molly" selässä. Väri oli hempeä jokin. Rakastuin päätä pahkaa, head over heals. Vaan meidän kulmilla ei myydä Odd Mollya. Vihdoin viimein tänä kesänä Suomen matkalla pääsin sovittelemaan kokoja ja huomasin, että kokeilematta en uskalla mitään ostaa. Kaupassa oli kauniita tuotteita, mutta ei himoitsemaani neuletakkia. Voih.


Vähän haikealla mielellä läksin kaupasta pois. Jotain teki mieli. Sitten se löytyi, täydellinen Köyhän Naisen odd molly! Eikä takuuvarmalla ole kellään samanlaista täällä meidän kulmilla. Kiitos KappAhl! Niskalapussakin lukee: "Be good to yourself and have a happy mind".

Kirjotut ruusut ja muut kuvioinnit ovat kestäneet jo muutaman pesun.


Olen yritellyt vapauttaa mieltäni ja olla erityisen onnellinen.


Löysin myös Isadora Duncan -maisen huivin. Muistattehan amerikkalaisen tanssijattaren, joka alloitti villityksen tanssia paljasjaloin ja heitti henkensä Ranskassa, kun pitkä huivi kiertyi avoauton takarenkaisiin...

Kaupanpäälliseksi huivissa oli vielä kaunis tagi, jonka voi laittaa vaikka leikekirjaa sulostuttamaan.

On minulla yksi moitteensanakin. KappAhl oli nuiva eikä antanut minulle kanta-asiakaskorttia, jolla olisin saanut ensimmäisestä ostoksesta 25 %:n alennuksen. Pitäisi olla vakiosoite Suomessa. Mikä vika on ulkomailla olevassa vakiosoitteessa?

17 comments:

 1. Mä taas ostan usein ulkomailta, että olis vähän erilaista kuin muilla. Mutta sullehan tää tiestysti on ulkomaa.

  ReplyDelete
 2. Hassua, sitä tosiaan haluaa pukeutua vähän erilailla kuin toiset, yksilöllisemmin. Olen huomannut, että mun on helpompi löytää Suomesta päällepantavaa. Suomessa ollessa taas eivät oikein nämä KappAhlit ja muut jaksaneet innostaa. Tosin on tainnut valikoima ja tyylikin muuttua moneen kertaan, niin kaupassa kuin käyttäjällä.

  ReplyDelete
 3. PIti ihan googlettaa tuo Odd Molly kun ei ollut ennestään tuttu;kivoja vaatteita,ja aika lailla samaa tyyliä tuo KappAhlista ostamasi "Molly",ihana!
  Ihana tuo Isadora Duncan huivi(hänen huivillaan oli vähän surullinen loppu..),oliko sekin KappAhlista?

  ReplyDelete
 4. Yaelian, huivi on myös KappAhlia. Olin tästä ihan haltioissani. Taas sellainen juttu, joka pysyy matkassa niin kauan kuin elonpäiviä riittää. Odd Mollyt ovat ihania, mutta aika kalliita. Ja huomasin myös, että vaate pitää joka kerta sovittaa, sillä jostain mallista näytti hyvältä isompi koko, toisesta pienempi. Kolmen hengen raatini oli sitä mieltä, että eiks nää äiti oo vähän turhan "hip" sulle...

  ReplyDelete
 5. Oi, miten Ihana! :D KappAhl on ollut monta kertaa mun ihan oikea pelastus, joskin nyt huomasin viimeksi käydessä,että tyyli on siellä vähän muuttunut, tosi kauniita vaatteita edelleen :D Odd Mollyakin olisi kiva kokeilla, mutta en ole vielä löytänyt sitä täältä..

  Jännä, miten siellä tosissaan pitää olla asuinpaikka, jos haluaa jäsenetuja. Tästä oli puhetta ulkosuomalaisten parlamentin istunnon oheistapahtumissa aika paljon.. sain selville, että moni ulkosuomalainen antaakin osoitteekseen jonkun tutun suomalaisen osoitteen. :D

  ReplyDelete
 6. Karkki, hyvä vinkki. En edes ajatellut, että voisin antaa jonkun toisen osoitteen... Minua harmitti ihan oikeasti, koska tuotteet olivat normaalihintaisia ja alennus olisi ollut jo kohtuullinen.

  KappAhlilla oli vaikka mitä jännää, mutta koot olivat loppuneet. Etenkin tytölle olisi ollut romanttisia, kohtuuhintaisia tuotteita, mutta kaikki hänen kokonsa olivat mysö menneet. Olisin ihan kuvitellut, että herttaisille tytönvaatteille olisi niin paljon käyttäjiä, että kannattaisi tehdä pitkiä sarjoja.

  Toivottavasti teillä alkaa oireilu helpottaa. Sulla on ollut kiireistä viime aikoina.

  ReplyDelete
 7. Psst... laitoin tuonne "Naise elämää" -juttuun oikaisukommentin tekstin kirjoittajasta.

  Kirsikka

  ReplyDelete
 8. Hei Kirsikka! Kiitos korjauksestasi. Olen pitänyt tätä Laaksosen runona viimeiset kolmisen vuotta tai niillä main. Onneksi tämä mun blogi on niin pieni, että kovin moni ei väärää tietoa ole saanut.Kiitos vielä oikaisustasi.

  ReplyDelete
 9. Tosi sulonen mekko, ja taallahan noi KappAhlit menee ihan taydesta. Tosi ihana toi teksti siina.

  Ja huivi on myos kaunis, ma olen vasta opettelemassa huivien kayttoa, oikeastaan eka sellaisen, jota olen oikeasti pitanytkin ostin vasta tana kesana. ;)

  ReplyDelete
 10. Itkupilli kuule, mäkin innostuin vasta tänä keväänä ja kesänä huiveista. Minulla on aina ollut vähän sellainen olo, että ne ovat vain lisähuolehdittavaa mukana. Mutta sitten katse kaulaan kirkkaassa päivänvalossa muutti kaiken... kuin taivas olisi auennut ja olisin vihdoin viimein NÄHNYT. Piiloonhan se pitää laittaa. Nykyisin käytän huiveja ja kohta kai myös käsineitä kesähelteelle.

  ReplyDelete
 11. Itselläni on huiviobsessio,ja kauhea määrä niitä.Nyt kesällä niitä tulee käytettyä vähemmän(paitsi valkoista kesähuivia..)mutta heti kun viilenee,joku huivi aina mukana...

  ReplyDelete
 12. Kauniita löytöjä olet tehnyt. On hyvin Odd Mollymainen tuo Kapp Ahl-löytösi.

  Minä joudun käyttämään huiveja jo ihan käytännön syistä. Kun on näin viileää, kurkkuni kipeytyy heti, jos ei ole huivia suojana, samoin kesäaikaan ilmastoinnit aiheuttavat niskasäryt, jos unohdan huivin.

  Eikös Isadora Duncan kuollut Nizzassa....no mutta Ranskassa kuitenkin.

  Mielenkiintoista seurata ulkosuomalaisen arkea. Kiitos siis blogistasi.

  -Anni-

  ReplyDelete
 13. Ja huivit on tosi suurta huutoa nyt, ihan viimeisen päälle hot ;D

  Kiitos, viime yö meni jo paremmin :) Peukut pystyssä, jos sitä oltaisiin vihdoinkin ainakin melkein maalissa :D:D

  ReplyDelete
 14. Yaelian, minä ihailen kovasti huivi-ihmisiä. Heillä on taito hyppysissään saada näyttämään vaate kuin vaate upealta huivin avulla. Olisi kai hyvä opetella solmimaan huiveja eri tavoin. Tuppaa vaan lentämään harteille and that´s it.

  Anni, kiva kun tulit kommentoimaan. Toden totta, Nizzassa päättyi Isadoran elämä, mutta tuhkat ovat Pariisissa. Surullinen ja traaginen hahmo kaikesta villeydestään ja vapaudestaan huolimatta. Silkki on muuten ihana materiaali. Silkkihuivi kaulan ympärillä pitää vedon tuomat turmiot loitolla. Minulla on ikivanha silkkihuivi yöhuivina. Olenkohan tulossa vanhaksi, nyt kun tarkemmin ajattelen...

  Karkki, hyvä että teillä helpottaa. On kurjaa olla itse sairas, mutta lasten sairastaminen on vielä kurjempaa. Italiattaret ovat arvatenkin varsin taitavia huivien käyttäjiä. Onkohan heillä ranskattarien taito?

  ReplyDelete
 15. Kaunis huivi,
  mina ainakin kaytan vaan muuta osoitetta, yleensa isan, noiden suomijuttujen kanssa. Otan vaan pakolliset mainokset sahkopostilla, enka paperilla.

  Hyvaa viikonloppua sinne!

  ReplyDelete
 16. Sonja hei! Kiitos vinkistäsi. Mä olen jotenkin niin pöljä, että en edes ymmärrä laittaa muuta osoitetta. Alan vain kysellä, että mikäs vika tässä nyt on. Mutta seuraavalla kerralla olen viisaampi. Hyvää viikonloppua Sinulle myös. Täytyykin tulla poikkeamaan sivuillasi.

  ReplyDelete
 17. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete