Friday, August 20, 2010

For Rent

Eilen osui silmiini uutinen, että Helsingissä pyydetään jo n. 50 neliön kaksiosta vuokraa jopa 1600 euroa. Ryhdyin tutkimaan minkälaisen asunnon meidän kulmilta saisi vuokrattua samalla summalla. Tässäpä tulos.

- neljä makuuhuonetta, 3 kylppäriä, olohuone, ruokasali, keittiö, aamiaisnurkkaus, työhuone, ns. familyroom (kääntyisikö leikkihuone), kahden auton autotalli ja tilava piha
- lähellä hyvät koulut
- lähellä hyvät palvelut
- kehittyvät markkinat eli töitä piisaa

Tässä vielä muutama kuva. Sisäkuvat ovat asunnonvälittäjän sivuilta. Ulkokuvat kävin napsimassa itse.


Ylhäällä on ruokasali ja alhaalla aamiaisnurkkaus.


Olohuone takkoineen ja vähän keittiötä.


Pihamaa, jossa valmiit istukset ja automaattinen kastelu.

Tallissa on tilaa kahdelle autolle.

Hyvänkokoinen veranta.

Koko tästä komeudesta pyydetään vuokraa vajaat 2100 dollaria, tämän päivän kurssilla n. 1650 euroa. Vuokratakuu kuukauden vuokra, jonka saa muuttaessa pois jos ei ole aiheuttanut remontoitavaa.

16 comments:

 1. Helsingissä ovat vuokrat ja myös asuntojen hinnat kohonneet tosi korkeiksi;sama on Tel Avivin suhteen.Ja taas Yhdysvalloissa päinvastoin:asuin Miamissa viitisen vuotta sitten ja muistan ne hinnat silloin ,ja nyt ne ovat paljon paljon halvemmat (asuntojen hinnat siis..)
  Todella upea talo tuo!

  ReplyDelete
 2. Yaelian, joskus leikittelen ajatuksella että palaisimme Suomeen. Työt kuitenkin olisivat Helsingin korkeudella... Ei taida tulla mitään. Jossain vaiheessa Hesan hinnat olivat korkeammat kuin Manhattanin. Eihän näitä yks yhteen voi tietenkään verrata, metropoleja ja periferioita. Miami on metka paikka, mutta mulle riittää tällainen hiljaisempikin meno.

  ReplyDelete
 3. Apua, kelpaisi kyllä varmaan useimmalle noin huimaa vuokraa Suomessa maksavalle! Todella kaunis talo. Harmi, että sinne "teille päin" ei noin vain muuteta :)

  ReplyDelete
 4. Satu, ja tietysti täällä ei tarvitse taloja rakentaa niin pakkasenkestäviksi. Näkyyhän se hinnassa. Mutta toden sanoakseni olin kesällä aika järkyttynyt jo heti Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun piskuinen kahvikuppi maksoi paljon enemmän kuin JFK:llä iso kahvipönttö. Hintojen nousun Suomessa huomaa, kun käy niin harvakseltaan.

  ReplyDelete
 5. Oho, komea talo! Helsingissä on melkosen huimat hinnat...

  ReplyDelete
 6. Helsingin vuokrat on kyllä ihan tajuttomat! Käsittämätöntä on kuitenkin, että noista ökyvuokrista huolimatta ne asunnot menee käsistä.
  Toisaalta Helsinki on kyllä kehittynyt, kasvanut ja tullut kilpailukykyiseksi metropoliksi. Sen lieveilmiö taitaa olla kalleus.

  Mutta joo, ei taida opiskelijat enää ydinkeskustassa asustella!

  ReplyDelete
 7. Mari, mun muistikuvat ovat sieltä yli vuosikymmenen takaa. Oli hinnat silloinkin Helsingissä kovat. Nyt tuntuu, että silloiset markat ovat vaihtuneet euroiksi, myös asunnoissa. Palkkojenkin on täytynyt nousta hurjasti. Ja Linnanmäki oli mun suurimman ihmetykseni aihe, oli aika hyvät hinnat.

  ReplyDelete
 8. Nanna, Helsinki on ihana kaupunki! Ainakin kesällä, kun mereltä ei käy se hyytävä viima. Tosin lokit oli ärhäköitä nappaamaan melkein mitä vaan. Kauppatorilla ei voi enää istua nauttimassa purtavaa. Harmi. Joo, taitaa opiskelijaboxi keskustassa olla hinnoissaan!

  ReplyDelete
 9. Ihana, ihana talo! Voi, kun sinne voisi muuttaa helposti, tuollainen on aivan unelma :D Teilläpäin talot on aina niin uskomattoman kauniita.

  En ymmärrä noita Helsingin hintoja.. siis ihan uskomatonta, miten kallista siellä asuminen voi olla ja silti niihin on aina vaan kova hinku. Vaikka kaunis kaupunki se kyllä on, tykkään olla siellä ja onhan se oma opiskelukaupunki, mutta sinne muuttaminen ainakin toistaiseksi taitaa jäädä vain ajatuksen tasolle, tuossahan pitäisi tienata ihan mielettömästi että pysyy hengissä :D:D

  ReplyDelete
 10. Karkki, näiden talojen kanssa on ihan helisemässä. Ovat toinen toistaan somempia. Vaan yksi puuttuu lähes kaikista: sauna. Meilläkään ei sellaista ole ja en usko, että tähän taloon tuleekaan.

  Minä myös ajattelen aina välillä, että mitä jos muuttaisimme takaisin. Sitten alan vertailla hintoja, etsiä asuntoja, tutkia palkkoja ja ymmärrän, että ei taitaisi onnistua. Mutta ainahan voi haaveilla. Suomen talvea en ole kokenut 13 vuoteen. Voisi olla järkytys.

  ReplyDelete
 11. Hannele, ei voi kuin ihmetellä ja hämmästellä. Nyt ymmärrän myös mahdottoman mukavaa rouvaa, jonka kanssa juttelin kesällä. Kertoi tekevänsä kokopäivä työn lisäksi ilta- ja viikonlopputöitä, jotta rahat riittävät asumiseen.

  ReplyDelete
 12. Tosi ihana talo! Tuollaisia kuin olisi täälläkin! Mutta hinta olisi varmaan talvieristyksineen hunajaa ;-)
  Tuohon ei kai voi sanoa kun ,että onneksi emme asu Hesassa vuokralla! Tosin ei Joensuukaan taida halvimmasta päästä vuokrien suhteen olla..

  ReplyDelete
 13. Anne-Marie, kesällä ehdin katsella asuntojen hintoja niin Helsingin seudulla, Keski-Suomessa kuin Savossakin: kyllä vaan oli aika arvokasta joka puolella. Näin muuten sen Kuopion alueen, jossa oli asuntomessut. Olipas kauniisti rakennettu alue!

  ReplyDelete
 14. Ihana talo :) mutta kyllähän tuollaisen talon käyttökustannukset on ihan toista luokkaa kuin kaksion Helsingissä... eli siksi ei ihan yksi yhteen voi verrata pelkän vuokran perusteella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Talon kiinteät kulut (sähkö, vesi, kaasu) nelihenkiselle perheelle ovat n. 300-400 dollaria/kk. Esim. vedenkulutus kesäkuukausina on suuri, kun nurmikko pitää saada vihertämään.

   Toisaalta sitten taas kiinteistövero on meidän osavaltiossa aika reipas, tämän kokoisesta talosta n. 2500-3000 dollaria.

   Delete