Wednesday, August 11, 2010

Kohteliaisuuksia - Compliments

Viime aikoina olen saanut paljon kohteliaisuuksia ja mukavia kommenttaja Suomen matkan tuliaisestani. Ostan itselleni harvoin vaatteita - mielenkiinto kohdistuu lasten pukeutumiseen. Suomessa ollessa huomasin, että ostaminen oli helpompaa. Osin ehkä siksi, että valikoimaa oli vähemmän ja toisaalta myös siksi, että tuotteet vastasivat enemmän maanläheistä ja vähäeleistä makuani.

Tämän pellavamekon löysin Sokokselta. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Hintalappukin oli kuin minulle suunniteltu: 29.95 euroa. Mekko oli löytänyt uuden kantajan, minä mekon josta en luovu varmaan seuraavaan 20 vuoteen.


Pellavahenkisiä vaatteita on yllättävän vähän tarjolla meidän kaupoissa. Jos on, ovat värit yleensä valkoista tai mustaa. Ei ihan oikeaa pellavanväriä. Tykkään käyttää tätä mekkona tai tunikana hiukan tiukempilahkeisten caprien kanssa. Meille on muuten leggingsit vasta tulossa kauppoihin. Suomessa niitä näytti olevan kaikilla. Ja mullakin on nykyään, kun toin Suomesta.

Mitä tähän nyt sitten sanoisi? B. Young... Mulle kai passaisi paremmin B. Yourself tai B. Your Own Age tai vaikka B. As Old Or Young as Feels Good. Paras tietysti olisi B. Happy. Mekko lähti matkaan tuotemerkistä huolimatta.

14 comments:

 1. Kiva mekko;pellavaiset vaatteet ovat ihania lämpimällä säällä.Legginsit olivat täällä viime talven juttu,oliskohan myös jatkossa...Itse kyllä löysin hyvin vaatteita USA:ssa asuessani,mutta olinkin silloin laihempi kuin nyt....

  ReplyDelete
 2. Taalla on ihan omia b.young kauppoja. Mulla on sielta useampi ohut neuletakki. Aivan ihania, yksinkertaisia. Siis on mulla sielta muutakin, mutta nuo neuletakit ovat minun suosikkejani.

  Tuo sinun pellavamekkosi on ihana!

  ReplyDelete
 3. Kai sinne jäi vielä jäljelle mullekin yksi?
  Just minunkin makuuni tuo ihanuus!

  ReplyDelete
 4. Ihana mekko ;-)
  Mulla oli just me&i lastenvaate-esittely ja siellä oli uudessa syysmallistossa aivan ihania tunikoita äideille ;-) Vähän samanoloisia kuin tuo sinun pellavainen ;-)

  Tuo on kyllä totta,että itsensä yleensä aina ohittaa/unohtaa,kun ostaa vaan lapsille.Joilla sitten vaatekaapit pursuavat vaatteita ja itse kulkee samoissa vuodesta toiseen...

  ReplyDelete
 5. Yaelian, musta tuntuu että vaihtoehtoja on täällä ihan liikaa. Olen myös aika tarkka materiaalien ja pesuohjeiden suhteen, joten tekokuituiset ja käsinpestävät putoavat pelistä heti pois. Mutta kieltämättä valinnanvaraa on...

  Tuula, olisipa kiva päästä käymään b.young kauppaan. Täytyy tunnustaa, että kuvittelin kyseessä olevan Sokoksen oman tuotemerkin.

  Ruiskaunokki, mekot olivat tulleet kauppaan aamupäivällä ja itse osuin apajille iltapäivällä. Muita värejä oli, mutta tämä oli ainoa pellavainen. Joskus se sokeakin kana löytää jyvän :)

  Anne-Marie, kävin kurkkimassa me&i tuotteita. Oli kivoja. Huomaan, että itse kiskon samoja vaatteita lähes päivästä toiseen. Lasten suhteen pitää olla tarkkana sikälikin, että olisi aikamoinen skandaali jos menisivät kouluun samoissa vaatteissa vaikka peräkkäisinä päivinä. Kerran tyttärelläni oli sama scooter kahtena päivänä peräkkäin ja jo oli luokkakaveri sanonut, että eikös sulla ollut tuo eilenkin.

  Mari, kiitos. Jotkut vaatteet ovat vain sellaisia, että ne tunnistaa heti omikseen.

  ReplyDelete
 6. Minulla töissä on käytössä "pese ja pidä" -vaatetus, eli aika lailla samat vaatteet kesät talvet. Keväällä yksi eskarilaiseni kysyi, että eikö Sinulla ope ole muita vaatteita? Onko niin pieni palkka? :D

  Aamuisin vastaanotto on yleensä niin läheinen, että viiden minuutin töissäolon jälkeen tiesi, että pyykkikoneeseen täytyy vaatteet taas illalla laittaa. (Miten ne lapset ovatkin aina niin räkäisiä?)

  ReplyDelete
 7. Ilmeisesti jotain hyötyä siitäkin,että työnantaja antaa työvaatteet ;-)

  ReplyDelete
 8. Ruiskaunokki, Sinulla on mukavia oppilaita! Jostain luin, että pikkulapsilla saattaa olla parisenkymmentäkin pikkuflunssaa vuoden aikana, joten kyllä siinä on open vaatteet kovilla!

  Anne-Marie, työasussa on puolensa. Olisin valmis myös siihen, että lapsilla olisi koulu-uniformu. Helpottaisi kovasti sen miettimistä, että mitä päälle pistetään.

  ReplyDelete
 9. Niin, olisin todella iloinen, jos olisikin työn puolesta vaatteet. Ja jos 25 lapsella on kaksikymmentä pikkuflunssaa vuodessa, niin onhan siinä joka aamu heti aamuhalien jälkeen vaatteet likaisia. :D

  - Mutta töihin on kiva aina mennä, sillä harvassa työpaikassa on niin avosylinen vastaanotto aamuisin. Nyt tosin minulla on vuoden tauko (vuorotteluvapaa), voin pukeutua hienostikin päivisin, kun lähden ihmisten ilmoille.

  ReplyDelete
 10. Ruiskaunokki, Sinulla kyllä on verraton työpaikka. Käyn auttelemassa koululla täkäläisen tavan mukaan ja minäkin saan haleja pieniltä natiaisilta. Meillä oli myös ihana apuope (jäi jo eläkkeelle), joka oli aulassa aamuisin vain ja ainoastaan vastaanottamassa lapsia ja antamassa halin. Minäkin sain halin, kun hän tiesi, ettei muita "mummoja" perheellämme ole.

  ReplyDelete
 11. Tulin just ja jäin kahlaamaan koko blogiasi läpi...Ihana mekko ! Missäköhän olin viime kesänä kun näitä myytiin !? ...Ja tarina oli vasta ihan paras. Tykkään kun sanoilla pidetään hauskaa ja osaat sen. Kiitos :)

  ReplyDelete
 12. Aila, kiva kun kävit! Minä osuin Sokokselle samana päivänä kun nämä olivat tulleet kauppaan. Sain rekistä viimeisen kappaleen omaa kokoani tässä värissä. Mekkoja oli myös pastellisävyisinä ja ne näyttivät katoavan sovituskoppeihin myös vauhdikkaasti. Luulen, että tämä mekko myytiin päivässä. Hinta-laatusuhde oli ostajan kannalta erinomainen.

  ReplyDelete